23 Jun 2011

Awas!!! Jangan Guna Teknik SEO Kalau……..

seo
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua.
Mungkin bagi blogger lama tahu apa itu teknik SEO. Bagi yang belum tahu apa itu teknik SEO Ammar akan terangkan apa itu teknik SEO. SEO atau dalam bahasa panjangnya Search Engine Optimization yang bermaksud Pengoptimuman Engin Carian. Jika entri anda mesra dengan enjin carian anda akan lebih mudah untuk mendapatkan traffik yang tinggi.
Mungkin ramai blogger yang beranggapan untuk membuat duit dengan banyak melalui blog seharusnya mempunyai traffik yang tinggi. Jawapan itu salah sama sekali kerana traffik yang tinggi tidak menjamin untuk mendapat duit yang banyak melalui blog.
Sejak kebelakangan ini ramai blogger-blogger yang menggunakan teknik SEO tetapi tidak tahu apa kesannya jika tersalah guna. Penggunaan teknik SEO yang tidak betul boleh menyebabkan blog anda digantung oleh google atau erti kata lain google akan menyenarai hitamkan blog anda sebagai blog spam.
Jadi, apa yang patut kita lakukan jika ingin menggunakan teknik SEO? Caranya mudah sahaja. Jaga kualiti penulisan blog anda dan jangan mengamalkan copy dan paste entri orang lain. Buat penulisan sendiri barulah blog anda tidak dikira sebagai blog spam. Insyaallah untuk mendapatkan duit dengan banyak melalui blog akan menjadi mudah. Tapi ingat!!! Jangan menulis hanya kerana duit. Keikhlasan menulis adalah lebih penting untuk menjadi blogger berjaya.

DAN

16 ulasan:

farahin nasir berkata...

baiklah tak copy n paste.. tapi sy tak tahu mcm mane nak ber SEO tuh.. :)

Mama Zharfan berkata...

kdg2 tercopy paste gak, tp me suka olah dgn gaya bahasa me sendiri :)

azrijohan berkata...

hmmm,bagus ni...tapi nak tau lebih detail pasal SEO laa

Norhafiza berkata...

kakNo sebenonya pon tak tau gak benda alah SEO tu..CEO tau le huhu..

Tok Esah berkata...

betul tu..!!!

actually tok pernah terbaca, ada 5 perkara yg tak boleh dilakukan dalam teknik SEO... kat mane baca entah lah

forever love berkata...

@Tok Esah kalo dah jumpa.. up entry aw

nelly berkata...

tak reti bab SEO ni ~

miss ryrinn _ angin berkata...

huhe . jaga jaga jangan samnpai kene banned !

Mejuez berkata...

best plak aku sedekar 20sen kat ang yea?? :D

Haffiz MohdNoor berkata...

thanks for info,, sekarang ni banyak org copy paste entri..asyik sama je,,hehe

Amira Anorah berkata...

bagus2..tapi sy tak pernah nak ber SEO pon..ahaha =="

cikdiela berkata...

owh..yeke..tapi x reti psl SEO nih :)

tyka berkata...

btol tu.. hati hati dengan SEO..

Gaara berkata...

salam bro..
nak tanye ni..tiap kali sy nak login blog sy, google suruh sy verify sy punye email. tapi masalahnya sampai sekarang email tersebut tak sampai2. Dah banyak kali resend verification pun tak smpai2 lg..harap bro boleh tolong..:-)

niena shopping2u berkata...

smpai skang sy tak tau apa tu teknik SEO.. teknik rebonding sy tau la =.='

slumberdek berkata...

bg tutorial la jugak baru senang....kat ats tu macam penerangan jer seo saya dah tahu tapi tak tahu macam mana nak apply.

kasi tutorial cket