Teka Silang Kata: Menangi Top Up RM30


Klik gambar untuk besar

Nak topup RM30? Jom jawab teka silang kata ni.

Syarat penyertaan:

Umur dari 12-100 tahun.

Warganegara malaysia.

Ada blog atau fb.

Buat satu entri dan tulis jawapan dari 1-12 dan tinggal link dekat entri ni. Letak banner blog ni pada entri.

Buat slogan saya suka blog Ammar kerana....... (tidak lebih 100 perkataan)




SOALAN

1. Negara pengeluar kereta mewah.

2. Tentera Hamas dari?

3. Pelari pecut terpantas di dunia.

4. Saddam Hussein berasal dari?

5. Raja Chulalongkorn dari?

6. Kangaroo ada kat mana?

7. Drama Winter Sonata berasal dari negara?

8. Negara utama pengeluar sutera?

9. Pemenang Piala Dunia FIFA 2010?

10. Abu Dhabi ada kat mana?

11. Bill Gate berasal dari?

12. Negara matahari terbit.



Maklumat tambahan

Pemenang dipilih berdasarkan jumlah jawapan betul yang paling banyak dan slogan yang menarik. Soalan ini berkaitan nama negara atau tempat. Jawapan dalam bahasa Inggeris. Selamat menjawab soalan.

{ 17 comments.. read them below or add one }

Shaofie Shaofie 9 Januari 2011 12:08 PG
jemput join segmen. mudah je.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html
zatil zatil 9 Januari 2011 1:19 PG
http://girlblogandmystory.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-menangi-top-up-rm30.html
miemen miemen 9 Januari 2011 2:50 PG
ehehe...
dah join jugaaaa..
http://miemen3.blogspot.com/2011/01/menjoin-contest-teka-silangkata.html
Tok Esah Tok Esah 9 Januari 2011 12:01 PTG
salam mar, tok dah join tapi kenapa nom 10 tu, mcm tak de jawapan?? mcm salah jer.. abu dhabi kat UAE/ tapi jawapan mcm dubai jer.. huhu jap lagi tok hantar link!!
Tok Esah Tok Esah 9 Januari 2011 12:19 PTG
nah mar, tok dah join.. TQ

http://taq6889.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-ammar-yasir.html
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 9 Januari 2011 12:24 PTG
time kasih ajak..insyaAllah wan join nanti
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 9 Januari 2011 12:36 PTG
terima kasih yang join tu... jawapan tu senang je. Jawab je apa yang rasa betul k. yang paling penting slogan kena mantap. paling mantap dapat topup free je RM30.
Miss Ran Miss Ran 9 Januari 2011 1:39 PTG
http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-by-ammar.html

saya joinnnn

selamat slogan tak lebih seratus...
syok sendiri
Ujang9897 Ujang9897 9 Januari 2011 1:52 PTG
yeeehaaaaaaaaa.....dtg support

http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata.html
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 9 Januari 2011 2:04 PTG
Sudah ada yang dapat markah full ni.
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 9 Januari 2011 7:05 PTG
wan dh join..maaf ye AMMAR lambat sikit!!

http://kringg.blogspot.com/2011/01/blog-ammar-teka-silang-kata-menangi-top.html
famjad89 famjad89 9 Januari 2011 11:44 PTG
dah join....
sila2 jenguk...
http://qalbuhearthati.blogspot.com/2011/01/contest-teka-silang-kata.html
amny.. amny.. 10 Januari 2011 1:40 PG
saya join..;))

kalau ade yang salah..bgtw ea..

http://limelog.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata.html
NurLailatul NurLailatul 10 Januari 2011 10:42 PG
saya join..

http://nurlailatulanuar.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-menang-topup-rm30.html
cik blablabla cik blablabla 10 Januari 2011 2:31 PTG
salam..tengs ajak.hehe.erm insyaAllah ..nasib baik benda ni tak kne tag membe klo tak msti jwapan kantoi..nak2 ley skodeng jwpn org lain..bhaya ini contest.tapi i loikkee cabaran..hahahah