Teka-teki:Topup Free Malam Ini




Assalamualaikum pembaca semua. Dah lama Amar tak buat teka-teki kat blog ni. Malam ni rasa nak buat teka-teki je. Tak best jugak kalau datang baca je kat blog Ammar ni tapi Ammar tak memberi kan? Sebagai hadiah hujung minggu ni Ammar nak bagi topup free RM10 kat sape-sape boleh jawab teka-teki ini dengan markah tertinggi.



Syarat penyertaan senang je. Bukan susah pun cuma letak jawapan ABC dekat fan pages Ammar je. Klik sini.



Soalan teka-teki:


1. Siapakah kawan baik Ammar?
A. Syafiq
B. Najmi
C. Ahmad
D. Muslim



2. Petang tadi Ammar makan apa?
A. Nasi goreng USA
B. Tom yam
C. Mee Sup
D. Nasi goreng kampung



3. Hadiah pertama contest "Cintai Alam Sekitar" berapa ratus duit?
A. RM100
B. RM150
C. RM80
D.RM 300



4. Blog versi hitam putih kepunyaan?
A. ALIFF
B. SARAH
C. NELLY
D. WAFI



5. Apakah nama spesis lebah paling besar?
A. Apis Dorsata
B. Apis Florea
C. Apis Koscherrnikori
D. Apis Cerana



6. Awek mana yang menang contest kategori gambar profile facebook tercantik?
A. Iera
B. Ain
C. Fauzan Ismail
D. Lisa



7. Blog lawak yang paling Ammar suka lawat?
A. Encik Nakal
B. Lawak King
C. Kelakar Tube
D. Cerita Kelakar



8. Siapa bekas awek Ammar?
A. Lisa Surihani
B. Katy Perry
C. Heliza
D. Nelly



9. Berapakah umur Ammar sekarang?
A. 21 tahun 60 hari
B. 22 tahun 3 hari
C. 21 tahun 5 hari
D. 21 tahun 68 hari



10. Sem ni Ammar ambik berapa subjek?
A. 5
B. 6
C. 8
D. 4



Nota kaki busuk: Jawapan kebanyakan ada dalam blog ini. Nak senang cari dekat label tu. Tepi tu je. Pemenang akan diumumkan bila ada jawapan betul tertinggi.

{ 10 comments.. read them below or add one }

A.s.t.i.n.a A.s.t.i.n.a 21 Februari 2011 9:20 PTG
psstt psttt Mar, emel jwpn kat saya.. jgn gtau org len k..
Wafiy Suzly Wafiy Suzly 21 Februari 2011 10:14 PTG
ammar,kasi jawapan cepat,nak cek..hehe
Amira Naddia Amira Naddia 21 Februari 2011 10:27 PTG
ammar yg ensem..sile topupkn saye tanpe saye perlu jawab soklan2 tersebut.
bg la soklan senang ciket cam apekah warna kulit ammar;
a) cekelat
b) hijau
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 21 Februari 2011 10:39 PTG
@Amira Naddia Bhahaha..lawak-lawak.. nak pecah perut rasanya... mana boleh bagi soalan macam tu...lalala