Pendapatan Bulanan RM12,000 Dengan Blogging


pix_gal0
Percaya atau tidak itu memang satu realiti. Satu realiti yang dianggap tidak masuk akal oleh sesetengan pihak yang tidak mengetahui mengenai dunia blogging. Gambar diatas diambil daripada keratan akhbar berita mingguan. Siapa yang tidak kenal dengan blogger yang mesra dengan panggilan Red Mummy. Beliau telah membuktikan segalanya. Dengan blogging beliau berjaya memperoleh pendapatan ribuan ringgit sebulan.


IMG_0002
Apa? RM1 juta setahun? Itulah yang berjaya dilakukan oleh Red Mummy. Semakin hari semakin ramai blogger yang lahir bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan selepas mengetahui berita ini. Blogger untung RM1 juta? Siapa yang tidak mahu duit? Jarang sekali kita mendengar orang yang tidak mahukan duit kerana duit sangat penting dalam kehidupan seharian.


Tapi ingat! Duit bukan segala-galanya tapi segala-galanya memerlukan duit. Zaman sekarang ni jarang benda yang percuma. Bahkan nak masuk tandas pun memerlukan duit. Duit boleh dicari dan boleh menjadi banyak melimpah ruah jika kita pandai mencari dan mengetahui rahsia mandapat duit yang banyak. Jika kita mempunyai duit yang banyak tidak semestinya menjamin kehidupan yang sempurna kerana kehidupan yang sempurna adalah bertaqwa kepada Allah.

{ 8 comments.. read them below or add one }

MiSzy DiaN MiSzy DiaN 19 April 2011 11:18 PTG
ammar..
dian dtg nak jmput ammar join lucky draw.. kalau berminat laa :)

bila dah kuar isu mcm ni, nati msti byk post pasal isu nie.. :)
miss ryrinn miss ryrinn 20 April 2011 12:04 PG
fuyooooo . banyak nyeee . kayaaa ni !
Nick Nick 20 April 2011 2:47 PG
terlalu hebat la.. hahaha
feyus feyus 20 April 2011 11:32 PG
Memang nyata benda-benda nie..Ada orang dah jadikan blog sebagai satu kerjaya:)
Gaji Safee Sali
Acah Acah 4 Mei 2011 11:41 PTG
nak try gak la.. byk dapat tu.