19 Apr 2011

Pendapatan Bulanan RM12,000 Dengan Blogging


pix_gal0
Percaya atau tidak itu memang satu realiti. Satu realiti yang dianggap tidak masuk akal oleh sesetengan pihak yang tidak mengetahui mengenai dunia blogging. Gambar diatas diambil daripada keratan akhbar berita mingguan. Siapa yang tidak kenal dengan blogger yang mesra dengan panggilan Red Mummy. Beliau telah membuktikan segalanya. Dengan blogging beliau berjaya memperoleh pendapatan ribuan ringgit sebulan.


IMG_0002
Apa? RM1 juta setahun? Itulah yang berjaya dilakukan oleh Red Mummy. Semakin hari semakin ramai blogger yang lahir bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan selepas mengetahui berita ini. Blogger untung RM1 juta? Siapa yang tidak mahu duit? Jarang sekali kita mendengar orang yang tidak mahukan duit kerana duit sangat penting dalam kehidupan seharian.


Tapi ingat! Duit bukan segala-galanya tapi segala-galanya memerlukan duit. Zaman sekarang ni jarang benda yang percuma. Bahkan nak masuk tandas pun memerlukan duit. Duit boleh dicari dan boleh menjadi banyak melimpah ruah jika kita pandai mencari dan mengetahui rahsia mandapat duit yang banyak. Jika kita mempunyai duit yang banyak tidak semestinya menjamin kehidupan yang sempurna kerana kehidupan yang sempurna adalah bertaqwa kepada Allah.

8 ulasan:

MiSzy DiaN berkata...

ammar..
dian dtg nak jmput ammar join lucky draw.. kalau berminat laa :)

bila dah kuar isu mcm ni, nati msti byk post pasal isu nie.. :)

miss ryrinn berkata...

fuyooooo . banyak nyeee . kayaaa ni !

Nick berkata...

terlalu hebat la.. hahaha

toyolkiut berkata...

wow!

feyus berkata...

Memang nyata benda-benda nie..Ada orang dah jadikan blog sebagai satu kerjaya:)
Gaji Safee Sali

saya_arief berkata...

haha.manyak kan 12000.
;D

~SyAhIrAh~ berkata...

wah bestnyer!!! huhu

Acah berkata...

nak try gak la.. byk dapat tu.