12 Jan 2011

Resepi Puding Roti Karamel





Bahan-bahan
  • 1 tin susu cair

  • 1 1/2 cawan gula pasir

  • 6 biji telur

  • 6 keping roti

  • 1 mangkuk air

  • 8 biji ceri (untuk hiasan)




Cara membuat
  • Gula dimasak sampai cair lalu dituang ke dalam acuan.

  • Kisar telur bersama susu, roti dan air.

  • Adunan ini dituang ke dalam acuan bergula tadi dan dikukus sampai masak.

  • Apabila hendak dihidangkan hiaskan ceri di atas puding ini.

23 ulasan:

aNnE berkata...

huaaaaaa...sedapnya tengok karamel malam2 ni..haha

NurLailatul berkata...

SEDAP NYER..KAMOO DI TAG
http://nurlailatulanuar.blogspot.com/2011/01/contest-pic-hitam-putih-paling-cool.html

AMMAR YASIR berkata...

Anne:Memang sedap pun..hehehe. Dahlah tengah lapar ni..hua hua hua

AMMAR YASIR berkata...

Nurlailatul: Terima kasih sebab tag Ammar

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

muuuaahhh sedap nampaknyerrr siap bagi resepi.... nak cuba gak lahhh thanks for resepi tu yerrr

eqbalzack berkata...

sedap!

arep_lockermonth berkata...

resepi je> bagi la rasa yg dah siap!hehe :P

apezs shah berkata...

salam

nah sedap tu...;)

follow here.

AMMAR YASIR berkata...

Afzainizam: Lawar kereta...kreatif betul...

AMMAR YASIR berkata...

Eqbalzack:memang sedap pun..hehehe..jom kita menjamu selera kat sini.

AMMAR YASIR berkata...

Arep: hahaha..jemputlah makan..

AMMAR YASIR berkata...

Apezs Shah: W'salam... hehehe.. terima kasih sebab follow Ammar

mizz sue berkata...

INI FEVRET SAYA!!!!!!!!!!!!!

IeDa berkata...

nak try lah! hehe

aLL abOut famiLy berkata...

puding kesukaan saya nih~..hoohoohoo...tolong buat kannnn~...

lovelyfana berkata...

sedap gilerrrrr.. uwaaa.. nak..

AMMAR YASIR berkata...

mIZZ sUE: Ammar pun suka jugak puding ni....sedapnya....

AMMAR YASIR berkata...

ieda: Try lah senang je buat ni....best.....

AMMAR YASIR berkata...

All About Family: Kesukaan Ammar jugak..boleh je... nak datang sini ek.

AMMAR YASIR berkata...

LovelyFana:Nak ke? datang sini ek..hehehe

LittleGurl berkata...

yg cair2 tu dr gula tu kan?huhuhu..letak lam avon xleh?heee

Rahil Fauzi berkata...

wahh..sedapnye..smlm br je buat puding telor..nnt nk try tambah roti plak..hehe..tq amar..

Juney Jonet berkata...

Assalam
Sis,kukus berapa lama yer??
Bhn y di kisar tu. .di kisar smpi jd mcm mne??