7 Jan 2011

Rahsia Jutawan Muda Terbongkar

Pernahkah anda mendengar berita mengenai seorang jutawan yang berusia 20-an ketika dahulu mendapat wang sehingga sejuta dengan hanya menjual peta Malaysia? Semestinya anda tertanya-tanya kenapa dengan hanya menjual peta boleh menjadi jutawan. Disini Ammar ingin membongkarkan rahsia jutawan itu.



Siapa yang kenal dengan nama Doktor Irfan Khairi? Mungkin yang terlibat dengan bisnes online sudah mengenali beliau. Tetapi ada lagi segelintir yang tidak kenal dengan beliau. Beliau merupakan pakar perniagaan internet di Malaysia dan juga merupakan pakar motivasi. Kalau belum kenal klik gambar dibawah ni supaya lebih besar lagi.



Kenapa ferrari ada kat atas blog ni? Mungkin ada tertanya-tanya kan? Jawapannya adalah ferrari itu merupakan matlamat atau sasaran Ammar untuk menjadi jutawan. Bukanlah niat Ammar untuk membeli ferrari yang mahal tu tetapi hanya pendorong semangat untuk berjaya. Kata orang, untuk berjaya target seharusnya tinggi.



Bagaimana nak cepat kaya? Jawapanya mudah sahaja. Gandakan kegagalan pasti anda cepat kaya. Ya. Betul. Tiada satu pun perniagaan di dunia ini tidak pernah gagal. Syarikat perniagaan yang besar seperti KFC, DELL, APPLE, MICROSOFT, FACEBOOK dan sebagainya itu berjaya adalah kerana kegagalan sebelum berjaya. Jika takut kepada kegagalan usah bermimpi untuk menjadi usahawan berjaya.



Bukan senang mahu senang dan bukan susah mahu susah. Itulah prinsip yang harus dipegang untuk anda terus senang pada masa hadapan. Ingat!!! Tiada jalan pintas untuk menjadi kaya. Usaha yang berterusan dan buang sikap cepat berputus asa sangat diperlukan untuk terus berjaya. Sekali jatuh tidak mungkin akan jatuh untuk selama-lamanya.



Ingin lebih lagi tip mengenai perniagaan? Klik sini.

9 ulasan:

forever love berkata...

irfan hairi doktor ke.? xtaw pun

AMMAR YASIR berkata...

Yep. Doktor dah... bestnya dapat jadi macam dia

MiSzy DiaN berkata...

dia memang terkenal..
baru2 ni ada baca tntng dia kt majalah remaja..
^.^

Mr. Swift berkata...

Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Btw lawa blog and happy blogging! And happy new year! :)

Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

YanaMIB berkata...

kita ada add fb dia...haha dia sgt ensem..lalala~ =P

AMMAR YASIR berkata...

Miszy Dian: Memang terkenal pun... banyak dah dia keluarkan buku2 pasal perniagaan.


Mr Swift: Terima kasih.. harap datang lagi lepas ni ek.


Yana: Dia ni memang hensem, muka pun dah ada market patut ar bisnes berjaya. kan?

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

betul.. usaha tangga kejayaan.. xde usaha escalator mahupun lift kejayaan. takde kejayaan akan dtg bergolek.. dan selalunya merangkak. Perlahan2 namun tak mustahil sampai ke puncak. Yg ptg jgn putus asa

AMMAR YASIR berkata...

Betul tu lekat lekit... sokong 100%

confidential_file berkata...

aku hensem ko x hensem sekian terima kasih.