22 Feb 2011

Traffik Blog Semalam Mencanak Naik




Assalamualaikun dan selamat pagi kepada semua pembaca. Ammar nak kongsi sikit berita menarik dan gembira pasal blog ni semalam. Semalam adalah sejarah traffik blog tertinggi kerana pada masa pukul 12 lebih semalam blog Ammar dapat kunjungan 49 orang pada masa tu sahaja. Satu pencapaian yang sangat memuaskan dan macam tak percaya je dapat sebanyak tu traffik. Ammar pun try lah tengok traffik tu datang dari mana dan hasil pemantauan Ammar traffik blog yang banyak tu datang sebab Ammar post entri pasal tarikh keputusan SPM 2010 tu dan ada juga traffik dari blog Ben Ashaari, Lulu dan banyak lagi blog lain.



Ammar tak sangka pun ramai orang taip keyword pasal keputusan SPM tu, Ammar main agak-agak je pasal keyword tu tak buat kajian seo pun. Ammar buat tajuk tu berdasarkan masa dan waktu Ammar rasa sesuai. Mesti ramai yang nak tahu tarikh keputusan SPM masa ni kan? Jadi Ammar buatlah entri pasal tarikh keputusan SPM 2010. Ammar doakan supaya adik-adik yang ambik SPM tu semuanya lulus dengan cemerlang dan menjadi manusia yang berguna suatu hari nanti.



Bukan sesuatu yang mudah untuk dapat traffik yang tinggi kerana traffik yang tinggi memerlukan usaha yang kuat dan berkesan. Sekadar usaha dan tiada teknik yang berkesan tak dapat jugak traffik tinggil. Sama lah maca belajar, Ammar tak amalkan teknik belajar secara study hard tetapi Ammar amalkan teknik belajar secara study smart. Itu yang paling berkesan kerana kita tak perlu ada tekanan sangat dengan belajar dan 24 jam asyik membaca buku.

21 ulasan:

A.s.t.i.n.a berkata...

Ammar ramai peminat..


saya yang cemburu pun berlalu.. sobss sobss

AMMAR YASIR berkata...

@A.s.t.i.n.a Ish.. mana ada peminat pun.. Ammar bukan artis

cikmOt berkata...

akak dapat pangkat 1 ni dalam spm tahun 98 dulu...hahaha, bleh dak cam gini???

Lulu caldina berkata...

dari lulu? wah...

SaYraH WonDerLanD berkata...

tak lama lagi ammar pon akan jadi mcm abg ben and redmummy lah

chii berkata...

yesh..study smart..dont stady hard..eheh

sicKo^ berkata...

tahniah.. tahniah

DeQdEq berkata...

wah...ini yg dikatakan pandai bermain dgn SEO

Dda Ly berkata...

alalaa best nye traffic!! huhuhu nak jugak..kne usaha lebih nih..hihi

jemput ke rumah,
http://laydie-dda.blogspot.com

keep in touch ♥

Tok Esah berkata...

pheeewit!!!

Mama Zharfan berkata...

congrats yer :) me singgah clik HB!

AMMAR YASIR berkata...

@cikmOt wah..hebatnya Akak ni... Tahniah Akak

AMMAR YASIR berkata...

@Lulu caldina Yep..dari Lulu... Thanks Lulu

AMMAR YASIR berkata...

@SaYraH WonDerLanD Insyaallah.. Terima kasih sebab doakan Ammar macam tu..hehehe

AMMAR YASIR berkata...

@SaYraH WonDerLanD Insyaallah.. Terima kasih sebab doakan Ammar macam tu..hehehe

AMMAR YASIR berkata...

@chiiBetul tu..baru cepat masuk belajar

AMMAR YASIR berkata...

@sicKo^ Terima kasih banyak-banyak

AMMAR YASIR berkata...

@DeQdEq Tak main SEO pun..main agak-agak je

AMMAR YASIR berkata...

@Dda Ly Ammar boleh awak pun boleh..jangan risau....usaha tu penting

AMMAR YASIR berkata...

@Tok Esah Pheewit Tok..hehehe

AMMAR YASIR berkata...

@Mama Zharfan Terima kasih banyak2