Cara Cepat Untuk Dapat Buffered Earnings



BE(Buffered Earnings) merupakan sesuatu yang diidamkan oleh semua blogger yang berdaftar dengan Nuffnang. Tetapi BE hanya terpilih untuk blog yang berjaya mendapat kepercayaan dari syarikat yang mahu mengiklankan produk mereka. Cara untuk mendapat BE senang sahaja jika anda mempunyai kesungguhan dan rajin update blog.



Nak tahu rahsia bagaimana Ammar dapat BE walaupun baru sebulan sebagai blogger? Sebenarnya Ammar buat je apa yang otai blog bagitahu. Caranya. First sekali perlu rajin update blog dan pastikan blog anda jangan terlalu banyak menceritakan kisah hidup kerana blog macam tu susah nak dapat BE.



Seterusnya pastikan traffik blog sehingga 100 atau lebih sehari. Nak dapat traffik tinggi kena lah rajin blogwalking dan komen blog orang lain. Sertai contest, buat contest dan pastikan tajuk setiap entri dapat menarik perhatian orang lain barulah ramai yang baca entri anda.



Selain itu, letak iklan Nuffnang ditempat yang sepatutnya antaranya di atas, tepi dan bawah blog. Ingat!!! Jika silap meletak iklan sampai bila-bila anda tak dapat BE. Kalau nak tahu iklan yang anda letak tu sesuai atau tidak tanyalah Nuffnang.



Anda juga perlu rapat dengan Nuffnang seperti sentiasa bertanyakan soalan kepada Nuffnang atau memberi cadangan iklan kepada Nuffnang. Dan apa paling penting sentiasa update survey dalam akaun Nuffnang anda. Nak tahu bagaimana nak update survey dan bertanyakan soalan kepada Nuffnang sila ikut tutorial kat bawah ni.



Tutorial untuk update survey nuffnang





Ayat mesti power barulah Nuffnang percaya






Tutorial untuk memberi cadangan iklan dan bertanyakan soalan kepada Nuffnang.







Selamat mencuba.Semoga anda berjaya mendapat BE. Dapat BE jangan lupa belanja Ammar ek...hehehehe

{ 19 comments.. read them below or add one }

NadiRah NadiRah 12 Januari 2011 9:12 PTG
thanks bagitahu..baru perasan, bahagian update tu,saya just tulis update 3kali seminggu..padahal tiap2 hari update..hehe
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Januari 2011 9:25 PTG
Welcome... jangan lupa usah rajin2 ek. Dapat BE boleh lah belanja Ammar.
YAYA AZURA YAYA AZURA 13 Januari 2011 5:08 PTG
nice info...sharing is caring...
yaya tak pernah pun dapat BE..huhu..
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 13 Januari 2011 7:50 PTG
YAYA: insyaallah lepas ni yaya pulak dapat BE...
mizzkechique mizzkechique 19 Februari 2011 8:17 PG
thx 4 de info....very de berguna.. =)
Rina AVAIL a.k.a cik betty Rina AVAIL a.k.a cik betty 14 Mac 2011 12:58 PG
dr dulu sampai skang nak pahamkan BE nk tak paham jugak..apa beza iklan BE dgn iklan biasa? nak dpt BE misti UV 100+ eh?
syzwnsrwk syzwnsrwk 16 Mac 2011 8:47 PTG
sebulan je? pehh.
respect la!
Yana Yana 14 April 2011 11:57 PTG
wah mcm tu ke....jd lps nie kena update survey tu selalu lah ye...sy nie org baru dlm nuffnang nie...rasa nya byk lg yg nak kenak belajar n tanya....heheh...hope blh membantu ye....
JAMALUDDIN ABU BAKAR JAMALUDDIN ABU BAKAR 15 April 2011 2:24 PTG
Terbaik..thanks for sharing..Jamal pun nak share jugak cmne jamal dapat banyak BE selepas hanya sebulan register ngan NUFFNANG..

dalam masa 3 bulan je jamal dah dapat 9 BE..not bad kan..nie jamal kongsikan 15 tips untuk korang semua..harap2 dapat membantu

15 CARA DAN TIPS NAK DAPATKAN BUFFERED EARNINGS DARI NUFFNANG
aqishah aqishah 15 April 2011 9:21 PTG
iskh patutla salah letak iklan nuffnang... adehhhhh
pami3 pami3 17 April 2011 1:00 PG
Thanks untuk info nie..nak try dapat BE jugak ni..cpc bru 75sen je..haha..

BEN ASHAARI GEGAR LAGI!
nurulfzz nurulfzz 22 April 2011 12:51 PG
nice entry..tq 4 sharing..kena usaha lebih lg la nmpaknye nie.ehehe
el-janna el-janna 15 Jun 2011 5:25 PTG
oyeke..alhamdulillah traffik xsampai 50 pun saye ade BE juge. 5 BE je .xbyk.thanks for sharing^^
Miss Nadya Miss Nadya 11 Januari 2012 6:12 PTG
nice ammar..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/cek-dari-nuffnang-dah-sampai.html
nur chahaya abadiey nur chahaya abadiey 12 Januari 2012 5:17 PG
btw..nice sharing :)

yg pntg kte updte blog sbb kte mint..nt BE te dtg larh.hehe

tq nuffnang!!