Melancong Ke Langkawi


Gambar Makam Mahsuri



WELCOME TO LANGKAWI





Langkawi ialah salah satu tempat perlancongan yang tidak asing lagi bagi penduduk Malaysia mahupun luar negara. Udaranya yang nyaman, pantainya yang bersih dan pelbagai flora dan fauna dapat mengamik kenangan manis bagi sesiapa yang pergi melancong ke Langkawi. Langkawi juga telah di iktiraf sebagai Geopark. Keadaan bukit bukau yang menghijau dapat menenangkan fikiran. Apa lagi yang menarik mengenai Langkawi? Jom kita tengok gambar kat bawah ni.






Ni merupakan Dataran Lang yang telah dirasmikan oleh Mantan Perdana Menteri Malaysia iaitu Tun Dr Mahathir. Nampak tak gambar kawan-kawan Ammar kat atas tu?





Hah, ni pulak gambar Ammar masa pergi melawat dekat Makam Mahsuri. Anda kenal Mahsuri? Ala... tak kan tak kenal yang berdarah putih tu. Mahsuri difitnah dan telah dihukum bunuh.





Ada gaya macam pelumba F1 tak? Hehehehe, ni gambar yang ditangkap semasa melawat Galeri Perdana. Apa tu Galeri Perdana? Ala.... dalam tu ada simpan banyak barang-barang Tun Mahathir. Tak kan tak tahu kot.





Setelah mendaki bukit akhirnya sampai jugak ke puncak ni. Syok sangat duduk atas ni, sejuk je. Awan dapat rasa atas kepala ni. Tahukan anda bahwa kereta kabel dekat sini merupakan kereta kabel yang terpanjang dan tertinggi di dunia?





Ni lah kawan-kawan Ammar yang join pergi Langkawi. Semuanya spoorting belaka. Yang duduk kat bawah sebelah kanan tu nama dia Yana, yang tepi tu Sal. Kat atas pulak perempuan yang pakai baju warna hitam tu Fetty dan tepi dia tu Najmi. Yang lelaki sorang tu nama dia Adnan dan yang terakhir Ezzah. Apalah Ammar ni buat sesi berkenalan lah pulak.





Oit Ammar pandang apa kat atas tu? Ada monyet ke? Hah.... yang ni tertinggal sorang tadi sebab dia yang tangkap gambar. Nama dia Nazirul. Nampak macam rockers tak?





Ni gambar masa di Under Water World. Banyak ikan-ikan besar dekat sini. Kan best kalau boleh ambik dan masak. Makan besar lah nampak gayanya. Penguin pun ada jugak dekat sini, comel-comel pulak tu.





Apa macam? Ada gaya model tak? Hahahaha... Ni gambar yang diambil masa pergi shooping sebelum balik.




Dah nak balik dah. Gambar ketika berada di Kuala Perlis. Selamat tinggal Langkawi. Kepada anda yang minat melancong tu pergilah melancong di Langkawi, best...... Kenangan manis di Langkawi tidak akan ku lupakan.

{ 20 comments.. read them below or add one }

Abhamz Abhamz 20 Disember 2010 12:58 PG
salam, mmg best bila melancong ke langkawi ni, lama dah tak ke sana...tentu makin ramai pelancong yg dtg.
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 5:42 PG
W'salam. Betul tu..... best sangat pergi langkawi ni. Musim cuti skolah ni mesti lagi ramai.
Sepatu Hijau Sepatu Hijau 20 Disember 2010 6:45 PG
salam

tak pernah sampai sana :(
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 7:01 PG
W'salam. Try lah pergi sana. best
JAI JAI 20 Disember 2010 9:12 PG
Dah pergi dah tapi dah lama dulu..uihhh..besaunya gambo ukuran passport tuh..hehe..kecikkan sikit terperanjat orang nak masuk..apa-apa pun salam blogging
sekamar rindu sekamar rindu 20 Disember 2010 9:30 PG
salam..

dah terlalu lama tidak ke sana...


