13 Feb 2011

Blogger Tak Sambut Hari Valentine




Sebagai seorang blogger yang beragama Islam seharusnya atau mungkin wajib bagi Ammar untuk menyebarkan kempen ini iaitu kempen "Kami Tak Sambut Hari Valentine" yang sangat bertentangan dengan Islam. Hari Valentine merupakan hari yang disambut oleh orang kafir iaitu orang Kristian bagi mengenangkan seorang paderi yang mati dibunuh demi mempertahankan cintanya.



Pernah dengar mengenai Ratu Isabella? Kalau tak pernah pergi search dekat google je. Banyak maklumat mengenai Ratu Isabella. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengharaman hari Valentine sila search di google jugak, banyak blog-blog yang menceritakan tentang sebab pengharaman Hari Valentine dalam Islam.



Patutkah kita sebagai seorang Islam menyambut Hari Valentine? Adakah kita lupa bahawa tarikh Valentine 14/2 yang hampir dengan tarikh Maulidur Rasul pada tarikh 15/2? Janganlah kita cemari hari Maulidur Rasul dengan sambutan hari kekasih yang banyak membuat kita leka dan lupa untuk mengingati Rasulullah S.A.W. dan Allah S.W.T. Sama-sama kita menyokong kempen ini demi memartabatkan Islam.

6 ulasan:

nelly berkata...

yup .blogger tak kan sambut .
especially bagi umat Islam !

hari2 kita boleh tunjuk perasaan sayang ..=)

Nina Juliana berkata...

betul tu, setuju sgt2..

Sunah Mohammad berkata...

terima kasih! :)

AMMAR YASIR berkata...

nelly; bersama-sama kita sokong kempen ni

AMMAR YASIR berkata...

Nina Juliana; Ammar pun setuju..bhahaha

AMMAR YASIR berkata...

Sunah Mohammad: Sama-sama