8 Jan 2011

Teka Silang Kata: Menangi Top Up RM30


Klik gambar untuk besar

Nak topup RM30? Jom jawab teka silang kata ni.

Syarat penyertaan:

Umur dari 12-100 tahun.

Warganegara malaysia.

Ada blog atau fb.

Buat satu entri dan tulis jawapan dari 1-12 dan tinggal link dekat entri ni. Letak banner blog ni pada entri.

Buat slogan saya suka blog Ammar kerana....... (tidak lebih 100 perkataan)




SOALAN

1. Negara pengeluar kereta mewah.

2. Tentera Hamas dari?

3. Pelari pecut terpantas di dunia.

4. Saddam Hussein berasal dari?

5. Raja Chulalongkorn dari?

6. Kangaroo ada kat mana?

7. Drama Winter Sonata berasal dari negara?

8. Negara utama pengeluar sutera?

9. Pemenang Piala Dunia FIFA 2010?

10. Abu Dhabi ada kat mana?

11. Bill Gate berasal dari?

12. Negara matahari terbit.



Maklumat tambahan

Pemenang dipilih berdasarkan jumlah jawapan betul yang paling banyak dan slogan yang menarik. Soalan ini berkaitan nama negara atau tempat. Jawapan dalam bahasa Inggeris. Selamat menjawab soalan.

17 ulasan:

Shaofie berkata...

jemput join segmen. mudah je.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

AMMAR YASIR berkata...

ok

zatil berkata...

http://girlblogandmystory.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-menangi-top-up-rm30.html

miemen berkata...

ehehe...
dah join jugaaaa..
http://miemen3.blogspot.com/2011/01/menjoin-contest-teka-silangkata.html

Tok Esah berkata...

salam mar, tok dah join tapi kenapa nom 10 tu, mcm tak de jawapan?? mcm salah jer.. abu dhabi kat UAE/ tapi jawapan mcm dubai jer.. huhu jap lagi tok hantar link!!

Tok Esah berkata...

nah mar, tok dah join.. TQ

http://taq6889.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-ammar-yasir.html

Rozuan Ismail berkata...

time kasih ajak..insyaAllah wan join nanti

AMMAR YASIR berkata...

terima kasih yang join tu... jawapan tu senang je. Jawab je apa yang rasa betul k. yang paling penting slogan kena mantap. paling mantap dapat topup free je RM30.

Ujang9897 berkata...

mcm best jer

Miss Ran berkata...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-by-ammar.html

saya joinnnn

selamat slogan tak lebih seratus...
syok sendiri

Ujang9897 berkata...

yeeehaaaaaaaaa.....dtg support

http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata.html

AMMAR YASIR berkata...

Sudah ada yang dapat markah full ni.

Rozuan Ismail berkata...

wan dh join..maaf ye AMMAR lambat sikit!!

http://kringg.blogspot.com/2011/01/blog-ammar-teka-silang-kata-menangi-top.html

famjad89 berkata...

dah join....
sila2 jenguk...
http://qalbuhearthati.blogspot.com/2011/01/contest-teka-silang-kata.html

amny.. berkata...

saya join..;))

kalau ade yang salah..bgtw ea..

http://limelog.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata.html

NurLailatul berkata...

saya join..

http://nurlailatulanuar.blogspot.com/2011/01/teka-silang-kata-menang-topup-rm30.html

cik blablabla berkata...

salam..tengs ajak.hehe.erm insyaAllah ..nasib baik benda ni tak kne tag membe klo tak msti jwapan kantoi..nak2 ley skodeng jwpn org lain..bhaya ini contest.tapi i loikkee cabaran..hahahah