13 Jun 2011

Harian Metro Kantoi Sudah

248468_10150342844304572_331481044571_9941752_5558363_n
Aku tergelak sorang-sorang tadi bila tengok gambar ni dekat facebook. Gambar dari www.ohmedia.my ni nampak sangat menipunya. Bhahahahaha….. Akhbar Metro nak tipu pun agak-agak lah kan dah kantoi. Kalau berita boleh lah dia nak tipu sebab benda tu tak nampak tapi kalau gambar pun nak tipu macam ni lah jadinya.

Cuba perhatikan gambar yang dibulat tu. Bulat merah sama dengan bulat merah, hijau sama dengan hijau dan ungu sama dengan ungu. Perasan tak muka dia tu sama? Perasan kan? Terang-terang nampak sangat menipunya. Nak guna adobe photoshop sangat lah tu sampai terkantoi. Tu lah, lain kali kalau nak buat berita pastikan ambik gambar baru ada bukti jangan buat berita tapi gambar tak ada.

24 ulasan:

♕ Mr.IX ♂ berkata...

haha~ maybe cuba utk cetuskan kegempakkan gitu... tp apakan daya....

Syat0za Zai berkata...

ce try sini :D http://www.syatoza.com/2011/06/kenapa-metro-photoshopkan-gambar.html

solomolo berkata...

terus belek HM balik...

Cikgu Fikri berkata...

hahahahhaha...
sengal HM...

Azmira Yusof berkata...

wahh ramai nye kembar seiras . motor pun sekali . hikhik

ChipCoklat berkata...

Huk aloh... kalo saye x masuk blok ini td..tntu saye x prasan.. mmg btul la..hehehehe...ape punya fotografer la..

p/s; mungkin nak bg nampak mcm ramai kut..
Rahsia Jana Trafik

darkbatman berkata...

haha.. biar betik? ak pun pasan baju same.kehkehkeh

YAYA AZURA berkata...

kak yaya nak gi cari HM jap..nak tunjuk kat husband..haha..

Miecyber berkata...

Metro ni macam surat khabar Utusan kuat menipu pembaca..Hilanglah kepercayaan pembaca jer...

Utusan samapai jatuh nilai sahamnya di sebabkan selalu menipu...

Katak boleh rawat Kanser

mushroom berkata...

hahaha x agak2 tol nak membohong

akmalhilmi berkata...

nak kate slh kat ohmedia pn xle gak sbb snap pix kat metro gak
hahahaha

lolz
metro

Lulu caldina berkata...

ish terkantoi.....

feyus berkata...

Diharap akhbar ini selepas ini berikan berita yang berkualiti supaya ranking pembc tertinggi no.1 tidak terjejas.
Iklan Ubat kuat lelaki

Liena Cutez berkata...

owh, HAHAHA. padan muke metro ! :P

http://innit.nuffnang.com/view/1710431/game-angry-birds-live

CIK TOM berkata...

hahaha..buat malu je la metro ni..nk menipu tak agak2...

eh cun no follower 1234 ^_^

Umar Faruq berkata...

AHAAHAH !! bengong siall kantoi gini.. haha

ej berkata...

hahaha..bongok betol.haha.

abe long berkata...

kembo seiras kot.. hahaha

fyna berkata...

erk...terkantoi lak e...
;)

Pisyek berkata...

kah kah kah. masalah sungguh. :P

Entri terkini: Contest Peace No War Muna

Mohd Shukri Fadzillah berkata...

nampok saaaangat nipunye~~~




oh ya!saya dari sini ^_^

farysa berkata...

hahaha
dh kntoi hm akhirnya

OrAng_PeRLiS_mEnULiS berkata...

hahaha.. x sangka metro ni nk bagi ramaikan crowd ngn cara budak budak.. ingtkan profesional... haha

: TWILIGHT: BREAKING DOWN PART 1, november ini
: AWAT TAK TEGANG NI? Hmmm

Peja - Pendapatan Dengan Blog berkata...

Dalam Metro ni, yang no ekor je citer betul...

Artikel terbaru:
Terengganu Juara Piala FA 2011