10 Feb 2011

Topup Free RM10 Malam Ini




Assalamualaikum dan selamat malam semua. Dah lama Ammar tak buat teka-teki dekat blog ni. Ok. Malam ni Ammar nak buat satu lagi teka-teki dan menang topup RM10. Teka-teki ini terbuka kepada semua. Syaratnya jawab soalan dibawah ini dengan meletakkan jawapan ABC sahaja. Selepas jawab semua soalan sila tinggalkan jawapan itu di wall facebook Ammar. Senang je kan? Tak payah buat entri dan yang tak ada blog pun boleh join. Letak jawapan kat sini atau kat sini.



Soalan:

1. Nombor pendaftaran kenderaan Ammar?
A. TAD 3429
B. TBA 212
C. PCR 353
D. WSA 2121


2. Jenama laptop yang Ammar guna?
A. Acer
B. Toshiba
C. Sony Vaio
D. Dell

3. Tarikh lahir Ammar?
A. 21/1/1989
B. 15/10/1989
C. 13/12/1989
D. 2/12/1989


4. Berapakah umur Ammar sekarang?
A. 20
B. 19
C. 21
D. 22


5. Berapakah bilangan adik-beradik Ammar?
A. 4 orang
B. 5 orang
C. 8 orang
D. 10 orang


6. Ammar tinggal di negeri mana?
A. Kelantan
B. Pahang
C. Terengganu
D. Selangor


7. Nama bapa kandung Ammar ialah?
A. Che Hassan
B. Ali Muhammad
C. Said
D. Salleh


8. Bapa Ammar berasal dari negeri?
A. Kelantan
B. Kedah
C. Pulau Pinang
D. Perak


9. Petang tadi Ammar makan apa?
A. Biskut
B. Satay
C. Nasi Goreng
D. Mee Goreng


10. Nama adik bongsu Ammar ialah?
A. Mohd Muslim
B. Mohd Tarmidzi
C. Mohd Safwan
D. Muhammad Hamizan


Pemenang akan diumumkan bila Ammar rasa nak umum(mungkin malam ni). Jika ramai yang dapat jawab soalan ini dengan betul Ammar akan pilih satu sahaja daripada yang betul tu. Adat pertandingan ada yang menang ada yang kalah. Selamat menjawab soalan.

8 ulasan:

A.s.t.i.n.a berkata...

saya study dulu malam ni..

AMMAR YASIR berkata...

Jawab lepas stdy boleh? ABC je tu... tembak je..bhahaha..ada rezeki dapat topup free

TeRa-HeRtz berkata...

kene knl ammar dlu laa mcm ni...
hush,,,,

AMMAR YASIR berkata...

Bhahaha..jawab je dulu..mana tahu kot-kot bertuah ke..hehehe

Tanpa Nama berkata...

nk jwb...nk jwb....
cmna ammar??
hahahaaaa

AMMAR YASIR berkata...

Jawab lah..hehehe

eqhaZIN berkata...

i neeed google! haha.

AMMAR YASIR berkata...

eqhaZIN: Bhahahaha....tanya google