Awas!!! Jangan Guna Teknik SEO Kalau……..

seo
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua.
Mungkin bagi blogger lama tahu apa itu teknik SEO. Bagi yang belum tahu apa itu teknik SEO Ammar akan terangkan apa itu teknik SEO. SEO atau dalam bahasa panjangnya Search Engine Optimization yang bermaksud Pengoptimuman Engin Carian. Jika entri anda mesra dengan enjin carian anda akan lebih mudah untuk mendapatkan traffik yang tinggi.
Mungkin ramai blogger yang beranggapan untuk membuat duit dengan banyak melalui blog seharusnya mempunyai traffik yang tinggi. Jawapan itu salah sama sekali kerana traffik yang tinggi tidak menjamin untuk mendapat duit yang banyak melalui blog.
Sejak kebelakangan ini ramai blogger-blogger yang menggunakan teknik SEO tetapi tidak tahu apa kesannya jika tersalah guna. Penggunaan teknik SEO yang tidak betul boleh menyebabkan blog anda digantung oleh google atau erti kata lain google akan menyenarai hitamkan blog anda sebagai blog spam.
Jadi, apa yang patut kita lakukan jika ingin menggunakan teknik SEO? Caranya mudah sahaja. Jaga kualiti penulisan blog anda dan jangan mengamalkan copy dan paste entri orang lain. Buat penulisan sendiri barulah blog anda tidak dikira sebagai blog spam. Insyaallah untuk mendapatkan duit dengan banyak melalui blog akan menjadi mudah. Tapi ingat!!! Jangan menulis hanya kerana duit. Keikhlasan menulis adalah lebih penting untuk menjadi blogger berjaya.

DAN

{ 16 comments.. read them below or add one }

farahin nasir farahin nasir 23 Jun 2011 9:10 PTG
baiklah tak copy n paste.. tapi sy tak tahu mcm mane nak ber SEO tuh.. :)
Mama Zharfan Mama Zharfan 23 Jun 2011 9:21 PTG
kdg2 tercopy paste gak, tp me suka olah dgn gaya bahasa me sendiri :)
azrijohan azrijohan 23 Jun 2011 9:29 PTG
hmmm,bagus ni...tapi nak tau lebih detail pasal SEO laa
Norhafiza Norhafiza 23 Jun 2011 10:54 PTG
kakNo sebenonya pon tak tau gak benda alah SEO tu..CEO tau le huhu..
Tok Esah Tok Esah 23 Jun 2011 11:21 PTG
betul tu..!!!

actually tok pernah terbaca, ada 5 perkara yg tak boleh dilakukan dalam teknik SEO... kat mane baca entah lah
miss ryrinn _ angin miss ryrinn _ angin 24 Jun 2011 2:15 PG
huhe . jaga jaga jangan samnpai kene banned !
Mejuez Mejuez 24 Jun 2011 5:49 PG
best plak aku sedekar 20sen kat ang yea?? :D
Haffiz MohdNoor Haffiz MohdNoor 24 Jun 2011 1:45 PTG
thanks for info,, sekarang ni banyak org copy paste entri..asyik sama je,,hehe
Amira Anorah Amira Anorah 24 Jun 2011 2:01 PTG
bagus2..tapi sy tak pernah nak ber SEO pon..ahaha =="
cikdiela cikdiela 24 Jun 2011 5:07 PTG
owh..yeke..tapi x reti psl SEO nih :)
tyka tyka 24 Jun 2011 5:23 PTG
btol tu.. hati hati dengan SEO..
Gaara Gaara 24 Jun 2011 6:46 PTG
salam bro..
nak tanye ni..tiap kali sy nak login blog sy, google suruh sy verify sy punye email. tapi masalahnya sampai sekarang email tersebut tak sampai2. Dah banyak kali resend verification pun tak smpai2 lg..harap bro boleh tolong..:-)
niena shopping2u niena shopping2u 24 Jun 2011 8:18 PTG
smpai skang sy tak tau apa tu teknik SEO.. teknik rebonding sy tau la =.='
slumberdek slumberdek 3 Julai 2011 10:04 PTG
bg tutorial la jugak baru senang....kat ats tu macam penerangan jer seo saya dah tahu tapi tak tahu macam mana nak apply.

kasi tutorial cket