Ben Ashaari: http://www.benashaari.com/

Ben Ashaari
Siapa yang tak kenal dengan blogger famous ni. Sebut je nama mesti blogger-blogger lain kenal. Tak kira blogger muda, blogger tua, kanak-kanak dan kucing pun kenal sape Ben Ashaari ni. Dulu aku ada baca blog sorang budak tu, siap suruh kucing dia lagi mengadap laptop dan tengok blog Ben Ashaari ni. Betapa glamournya blog Ben Ashaari.


Tapi aku suka cara Bro ni, walaupun dia dah glamour tetapi tetap berpijak dibumi yang nyata. Kenapa aku cakap macam tu? Sebab tiap kali ada orang puji dia dia tetap merendah diri dan tak sombong dan bongkak. Blogger inilah yang kita mahu. Aku harap semua blogger kat Malaysia ni macam Bro ni.


Apa yang paling aku tabik pasal Bro ni adalah 5 angka follower dalam masa setahun lebih. Hebat kan? Aku ni nak dapat follower 4 angka pun makan masa 6 bulan. Bukan senang nak dapat jumlah follower seramai tu kalau tak kuat usaha. Setahu aku lah, follower Bro Ben Ashaari ni dan cecah 14775 sekarang ni. Hebat kan?

{ 16 comments.. read them below or add one }

Faridzuan Faridzuan 31 Mei 2011 1:30 PG
Ben Ashaari saya jadikan sebagai blogger role model. Semoga beliau suskes dalam dunia blog :)
Myvitrd Myvitrd 31 Mei 2011 10:46 PG
Memang boleh jadi blogger contoh ni
feyus feyus 31 Mei 2011 12:35 PTG
huyoo.. ramainye..tahniah ben ashaari, teruskan perjuangan anda.:)
Berkenaan blog hina Islam, Bloggers sila baca ini....
~ch@wi~ ~ch@wi~ 31 Mei 2011 9:44 PTG
aku nye blog nk update pon dh mls..xtau la npe..huhuhu
Jango Fett Jango Fett 31 Mei 2011 10:05 PTG
bsmngt nk jd cam ben ashaari

blogapatok.blogspot.com
Kaki Wayang Kaki Wayang 31 Mei 2011 10:42 PTG
semoga kita juga akn suksen cam dia
cik yuyun & mr.bayc cik yuyun & mr.bayc 2 Jun 2011 9:05 PG
yun baru dlm dunia bloggie ni..mmg ta pnh dgr nama beliau..hehe..ngeng...!!!

smoga beliau sukses yaaa.. ;)
Tanpa NamaTanpa Nama 2 Jun 2011 11:47 PG
erm..aku masih taktau ape gunanya follower ramai-ramai ni..ada conversion ke ngan visitor blog?

erm.aku masih lagi mengkagumi Darren Rowse selaku Problogger yang banyak bagi tips sebenar dari kacamata seorang blogger..follower tak menjanjikan apa-apa pun..:D
reezluv reezluv 2 Jun 2011 11:48 PG
erm..aku masih taktau ape gunanya follower ramai-ramai ni..ada conversion ke ngan visitor blog?

erm.aku masih lagi mengkagumi Darren Rowse selaku Problogger yang banyak bagi tips sebenar dari kacamata seorang blogger..follower tak menjanjikan apa-apa pun..:D
syahnabil syahnabil 2 Jun 2011 2:27 PTG
InsyaAllah...sesiapa yang berikan kebaikan dengan ikhlas di sisi Allah itulah orang yang paling berjaya...kepada saudara Ben tahniah !! Tahniah juga kepada kepada saudara Amar..semoga kita sentiasa ikhlaskan hati kerana itulah punca bermulanya sebuah kejayaan yang sebenar..Wallahua'lam..
eclipsesweet eclipsesweet 4 Jun 2011 6:05 PTG
kalau kita serious & usaha bersungguh2, x mustahil kita akan berjaya macam pak cik ben ni.. =)
soooooour soooooour 5 Jun 2011 2:04 PG
yakin boleh!Malaysia boleh!
JAMALUDDIN ABU BAKAR JAMALUDDIN ABU BAKAR 7 Jun 2011 10:32 PG
Jamal singgah dan bawa berita gembira..Alhamdulillah Jamaluddin.net dah berjaya masuk bloglist Abg Ben..Thanks Abg Ben..really appreciate it..:-)