Kenanganku Sebagai Blogger

Assalamualaikum semua kepada pembaca setia blog Ammar ni. Kali ini Ammar masuk lagi segmen yang di buat oleh Ben Ashaari. Bagus segmen ni. Jom kita layan cerita Ammar ni.



1. Tarikh lahir blog ni

Oktober 2008 tetapi selepas lahir je terus mati dan hidup semula secara aktif pada 10 Disember 2010. 10 Disember 2010 merupakan permulaan Ammar sebagai blogger.



2. Punca kelahiran

Puncanya apabila Ammar masuk Tingkatan 6 dulu. Cikgu yang ajar cara buat blog. Ammar pun buat je lah. Masa tu sekadar buat dan tinggal macam tu je. Sekarang ni baru mula mendalami dunia blog setelah banyak membaca mengenai blog dan tengok kejayaan orang buat blog Ammar semakin semangat untuk aktif blogging balik.



3. Orang pertama jadi follower

Nadya E-man dia ni kawan baik Ammar masa dekat sekolah dulu. Masuk Tingkatan 6 sama-sama satu kelas.



4. Entri pertama sebagai blogger

10 Manusia Terkaya Di Dunia 2010 merupakan entri permulaan blog ni.



5. Entri pertama yang mendapat banyak komen




6. Blogger pertama yang Ammar jumpa

Setakat ni tak pernah pun jumpa blogger. Niat di hati kalau boleh nak jumpa semua blogger-blogger ni untuk bertanyakan pendapat dan cadangan selain mengeratkan silaturrahim.



7. Blog yang Ammar minat

Ben Ashaari, Hanis Zalikha, Bujang Susah, Cik Epal, Sandiwara Seorang Insan, Cikgu Fiq, Afiq Bukhari dan banyak lagi.



8. Kenangan manis sebagai seorang blogger

Dapat ramai kawan di dunia blogger ni yang memahami isi hati Ammar. Selain tu Ammar dapat 147 orang follower semenjak menjadi blogger selama 11 hari. Satu kejayaan di luar dugaan sebab mula-mula target Ammar nak dapat 100 follower je sebelum masuk tahun 2011 tetapi sebaliknya. Terima kasih kepada follower yang sudi follow Ammar walaupun blog Ammar ni baru sehari jagung... hehehe.. Bukan setahun jagung ek.



9. Kenangan pahit sebagai blogger

Setakat ini semuanya manis belaka tiada yang pahit. Harap-harap tiada yang pahit.



10. Impian Ammar terhadap blog ini

Semoga blog ini lebih dikenali ramai lagi selepas ni. Bukan untuk mengejar glamor cukuplah sekadar menyampaikan info-info menarik kepada pembaca setia. Selain itu Ammar berharap agar blogger lain dapat menyumbangkan ilmu yang ada kerana Ammar ni baru je hidup di dunia blogger ni dan banyak lagi yang perlu belajar.



Untuk terakhir kali terima kasih kepada Ben Ashaari kerana telah bayak menyumbangkan ilmu blogger kepada Ammar dan tidak lupa juga kepada blogger-blogger lain. Terima kasih semua.

{ 17 comments.. read them below or add one }

NuRul NuRul 21 Disember 2010 6:47 PG
wah baru 11 hari dah 145+++..taniah
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 21 Disember 2010 7:13 PG
Alhamdulillah berkat usaha. Terima kasih atas sokongan anda
ana ayesha ana ayesha 21 Disember 2010 8:13 PG
salam ammar yasin.

tq sudi singgah blog dan folow yer. ana follower yg ke 152

hebatlah 11 hari aktif follower 147 turunkahlah ilmu tu dik
Norhafiza Norhafiza 21 Disember 2010 8:20 PG
Salam Ammar..
Semoga berjaya kakNo doakan ye..dan selamat berkenalan deh..
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 21 Disember 2010 8:42 PG
Ana: W'salam, senang je nak dapat follower yang ramai. Rajin-rajin pergi blog orang dan komen atau tinggalkan jejak.
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 21 Disember 2010 8:42 PG
Norhafiza: W'salam kakno. Terima kasih. selamat berkenalan
Ejen 010 Ejen 010 21 Disember 2010 10:02 PG
dasyat tu 11 hari je leh 14 follower..congrats =)
Magrib Magrib 21 Disember 2010 10:25 PG
terbaik la ammar... dahsyat tu.. nice gila.. anyway.. blog anda menarik dan buat saya tertarik.. suka dan follow anda.


Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Rahsia tapak tngn OBAMA
Lagenda Budak Nakal Gila
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 21 Disember 2010 10:56 PG
Terima kasih semua yang sokong dan bagi semangat pada Ammar. Insyaallah lepas ni Ammar akan tingkatkan lagi mutu penulisan Ammar
Cik Tom Cik Tom 21 Disember 2010 11:09 PG
tahniah ye ammar...teruskan berblogging...support sesama blogger..

jom la join gathering tue :)
MiSzy DiaN MiSzy DiaN 21 Disember 2010 11:43 PG
wahhhhh..
tahniah yaa..
selamat berBlogging yaa.. :)
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 21 Disember 2010 12:55 PTG
Terima kasih semua yang sokong Ammar. Ok cik tom.. Ammar nak join gathering tu
Nur Mudrikah Nur Mudrikah 21 Disember 2010 5:53 PTG
waa..cepatnya dapat ramai follower. tahniah.. all da best ok!
Haris Khairuddin Haris Khairuddin 23 Disember 2010 2:29 PTG
salam. tahniah atas pencapaian dpt 150++ folower dlm masa x sampai sebulan. keep up da gud work.. :D
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 5 Januari 2011 10:27 PTG
Alhamdulillah berkat usaha..terima kasih semua