11 Jun 2011

Sinopsis Filem KL Gangster

35107_411306684131_135328164131_4648193_6419186_n
Sinopsis Filem KL Gangster 2011
Malek adalah seorang gangster yang baru bebas dari penjara setelah tamat menjalani hukuman selama 5 tahun. Malek mahu melupakan dunia gangster dan pergaduhan lalu memilih untuk menjalani hidup sebagai orang biasa dengan azam baru. Sekuat manapun Malek cuba lari dari dunia gangster, dunia hitam itu cuba mengejarnya untuk menarik Malek kembali semula ke kancah pergaduhan sesama gangster. Malek berusaha meredakan amukan Shark yang kini mahu menguasai kawasan Kuala Lumpur. Kemunculan semula Malek adalah ancaman paling hebat buat Shark kerana Shark merasakan Malek adalah halangan paling buat dia untuk muncul menjadi gangster terhebat.
Lebih parah lagi, Jai iaitu adik kandung Malek kini berpihak kepada Shark dan menjadi orang kanan Shark yang paling setia. Sanggupkan Malek menumpaskan adik kandungnya sendiri? Berjayakah Malek menentang Shark? Bagaimana nasib Malek nanti?
Masihkah ada peluang untuk Malek memperbaiki dirinya?
Semua persoalan ini akan terjawap dalam filem KL Gangster nanti. Tak sabar nak menonton filem ni. Tatu di leher Syamsul Yusof nampak cantik.
Sumber: iawani
 


2 ulasan:

Papa Mifz berkata...

x berkesempatan lagi nak tgk movie nih..huhu

Cikgu Fikri berkata...

wah....
amar.. ko dh tgk ker?
kwn aku tak mahu tgk citer ni..
dia nak tgk citer negara luar jerk..
hurm.......