16 Jun 2011

Senarai Laman Web Yang Di Hacked Oleh Anonymous | Operation Malaysia

operation-malaysia-opmalaysia
Awal pagi ini operasi Malaysia dilancarkan oleh kumpulan penggodam antarabangsa yang dikenali sebagai Anonymous. Operasi itu telah berjaya menggodam beberapa laman web kerajaan dan laman web lain. Punca serangan dikatakan oleh  tindakan SKMM menyekat access pengguna internet dari melayari 10 laman web muat turun di SINI.

Berikut ialah senarai laman web yang digodam oleh kumpulan Anonymous:
SabahTourism.com – Hacked + leaked
Tour Malaysia (Not Tourism Malaysia) – Hacked
Tourism Malaysia – Unaffected
UiTM Penang – Hacked
JBiotech - Hacked
Social Welfare Department (Ezi2Care) – Hacked
CIDB – Hacked but back up 12:20am
Land Public Transport Commision – Hacked but back up 12:15am
1Malaysia – DoS / Switched off 3:45am
Malaysian Communications and Multimedia Commission - Unaffected
ASEANConnect – DoS / Switched off
Malaysian Meteorological Service – DoS / Switched off
Ministry of Education – DoS / Switched off
Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia – DoS / Switched off
Bomba - DoS / Switched off
TMNet - Unaffected

Perbendaharaan Malaysia - DoS / Switched off
Kementerian Kerja Raya Malaysia - DoS / Switched off
Parlimen Malaysia – DoS / Switched off
Malaysian Treasury – DoS / Switched off
University Kebangsaan Malaysia – DoS / Switched off
Jobs Malaysia – DoS / Switched off
Information, Communications and Culture – DoS / Switched off
Human Resouce Ministry – DoS / Switched off 3:59am
National Sports Council – DoS / Switched off
Polis Diraja Malaysia (PDRM) – DoS / Switched off























4 ulasan:

mien eaststar berkata...

ahahaha...macam-macam la...hack la TMnet...suruh anon tu bg laju skit speed tenet kt malaysia ni...

...Minah BluR... berkata...

hack lagii... ape la motif dorang agaknye...

jom join bloglist MB

Tanpa Nama berkata...

ini menunjukkan tahap keselamatan di malaysia masih lemah...bayangkan kalu mereka tak kasi warninng

Mylady berkata...

Thanks sebab sudi singgah to my blog..dah follow this blog balik..:-)