Tolong Ben Ashaari:Aku Digelar Blogger Kaki Spam




Asyik khusyuk dari tadi update blog dan join segmen Ben Ashaari, satu kejutan yang Ammar terima dekat satu group di facebook yang Ammar join. Kejutan itu adalah "ammar yasir ni spam tarik traffic ni.." selepas Ammar post entri segmen Bro Ben Ashaari tu. Memang lah terkejut bila orang cakap macam tu kan? Ada ke patut dia cakap Ammar ni kaki spam. Tak logik langsung dia bagi gelaran tu sebab Ammar bukan niat nak spam pun, cuma nak kongsi benda yang baik je memandangkan dalam group tu ada jugak blogger.



Tapi apa yang Ammar hangin ni sebab group tu bukan Ammar yang tergedik-gedik nak join tapi dia jugak yang ajak Ammar join. Nak kata group hebat tu tak adalah. Cuma 445 orang je yang join pun. Tak lah sehebat group SB dan Kami Si Blogger pun. Apa yang dia tak puas hati sebenarnya? Ammar cuma nak hidupkan group tu je sebab group tu senyap je macam tak ada penghuni langsung. Adakah Ammar bersalah dalam hal ni? Kalau dia cakap salah mungkin Ben Ashaari pun salah jugak lah sebab Ben Ashaari suka ping entri terbaru dia kat SB dan Kami Si Blogger. Betul tak?



Inilah perangai orang Melayu kita, bercakap tanpa usul periksa. Susah betul nak faham perangai orang Melayu zaman sekarang ni. Semalam kes dengki pasal Abang Eqbal Zack masuk surat khabar hari ni macam ni pulak. Esok tak tahu lah macam mana. Kita tunggu esok pulak. Nak tahu tak apa jawapan Ammar tadi kepada yang komen Ammar kat group tu? Ni jawapan Ammar "Spam ke? Sorry lah kalau anggap macam tu, nak remove Ammar dari group ni boleh je. Terima dengan redha."

{ 16 comments.. read them below or add one }

! Encik Nakal ! ! Encik Nakal ! 11 Februari 2011 11:29 PTG
adehh jem..jemm~~sabar bro,anggaplah ni satu cabaran dalam berblog~~huk3
fadhdeela fadhdeela 11 Februari 2011 11:53 PTG
aduh diaorg nie..kita nak berblog suka2..ada jer yg xpuas hati..sabo jer la erk ammar :)

Meh singgah: Lisa Surihani & Shaheizy Sam Bercinta??
chii chii 12 Februari 2011 12:16 PG
dorang jeles tu kot..eheh..sabo je la ngan karenah manusia skrg ni
BEN ASHAARI BEN ASHAARI 12 Februari 2011 1:48 PG
hahaahaha..patut laaa.. sama la.. ala..biar je la... diorng sendiri yang tarik kita... bukan kita terhengeh masuk sana ...iskh iskh iskh..dah keluar pon dari sana ..
izzafey izzafey 12 Februari 2011 2:03 PG
Biasa la tu tuan, anggap ni sbg cabaran utk ko majukan lg diri ko dlm blogger.

anyway tahniah la, ko menjadi juara pengomen terlampau dlm blog aku. terima kasih diatas persahabatan kita di dunia cyber
Tanpa NamaTanpa Nama 12 Februari 2011 10:34 PG
Salam semua.. hehe.. seronok bace komen ammar ni pasal aku.. well mmg silap aku pon sebab cakap tetibe camtu kat dia.. kitorang dah pon bermaafan..

Just nak gtau je reason asal aku spontan tulis comment dia ni spam ialah sebab asalnye ammar ni post link2 blog sampai 5 kali direct and 2 post dari tu macam link2 berbaur lucah.. So, cam biasalah, pengguna yg tak seberapa cerdik macam aku ni terus lah terasa sedikit annoyying ngan link2 tu kan.. hikhik.. So, sorry sumer terutama ammar yer.. no heart feeling hopefully~~V
Cik Kamoo Cik Kamoo 12 Februari 2011 10:40 PG
Ammar : nak edit gambar cara simple...edit di sini sahaja : www.picnik.com. Kalau nak susah sket kena guna adobe photoshope. Utk saya guna picnik dan photoscape je....cepat dan simple.
faiz faiz 12 Februari 2011 10:53 PG
sabar je la...bukan senang nak buat org terima ape yg kita tulis..
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:28 PTG
! Encik Nakal ! : Memang jem pun..sabar je
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:29 PTG
fadhdeela: Yelah..Ammar sabar ni
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:29 PTG
chii: Hanya sabar je boleh buat
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:30 PTG
BEN ASHAARI: Kita serupa Abang Ben...hehehehe.... nak keluar jugak lah
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:31 PTG
izzafey : Betul tu.. tak de cabaran x best lah kan?hehehehe terima kasih
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:32 PTG
Tanpa Nama: Maafmu diterima... IT'S OK
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:33 PTG
Cik Kamoo : Ok. Ammar cuba.. Thanks ya
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 12 Februari 2011 2:34 PTG
faiz: Masih bersabar lah ni...heheheh