Awas!!! Blog Boleh Bertukar Bahasa Sekelip Mata

Blog bahasa arab
Tolong!Tolong!Tolong! Kenapa tiba-tiba je blog Ammar ni bertukar kepada bahasa Arab. Siapa tahu macam mana nak tukar balik kepada bahasa Melayu? Cepat datang sini tolong Ammar. Ammar tak faham lah bahasa Arab ni. Siapa boleh tolong translate untuk Ammar?


Soalan yang Ammar tanya tadi tu sudah pasti boleh dijawab oleh Google. Ya, Google dapat tolong Ammar untuk translate bahasa dalam blog Ammar ni. Tengok di side bar paling atas blog Ammar ni. Dah anda google translate kan? Sebenarnya fungsi google translate ni sangat penting untuk menarik lebih lagi traffik ke blog kita.


Memandangkan tiap-tiap hari ada je pelawat datang dari luar negara untuk baca blog Ammar ni, jadi pilihan terbaik untuk mendapat pembaca setia dari luar negara ialah dengan meletakkan gadget google translate. Nak letak gadget ni pada blog sangat mudah dan hanya perlu copy kod html dan tampalkan pada blog. Nak kod html tu? KLIK SINI.


Sekarang ni tidak hairanlah kalau orang Arab, Perancis, Jerman, Itali dan lain-lain jadi pembaca setia blog Ammar ni. Anda mahu blog anda jadi macam blog Ammar? Hanya KLIK SINI. Senang dan cepat. Tak payah nak memeningkan kepala hanya letak je fungsi ni untuk memudahkan semua pembaca. Tak kiralah bahasa apa pun yang ada di dunia ni semuanya boleh baca blog kita lepas ni.

{ 7 comments.. read them below or add one }

Awan Biru Awan Biru 17 April 2011 1:48 PTG
Terima kasih cikgu. Akan Awan buat.
azilinda ali azilinda ali 17 April 2011 3:04 PTG
wah!bestnyer...so dri semua pelusuk negre boleh bce blog kite..hehe^^
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 18 April 2011 10:30 PG
@Awan Biru Sama-sama Awan...bila pulak Ammar jadi cikgu ni
pami3 pami3 22 April 2011 4:44 PTG
haha..macam bongok je pakai google translate ni..die translate ikut perkataan satu2..huhuhu..ce try tukar english pastu bace..ngeh3..ce terai ce terai.. :)
Pengedar Shaklee Ipoh Pengedar Shaklee Ipoh 18 Jun 2014 11:38 PG
salam tuan ammar, boleh tolong saya. macam mana nak tukar setting bahasa dekat edit post. tiba2 je entry saya bertukar ke bahasa inggeris.saya masih ada entry yang masih belum siap.
Pengedar Shaklee Ipoh Pengedar Shaklee Ipoh 18 Jun 2014 11:38 PG
salam tuan ammar, boleh tolong saya. macam mana nak tukar setting bahasa dekat edit post. tiba2 je entry saya bertukar ke bahasa inggeris.saya masih ada entry yang masih belum siap.