19 Dis 2010

Melancong Ke Langkawi


Gambar Makam Mahsuri



WELCOME TO LANGKAWI





Langkawi ialah salah satu tempat perlancongan yang tidak asing lagi bagi penduduk Malaysia mahupun luar negara. Udaranya yang nyaman, pantainya yang bersih dan pelbagai flora dan fauna dapat mengamik kenangan manis bagi sesiapa yang pergi melancong ke Langkawi. Langkawi juga telah di iktiraf sebagai Geopark. Keadaan bukit bukau yang menghijau dapat menenangkan fikiran. Apa lagi yang menarik mengenai Langkawi? Jom kita tengok gambar kat bawah ni.






Ni merupakan Dataran Lang yang telah dirasmikan oleh Mantan Perdana Menteri Malaysia iaitu Tun Dr Mahathir. Nampak tak gambar kawan-kawan Ammar kat atas tu?





Hah, ni pulak gambar Ammar masa pergi melawat dekat Makam Mahsuri. Anda kenal Mahsuri? Ala... tak kan tak kenal yang berdarah putih tu. Mahsuri difitnah dan telah dihukum bunuh.





Ada gaya macam pelumba F1 tak? Hehehehe, ni gambar yang ditangkap semasa melawat Galeri Perdana. Apa tu Galeri Perdana? Ala.... dalam tu ada simpan banyak barang-barang Tun Mahathir. Tak kan tak tahu kot.





Setelah mendaki bukit akhirnya sampai jugak ke puncak ni. Syok sangat duduk atas ni, sejuk je. Awan dapat rasa atas kepala ni. Tahukan anda bahwa kereta kabel dekat sini merupakan kereta kabel yang terpanjang dan tertinggi di dunia?





Ni lah kawan-kawan Ammar yang join pergi Langkawi. Semuanya spoorting belaka. Yang duduk kat bawah sebelah kanan tu nama dia Yana, yang tepi tu Sal. Kat atas pulak perempuan yang pakai baju warna hitam tu Fetty dan tepi dia tu Najmi. Yang lelaki sorang tu nama dia Adnan dan yang terakhir Ezzah. Apalah Ammar ni buat sesi berkenalan lah pulak.





Oit Ammar pandang apa kat atas tu? Ada monyet ke? Hah.... yang ni tertinggal sorang tadi sebab dia yang tangkap gambar. Nama dia Nazirul. Nampak macam rockers tak?





Ni gambar masa di Under Water World. Banyak ikan-ikan besar dekat sini. Kan best kalau boleh ambik dan masak. Makan besar lah nampak gayanya. Penguin pun ada jugak dekat sini, comel-comel pulak tu.





Apa macam? Ada gaya model tak? Hahahaha... Ni gambar yang diambil masa pergi shooping sebelum balik.




Dah nak balik dah. Gambar ketika berada di Kuala Perlis. Selamat tinggal Langkawi. Kepada anda yang minat melancong tu pergilah melancong di Langkawi, best...... Kenangan manis di Langkawi tidak akan ku lupakan.

20 ulasan:

Abhamz berkata...

salam, mmg best bila melancong ke langkawi ni, lama dah tak ke sana...tentu makin ramai pelancong yg dtg.

AMMAR YASIR berkata...

W'salam. Betul tu..... best sangat pergi langkawi ni. Musim cuti skolah ni mesti lagi ramai.

Sepatu Hijau berkata...

salam

tak pernah sampai sana :(

AMMAR YASIR berkata...

W'salam. Try lah pergi sana. best

JAI berkata...

Dah pergi dah tapi dah lama dulu..uihhh..besaunya gambo ukuran passport tuh..hehe..kecikkan sikit terperanjat orang nak masuk..apa-apa pun salam blogging

sekamar rindu berkata...

salam..

dah terlalu lama tidak ke sana...


** follow ur blog...**123

Fiqah Alias berkata...

best kan p Langkawi...slalunye kalo ada kwn2 fiqah p sana..mesti fiqah mintak depa suma blikan fiqah cekelat..heee~ sedaap kn..(^.~)

nora berkata...

jgn lupa belikan ole2 tuk aku nanti (aku gurau je ni, karang ko beli betul2 lak huhuhu)

aNaYaNa berkata...

xpernah pegi langkawi..huk2..

AMMAR YASIR berkata...

JAI:hAhaha.... betul tu... bukan ukuran pasport macam tu kan? the big picture

AMMAR YASIR berkata...

Sekamar rindu: best pergi sana.... jom lah pergi plak

AMMAR YASIR berkata...

Fiqah: Betul tu... coklat kat sana murah2... berjenama pulak tu.. daim best

AMMAR YASIR berkata...

Nora: Dah beli pun ni, datang ar sini ambik ole2 ni

AMMAR YASIR berkata...

Ana: Kalau tak pernah pergi lah lagi best kalau pergi.. kena cuba ni

velasrizal berkata...

mesti bestkan bila lepak ramai2

Bodykit Proton R3 Untuk Pemilik Kereta Proton

AMMAR YASIR berkata...

Memang best pun. Best sangat-sangat

turbinemanlog berkata...

Kereta kabel tu jalan dari pukul berapa?

AMMAR YASIR berkata...

Tak tahu...lupa dah...hehehe

Tanpa Nama berkata...

MAWADDAH TOURS would like to take the oppurtunity to wish Salam Ramadhan to all Muslim.

In conjunction with this, MAWADDAH TOURS is currently having the AIDILFITRI Promotion (PROMO CODE - ADFT12) for most of our packages in Malaysia or out of Malaysia.

Validity of promo package : 19July 2012 - 31 March 2013
Booking period : 19July - 16 sept 2012

Only 30% deposit for you to entitled to the promo rate!

Some of the destination:
1. Malaysia - Redang, Perhentian, Tioman, Port Dickson, Langkawi & many more...
2. Indonesia - Medan, Jakarta, Bandung, Bali, Bukit Tinggi
3. Korea - Seoul, Jeju
4. Australia - Gold Cost
5. Vietnam - Ho Chin Minh
6. China - Guangzhou, Kunming

Lots more destination for you to discover from budget till VIP category. Let us assist you on your next trip for unregret price & services! Do not hesitate to contact our promo team for further information on the promotion.


Thank you and have an unordinary holiday with MAWADDAH TOURS!
May contact our direct person incharge Ms. Sabrina +60132702887
or email us all the details at mawaddah_tours@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

MAWADDAH TOURS would like to take the oppurtunity to wish Salam Ramadhan to all Muslim.

In conjunction with this, MAWADDAH TOURS is currently having the AIDILFITRI Promotion (PROMO CODE - ADFT12) for most of our packages in Malaysia or out of Malaysia.

Validity of promo package : 19July 2012 - 31 March 2013
Booking period : 19July - 16 sept 2012

Only 30% deposit for you to entitled to the promo rate!

Some of the destination:
1. Malaysia - Redang, Perhentian, Tioman, Port Dickson, Langkawi & many more...
2. Indonesia - Medan, Jakarta, Bandung, Bali, Bukit Tinggi
3. Korea - Seoul, Jeju
4. Australia - Gold Cost
5. Vietnam - Ho Chin Minh
6. China - Guangzhou, Kunming

Lots more destination for you to discover from budget till VIP category. Let us assist you on your next trip for unregret price & services! Do not hesitate to contact our promo team for further information on the promotion.


Thank you and have an unordinary holiday with MAWADDAH TOURS!
May contact our direct person incharge Ms. Sabrina +60132702887
or email us all the details at mawaddah_tours@yahoo.com