Tutorial Meletakkan Reply To Comment Pada Entri


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ini Ammar nak kongsi dengan anda semua mengenai tutorial untuk buat reply to comment pada entri. Fungsi ini dapat memudahkan kita untuk membalas komen di entri.Ammar rasa mungkin ramai yang nak letak fungsi ni kat blog mereka tapi asyik gagal je. Sebelum ni dah banyak kali Ammar buat benda ni tapi asyik tak menjadi je. Akhirnya hari ini Ammar telah berjaya buat fungsi reply to comment dekat blog Ammar. Caranya mudah sahaja. Ikut langkah dibawah ini:

Sila save script template sebagai backup.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Edit HTML. Seterusnya, tick pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard, tekan kekunci Ctrl+F. Anda akan lihat bar Find akan terpapar. Kemudian, taip atau paste kod atau kod dan tekan Enter. Jika tiada kod sila gunakan pula kod



Langkah 3


Salin kod di bawah dan edit pada bahagian yang di bold dengan menggantikan ID blog anda. Untuk mengetahui ID blog anda, sila lihat URL pada page Edit HTML.(rujuk gambar di atas)

[Reply to comment]

Langkah 4

Salin kod yang telah siap di edit (rujuk langkah 3) dan kemudian, paste kod tersebut di bawah atau selepas kod atau kod atau kod


Sumber:dari sini.



Kalau tak berjaya buat tutorial ni klik sini.



Terima kasih kepada Saudara Nescafe Ais kerana telah banyak membantu blogger yang menghadapi masalah mengenai cara untuk bina blog dan meletakkan wedget pada blog.

{ 14 comments.. read them below or add one }

s.y.a.r.q s.y.a.r.q 19 Februari 2011 10:43 PG
tu lah.hari tu pon saya buat reply to comment ni try byk kali jugak lah.asik x menjadi.sekarang dah OK :D
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 19 Februari 2011 10:46 PG
@s.y.a.r.qKita serupa...hehehehe..mujurlah ada Nescafe ais yang tak boleh nak minum ni
Norhafiza Norhafiza 19 Februari 2011 11:19 PG
alhamdulillah...akhirnya jumpa gak kat sini..ok nnt senang2 kakNo nk try kat blog kakNo plak..

klo ammar senang2 leh wat tutor gmana cara nak crop pic guna screen capture dalam PhotoScape..kakNo dlu boleh men hentam je skang dh tak reti nak wat camne huhu..

terima kasih banyak2 ye dik..
faiz faiz 19 Februari 2011 11:41 PG
aritu dah buat...tgk dari bro nescafe ais gak..
YAYA AZURA YAYA AZURA 19 Februari 2011 1:15 PTG
ammar tq..kak yaya dah boleh buat dah..menjadi akhirnya nak buat benda alah nie...
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 19 Februari 2011 10:55 PTG
@Norhafiza Sama-sama... Insyaallah Ammar akan buat
iman musa iman musa 8 April 2011 11:13 PG
bro kat dashboard tak de pon anything tentang layout.. please help me
iman musa iman musa 8 April 2011 11:13 PG
bro kat dashboard tak de pon anything tentang layout.. please help me
iman musa iman musa 8 April 2011 11:13 PG
bro kat dashboard tak de pon anything tentang layout.. please help me
iman musa iman musa 8 April 2011 11:13 PG
bro kat dashboard tak de pon anything tentang layout.. please help me
anthony dior anthony dior 7 September 2013 2:51 PTG
In his series Archaeological Teasures from the Tigris Valley he performed excavations at battlefield sites and photographed the objects found in an improvised studio on site.
Wholesale Jerseys Free Shipping