13 Jan 2011

Sertai Forum Siber Untuk Tingkatkan Traffik Blog Anda



Dengan kewujudan banyak blog di negara ini, blogger mungkin mendapat persaingan sengit untuk menarik traffik ke blog mereka. Oleh itu, teknik menarik traffik yang betul perlu diamalkan oleh blogger untuk terus menarik traffik ke blog mereka. Antara teknik untuk menarik traffik ke blog adalah blogwalking, promosikan di laman sosial seperti facebook, menyertai contest dan sebagainya.



Kali ini Ammar mahu berkongsi dengan anda cara lain untuk menarik traffik iaitu dengan menyertai forum siber. Forumsiber merupakan tempat para blogger berkumpul bagi membincangkan pelbagai topik di internet. Anda boleh meluahkan pendapat yang bernas di dalam forum itu selain mendapat info yang terkini.



Melalui teknik ini maklumat dapat disampaikan dengan cepat dan anda akan mendapat traffik yang tinggi jika melakukan cara ini. Anda dilarang untuk melakukan spam didalam forum ini bagi mengelakkan reputasi anda buruk. Untuk menyertai forum siber anda perlu pergi ke link-link yang Ammar senaraikan di bawah ini.



14 ulasan:

LiLohOnEy berkata...

berkesan ke website ni ammar?

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

mesti cuba ni

apezs shah berkata...

Nak cuba jugala..
tetapi ramai tak dalam tu..? ;)

O'gosh berkata...

jom cuba beramai2

diana berkata...

bagus untuk blogger2 baru macam akak ni....

AMMAR YASIR berkata...

Lilohoney: Berkesan atau tak berkesan tu semua atas usaha kita.... usaha lebih insyaallah berkesan

AMMAR YASIR berkata...

Lekat Lekit: Cubalah... x sia-sia cuba.

AMMAR YASIR berkata...

Apezs: Cubalah... ramai jugak.

AMMAR YASIR berkata...

O'gosh: Jom cuba beramai-ramai...huhuhu

AMMAR YASIR berkata...

Diana: Memang bagus pun.... cubalah... x rugi cuba

CIK TOM berkata...

menarik..thanks for sharing ye ammmar...cik tom xpernah join mana2 forum lg setakat ni...

YanaMIB berkata...

mmg berkesa cara ni..si ujang tu promote blog dia kt forum tu traffic mencanak²...huhu~ ^_^

AMMAR YASIR berkata...

Cik Tom: Welcome cik tom.. Try lah join forum...mesti traffik cik tom naik lagi lepas ni

AMMAR YASIR berkata...

YanaMIB: Kalau macam tu kita semua mesti buat ni... barulah traffik tinggi... patut ar blog si ujang tinggi je traffik sekarang ni