** follow ur blog...**123
Fiqah Alias Fiqah Alias 20 Disember 2010 10:11 PG
best kan p Langkawi...slalunye kalo ada kwn2 fiqah p sana..mesti fiqah mintak depa suma blikan fiqah cekelat..heee~ sedaap kn..(^.~)
nora nora 20 Disember 2010 10:33 PG
jgn lupa belikan ole2 tuk aku nanti (aku gurau je ni, karang ko beli betul2 lak huhuhu)
aNaYaNa aNaYaNa 20 Disember 2010 12:41 PTG
xpernah pegi langkawi..huk2..
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 12:49 PTG
JAI:hAhaha.... betul tu... bukan ukuran pasport macam tu kan? the big picture
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 12:50 PTG
Sekamar rindu: best pergi sana.... jom lah pergi plak
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 12:51 PTG
Fiqah: Betul tu... coklat kat sana murah2... berjenama pulak tu.. daim best
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 12:51 PTG
Nora: Dah beli pun ni, datang ar sini ambik ole2 ni
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 12:52 PTG
Ana: Kalau tak pernah pergi lah lagi best kalau pergi.. kena cuba ni
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 20 Disember 2010 6:54 PTG
Memang best pun. Best sangat-sangat
turbinemanlog turbinemanlog 20 Disember 2010 8:36 PTG
Kereta kabel tu jalan dari pukul berapa?
Tanpa NamaTanpa Nama 23 Julai 2012 4:24 PTG
MAWADDAH TOURS would like to take the oppurtunity to wish Salam Ramadhan to all Muslim.

In conjunction with this, MAWADDAH TOURS is currently having the AIDILFITRI Promotion (PROMO CODE - ADFT12) for most of our packages in Malaysia or out of Malaysia.

Validity of promo package : 19July 2012 - 31 March 2013
Booking period : 19July - 16 sept 2012

Only 30% deposit for you to entitled to the promo rate!

Some of the destination:
1. Malaysia - Redang, Perhentian, Tioman, Port Dickson, Langkawi & many more...
2. Indonesia - Medan, Jakarta, Bandung, Bali, Bukit Tinggi
3. Korea - Seoul, Jeju
4. Australia - Gold Cost
5. Vietnam - Ho Chin Minh
6. China - Guangzhou, Kunming

Lots more destination for you to discover from budget till VIP category. Let us assist you on your next trip for unregret price & services! Do not hesitate to contact our promo team for further information on the promotion.


Thank you and have an unordinary holiday with MAWADDAH TOURS!
May contact our direct person incharge Ms. Sabrina +60132702887
or email us all the details at mawaddah_tours@yahoo.com
Tanpa NamaTanpa Nama 23 Julai 2012 4:24 PTG
MAWADDAH TOURS would like to take the oppurtunity to wish Salam Ramadhan to all Muslim.

In conjunction with this, MAWADDAH TOURS is currently having the AIDILFITRI Promotion (PROMO CODE - ADFT12) for most of our packages in Malaysia or out of Malaysia.

Validity of promo package : 19July 2012 - 31 March 2013
Booking period : 19July - 16 sept 2012

Only 30% deposit for you to entitled to the promo rate!

Some of the destination:
1. Malaysia - Redang, Perhentian, Tioman, Port Dickson, Langkawi & many more...
2. Indonesia - Medan, Jakarta, Bandung, Bali, Bukit Tinggi
3. Korea - Seoul, Jeju
4. Australia - Gold Cost
5. Vietnam - Ho Chin Minh
6. China - Guangzhou, Kunming

Lots more destination for you to discover from budget till VIP category. Let us assist you on your next trip for unregret price & services! Do not hesitate to contact our promo team for further information on the promotion.


Thank you and have an unordinary holiday with MAWADDAH TOURS!
May contact our direct person incharge Ms. Sabrina +60132702887
or email us all the details at mawaddah_tours@yahoo.com