Cara Tingkatkan Page View Blog
Page View sesebuah blog merupakan sesuatu yang sangat penting untuk menjana pendapatan lumayan melalui Nuffnang. Jumlah page view adalah senjata utama untuk mendapat pendapatan yang lumayan melalui nuffnang. Semakin banyak page view semakin banyaklah wang yang diperolehi dari Nuffnang. Terdapat beberapa cara untuk tingkatkan page view pada blog antaranya ialah:


1. Meletakkan widget seperti Recent Comments, Popular Posts, Blog Archive dan Recent Post.
- Dengan meletakkan widget seperti ini kebarangkalian untuk visitors klik lebih tinggi dan page view lebih mudah diperolehi. Tajuk yang menarik sesuatu post yang terpapar di popular post biasanya lebih mudah untuk mendapat page view.


2. Memasang Read More pada post
- cara ini adalah cara terbaik untuk meningkatkan page view pada blog. Tetapi sebahagian visitors kurang suka dengan fungsi read more ini. Tetapi jika post anda menarik butang read more bukanlah penghalang untuk visitors terus membaca post anda itu.


3. Membuat link pada post baru dengan post lama
- Cara ini sangat mudah dan berkesan untuk meningkatkan page view kerana cara ini boleh menimbulkan rasa ingin tahu pembaca. Sebagai contoh pada post baru anda ada menceritakan cara mudah untuk dapatkan Buffered Earnings dan untuk mengetahui secara lanjut mengenai cara untuk mendapat BE KLIK SINI. Itu adalah salah satu contoh link pada post.


{ 8 comments.. read them below or add one }

O'gosh O'gosh 29 Mac 2011 8:47 PG
bagus tips ni..TQ ammar
YanaMIB YanaMIB 29 Mac 2011 11:51 PG
ecehh maken rajin buat tips skrg =)
blogtube blogtube 24 Jun 2011 12:11 PTG
tips yg amat berguna... untuk semua para bloggers trima kasih berkongsironda ronda bersama jkb@myobw...