18 Mei 2011

Cara Paling Mudah Meningkatkan Jumlah Follower Blog

pengunjung blog
Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya dan setiap penyakit pasti ada ubatnya. Tetapi adakah mungkin kita tahu ubatnya dan jalan penyelesaiannya? Mungkin antara kita ini tahu dan mungkin antara kita yang tidak tahu. Disini Ammar nak kongsi dengan blogger-blogger baru yang berjinak dengan blogging ni macam mana cara untuk meningkatkan jumlah follower dalam masa yang singkat dan mudah. Caranya? Senang je.


Dalam hal ni kita berbalik kepada bisnes. Bisnes yang berjaya biasanya disebabkan oleh iklan dan promosi bisnes itu sendiri. Jika iklan dan promosi yang berjaya maka berjayalah sesebuah bisnes itu. Macam mana nak promosikan blog? Cara yang paling senang dan mudah adalah dengan contest, segmen dan Giveaway. Cara ini sangat berkesan dan mudah.


Buktinya? Terus terang Ammar cakap follower Ammar meningkat secara mendadak bila Ammar buat contest CINTAI ALAM SEKITAR. Macam tak percaya follower naik berpuluh-puluh sehari dan akhirnya sampai jugak seribu lebih. Syukur kerana hasil dari contest tu blog Ammar mula dikenali.


Tapi pastikan contest yang anda buat tu menarik dan hadiahnya juga menarik. Syarat contest perlu wajib letak gambar contest di sidebar setiap blogger yang join kerana itu adalah salah satu teknik promosikan blog. So? Semakin ramailah follower kan? Contoh paling terdekat blogger cantik manis kita ni baru je buat contest dan jumlah follower awek cantik manis ni meningkat secara mendadak sekarang ni. Nama awek ni Cik Angin. Jom usha blog dia KLIK SINI.

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

org follow sebab hadiah..kalo takde hadiah,rasanya takde makna kot..kalo buat entri laen sekali pun,tak ramai orang nak komen..kan..??

Badrul berkata...

mcm mane nk wat contest erk ?
boleh ajar ckit tak ??

miss ryrinn _ angin berkata...

ammar : hidup sekencang angin ! yeahhh




tanpa nama berkata : baguss jugak kata kata awak tu . tp malangnya awak ni tak dapat dikenal pasti . kalau tak boleh gak kenal2 .letaklaa url blog kalau ade blog , hahahaaa

Rozuan Ismail berkata...

setuju.buat contest adalah cara paling mudah untuk tarik org follow blog kita =)

Atiqah Sa'ahiry berkata...

setuju. apabila kita join contest / giveaway or segment dengan automatiknya follower akan naik..

Awan Biru berkata...

Tapikan, kalau nak buat kontes kenalah kontes yang memberikan impak besar. Contoh kontes Cintai Alam Sekitar. Ianya dapat memupuk rasa tanggungjawab dalam diri untuk menjaga alam sekitar.

Nurul Husna Mohd Halim berkata...

macam mane nk buat contest? xreti...

amerull edham berkata...

salam...sy baru sgt dlm dunia blogger ni....bru smp xde member pn lg join blog sy...so sape yg sudi nk join...jengah la blog sy....
http://edhamz.blogspot.com/ tq...:-)

Tanpa Nama berkata...

www.servisinternet.blogspot.com

fredd berkata...

kalau nk buat contest tu perlu ke orang kenal tuan punya blog?

sule chand berkata...

terimakasih informasinya, saya akan coba,,

Fara Dina berkata...

kwn2 folow blog sy ye..sedihnya 1 je folower..hehe
http://bidadarikasihmuu.blogspot.com/