21 Feb 2011

Teka-teki:Topup Free Malam Ini




Assalamualaikum pembaca semua. Dah lama Amar tak buat teka-teki kat blog ni. Malam ni rasa nak buat teka-teki je. Tak best jugak kalau datang baca je kat blog Ammar ni tapi Ammar tak memberi kan? Sebagai hadiah hujung minggu ni Ammar nak bagi topup free RM10 kat sape-sape boleh jawab teka-teki ini dengan markah tertinggi.



Syarat penyertaan senang je. Bukan susah pun cuma letak jawapan ABC dekat fan pages Ammar je. Klik sini.



Soalan teka-teki:


1. Siapakah kawan baik Ammar?
A. Syafiq
B. Najmi
C. Ahmad
D. Muslim



2. Petang tadi Ammar makan apa?
A. Nasi goreng USA
B. Tom yam
C. Mee Sup
D. Nasi goreng kampung



3. Hadiah pertama contest "Cintai Alam Sekitar" berapa ratus duit?
A. RM100
B. RM150
C. RM80
D.RM 300



4. Blog versi hitam putih kepunyaan?
A. ALIFF
B. SARAH
C. NELLY
D. WAFI



5. Apakah nama spesis lebah paling besar?
A. Apis Dorsata
B. Apis Florea
C. Apis Koscherrnikori
D. Apis Cerana



6. Awek mana yang menang contest kategori gambar profile facebook tercantik?
A. Iera
B. Ain
C. Fauzan Ismail
D. Lisa



7. Blog lawak yang paling Ammar suka lawat?
A. Encik Nakal
B. Lawak King
C. Kelakar Tube
D. Cerita Kelakar



8. Siapa bekas awek Ammar?
A. Lisa Surihani
B. Katy Perry
C. Heliza
D. Nelly



9. Berapakah umur Ammar sekarang?
A. 21 tahun 60 hari
B. 22 tahun 3 hari
C. 21 tahun 5 hari
D. 21 tahun 68 hari



10. Sem ni Ammar ambik berapa subjek?
A. 5
B. 6
C. 8
D. 4



Nota kaki busuk: Jawapan kebanyakan ada dalam blog ini. Nak senang cari dekat label tu. Tepi tu je. Pemenang akan diumumkan bila ada jawapan betul tertinggi.

10 ulasan:

A.s.t.i.n.a berkata...

psstt psttt Mar, emel jwpn kat saya.. jgn gtau org len k..

AMMAR YASIR berkata...

@A.s.t.i.n.a Ok..beres..hehehe

toyolkiut berkata...

haha..
amar.. amar..

NadiRah berkata...

menarik!!!

AMMAR YASIR berkata...

@toyolkiut Bhahaha..senang je soalan kan?

AMMAR YASIR berkata...

@NadiRah Jom lah jawab

Wafiy Suzly berkata...

ammar,kasi jawapan cepat,nak cek..hehe

Amira Naddia berkata...

ammar yg ensem..sile topupkn saye tanpe saye perlu jawab soklan2 tersebut.
bg la soklan senang ciket cam apekah warna kulit ammar;
a) cekelat
b) hijau

AMMAR YASIR berkata...

@Wafiy Suzly Bhahaha..mana aci

AMMAR YASIR berkata...

@Amira Naddia Bhahaha..lawak-lawak.. nak pecah perut rasanya... mana boleh bagi soalan macam tu...lalala