29 Jan 2011

Facebook Bakal Ada Pengganti




Sebelum ini kita sering mendengar cerita mengenai kehebatan atau kejayaan "Mat Saleh" dalam dunia internet. Kalau sebut pasal facebook je zaman sekarang ni anak-anak kecil pun dah tahu. Siapa yang mengasas facebook? Takkan tak kenal Mark Zuckerberg seorang anak muda yang berjaya dan seorang jutawan. Beliau menjadi jutawan dengan hanya membuka laman sosial facebook. Siapa yang mengkayakan dia tu? Siapa lagi kalau buka kita sendiri. Tiap-tiapa hari buka facebook.Kita juga sering mendengar nama-nama besar seperti Bill Gate yang merupakan pengasas sofware dan juga merupakan manusia kedua terkaya didunia.



Tetapi sedarkah kita bahawa anak melayu juga bakal jadi sehebat "Mat Saleh"? Mungkin ada yang sedar dan mungkin ada yang tidak sedar. Disini Ammar nak kenalkan seorang "Anak Melayu" yang sangat genius dah tidak kurang hebatnya dari "Mat Saleh". Walaupun beliau ni baru berumur 22 tahun tahun 2011 ni tetapi beliau telah berjaya membina laman web yang dikenali sebagai forum untuk blogger. Forum itu yang diberi nama SYOKNYERBLOGGING merupakan satu forum yang sangat hebat kerana pelbagai info untuk blogger dapat dipelajari didalam forum itu.



Nama beliau ialah Thalhah dan merupakan pengasas kepada forum siber ini. Hebat bukan? Walaupun masih muda tetapi sudah berjaya membina forum untuk blogger. Apa yang menarik dalam forum ini, blogger dapat berkongsi ilmu yang berguna untuk membuat blog. Selain itu sebarang permasalahan mengenai blog dapat diselesaikan dalam forum ni. Boleh je nak tanya apa soalan pun, moderator atau admin sentiasa akan tolong.



Selain itu, dalam forum ni ahli forum boleh chatting seperti di facebook dan sangat menarik. Best kan bila dapat berkumpul ahli-ahli blogger dalam satu forum dan siap boleh chat lagi. Mungkin ramai lagi blogger yang belum tahu tentang kewujudan forum ini. Jika yang belum menyertai forum ini bolehlah menyertai dengan klik gambar syoknyerblogging di tepi blog ini. Rugi kalau tak join forum yang menarik ni.



6 ulasan:

yaya kechiq berkata...

wahh ! like like . hehee :)

AMMAR YASIR berkata...

Hahahaha...oh my friend Yaya... Thanks.....

Thalhah Amir berkata...

wahh,, terima kasih yer amar. terharu rasa. hehe

AMMAR YASIR berkata...

Hehehe...... Sama-sama Thalhah :-)

::Dinie's Pink=]:: berkata...

WAH....NK JOIN2...=]

AMMAR YASIR berkata...

Jomlah join Dinie..best sangat