12 Jan 2011

Cara Cepat Untuk Dapat Buffered Earnings



BE(Buffered Earnings) merupakan sesuatu yang diidamkan oleh semua blogger yang berdaftar dengan Nuffnang. Tetapi BE hanya terpilih untuk blog yang berjaya mendapat kepercayaan dari syarikat yang mahu mengiklankan produk mereka. Cara untuk mendapat BE senang sahaja jika anda mempunyai kesungguhan dan rajin update blog.



Nak tahu rahsia bagaimana Ammar dapat BE walaupun baru sebulan sebagai blogger? Sebenarnya Ammar buat je apa yang otai blog bagitahu. Caranya. First sekali perlu rajin update blog dan pastikan blog anda jangan terlalu banyak menceritakan kisah hidup kerana blog macam tu susah nak dapat BE.



Seterusnya pastikan traffik blog sehingga 100 atau lebih sehari. Nak dapat traffik tinggi kena lah rajin blogwalking dan komen blog orang lain. Sertai contest, buat contest dan pastikan tajuk setiap entri dapat menarik perhatian orang lain barulah ramai yang baca entri anda.



Selain itu, letak iklan Nuffnang ditempat yang sepatutnya antaranya di atas, tepi dan bawah blog. Ingat!!! Jika silap meletak iklan sampai bila-bila anda tak dapat BE. Kalau nak tahu iklan yang anda letak tu sesuai atau tidak tanyalah Nuffnang.



Anda juga perlu rapat dengan Nuffnang seperti sentiasa bertanyakan soalan kepada Nuffnang atau memberi cadangan iklan kepada Nuffnang. Dan apa paling penting sentiasa update survey dalam akaun Nuffnang anda. Nak tahu bagaimana nak update survey dan bertanyakan soalan kepada Nuffnang sila ikut tutorial kat bawah ni.



Tutorial untuk update survey nuffnang





Ayat mesti power barulah Nuffnang percaya






Tutorial untuk memberi cadangan iklan dan bertanyakan soalan kepada Nuffnang.







Selamat mencuba.Semoga anda berjaya mendapat BE. Dapat BE jangan lupa belanja Ammar ek...hehehehe

19 ulasan:

NadiRah berkata...

thanks bagitahu..baru perasan, bahagian update tu,saya just tulis update 3kali seminggu..padahal tiap2 hari update..hehe

AMMAR YASIR berkata...

Welcome... jangan lupa usah rajin2 ek. Dapat BE boleh lah belanja Ammar.

NadiRah berkata...

hihihi..insyaAllah... =)

AMMAR YASIR berkata...

Bagus....hehehe

YAYA AZURA berkata...

nice info...sharing is caring...
yaya tak pernah pun dapat BE..huhu..

AMMAR YASIR berkata...

YAYA: insyaallah lepas ni yaya pulak dapat BE...

haidzir84 berkata...

saya pon nak dapat BE jugak

iwan_dextrous berkata...

nice sharing..^_^

mizzkechique berkata...

thx 4 de info....very de berguna.. =)

Rina AVAIL a.k.a cik betty berkata...

dr dulu sampai skang nak pahamkan BE nk tak paham jugak..apa beza iklan BE dgn iklan biasa? nak dpt BE misti UV 100+ eh?

syzwnsrwk berkata...

sebulan je? pehh.
respect la!

Yana berkata...

wah mcm tu ke....jd lps nie kena update survey tu selalu lah ye...sy nie org baru dlm nuffnang nie...rasa nya byk lg yg nak kenak belajar n tanya....heheh...hope blh membantu ye....

JAMALUDDIN ABU BAKAR berkata...

Terbaik..thanks for sharing..Jamal pun nak share jugak cmne jamal dapat banyak BE selepas hanya sebulan register ngan NUFFNANG..

dalam masa 3 bulan je jamal dah dapat 9 BE..not bad kan..nie jamal kongsikan 15 tips untuk korang semua..harap2 dapat membantu

15 CARA DAN TIPS NAK DAPATKAN BUFFERED EARNINGS DARI NUFFNANG

aqishah berkata...

iskh patutla salah letak iklan nuffnang... adehhhhh

pami3 berkata...

Thanks untuk info nie..nak try dapat BE jugak ni..cpc bru 75sen je..haha..

BEN ASHAARI GEGAR LAGI!

nurulfzz berkata...

nice entry..tq 4 sharing..kena usaha lebih lg la nmpaknye nie.ehehe

el-janna berkata...

oyeke..alhamdulillah traffik xsampai 50 pun saye ade BE juge. 5 BE je .xbyk.thanks for sharing^^

Miss Nadya berkata...

nice ammar..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/cek-dari-nuffnang-dah-sampai.html

nur chahaya abadiey berkata...

btw..nice sharing :)

yg pntg kte updte blog sbb kte mint..nt BE te dtg larh.hehe

tq nuffnang!!