Cara Menangani Masalah Upload Gambar Pada Blog

Malam ni ramai blogger yang duk kecoh sebab tak boleh upload gambar-gambar dalam blog kan? Macam mana cara untuk mengatasi masalah tu? Senang je caranya. Kita gunakan plan B. Sebab plan A dah tak boleh kan? Plan B senang je.

Caranya adalah menggunakan sofware windows live writer. Dengan menggunakan sofware ini kerja mengupdate blog menjadi semakin cepat dan pantas. Nak tahu apa kelebihan sofware ni? Kelebihan yang sangat ketara adalah kerja upload gambar sangat mudah hanya perlu tarik sahaja gambar masukkan dalam entri.

Gambar kat bawah ni sebagai bukti kukuh. Senangkan nak upload gambar ke dalam entri. So, apa tunggu lagi jomlah download sofware ni. KLIK SINI

Untitled

6 comments.. read them below or add one

Norhafiza Norhafiza 23 Jun 2011 12:19 PG
ok..tengkiu2 nnt kakNo try download dlu..
Mama Zharfan Mama Zharfan 23 Jun 2011 7:15 PG
me ubah setting guna old editor, boleh upload pics :) memang gitu biasanya, kalau tak leh upload pic guna new editor, guna old editor :)
SERAYA Waktu Berdetik SERAYA Waktu Berdetik 30 Jun 2011 9:52 PG
baru jumpa blog nie. cantik....dan kandungan isi yang, menarik....tahniah!!