28 Apr 2011

Bukti Keberkesanan Teknik Mesra SEO

Bukti
Sebelum ni Ammar ada kongsikan teknik macam mana nak jadikan blog anda mesra SEO di ENTRI NI dan seterusnya boleh dapat traffik beribu-ribu sehari. Sekarang ni Ammar nak tunjukkan bukti keberkesanan teknik tu. Tengok gambar kat atas tu sebagai bukti. Posisi tajuk blog bertukar daripada depan ke belakang setelah menggunakan teknik penukaran setting title meta tag.


Penukaran title meta tag kepada tajuk entri dahulu sebelum tajuk blog sangat penting untuk blog anda mesra SEO kerana peluang untuk berada di ranking tertinggi hasil carian Google akan cerah jika anda menukarkan title meta tag kepada tajuk entri dahulu sebelum tajuk blog.


Jika tajuk blog berada dihadapan setiap tajuk entri sangat sukar untuk mendapat ranking pertama hasil carian di Google search. Jadi, cara terbaik anda perlu mengubah setting title meta tag blog anda dahulu untuk bermain dengan teknik SEO dan seterusnya berjaya menawan traffik beribu-ribu sehari. Untuk maklumat lanjut mengenai penukaran setting title meta tag KLIK SINI.


Nota kaki: Bagi yang belum mengetahui apa itu SEO, SEO adalah dalam bahasa inggerisnya adalah Search Engine Optimization atau bahasa Melayunya adalah Pengoptimuman Enjin Carian.

4 ulasan:

riffzam berkata...

ammar.terima kasih.sebab buat entri ni.okey.faham.terima kasih sbb respon soalan aku kat innit ye :)

Tok Esah berkata...

bagus!! tp dengan tukar meta tag tak mesra lagi tu!! buat lagi yg lain!! godek2 entry pendekar!! ada pendedahan SEO yg tak ada di mana2 baru ni!! sila2..

semalam tok dapat 1.5K, hari ni saje 2K dah, blog lama!! entry SEO haha

Niccc berkata...

it doesnt work on my blog?? :-(

AR-Mujahid berkata...

nak minta ammar ajarkan saya mcm nk buat meta tu boleh?
Entri Terbaru Saya:
Bagaimana Sebuah Kejayaan Itu Boleh Di Capai