20 Jul 2011

Macam Mana Dia Kira Jumlah Penonton Yang Tonton Drama Juvana?

Juvana-Cover
Semalam BW banyak blog yang Ammar jumpa duk cerita pasal jumlah penonton Drama Juvana. Best ke drama ni sampaikan ramai yang tengok? Jutaan pulak tu. Siap buat kajian lagi. Ammar pun terfikir macam mana dia kira jumlah penonton ni? Pelik jugak kalau difikirkan logik. So Ammar pun buat 3 tanggapan ni.

Tanggapan Pertama:
TV3 call semua rumah dan tanya ketua keluarga hari ni berapa orang yang tengok TV3 kat rumah hang?

Tanggapan Kedua:
Sebab TV3 malas nak sakitkan kepala so TV3 kesan dengan alat pengesan berapa buah TV yang dipasang untuk tengok saluran TV3.

Tanggapan Ketiga:
TV3 letak kaunter jumlah yang orang online macam kat blog Ammar ni. Lepas tu dia kira 1 online persamaan 2 orang yang menonton untuk sebuah rumah dan 5 orang yang menonton untuk sebuah kedai makan.

Nota Kaki: Boleh tambah tanggapan lain pulak tak?

14 ulasan:

H.J berkata...

tiap2 orang yang tengok dia p report yang dia tu tengok juvana.haha

Niena Pengembara Ilahi berkata...

ada yg menonton secara tak langsung di blog kwn2 :D

AtiQah berkata...

ha3..like3 komen kat atas tu.. citer ne mmg best kowt.. taggapan sya lak diorg agak2 ja bpa org yg tgk.. hehehe..

AtiQah berkata...

*komen yg atas skali.. heheXD

ILA SYAMILA ♥♥ berkata...

hahahai encik ammar. saya dah follow kembali. :D

wanbu berkata...

diaorang kira lam lam soi jer kot..

sebut pakai anak tekak la kiranya... nak nampak gempak sebutlah berapa juta penonton.. hehe

Lulu Caldina berkata...

teka jer kot..ngee... hai ammar.. sibuk bljr skrg?

Iszuan berkata...

hahaha! komen atas skali agak bernas .. hehe! mungkin dia org agak2 kot? mungkin jugak dorg ade pasang counterr ke kot.

btw, thanks ammar follow blog iszuan. :D

oli-go berkata...

mesti ar ade sistem die..tak kan la die nak kire satu2 sape yang tengok TV3..huhuhuhuhu..tumpo le jawabnye...

Lelord berkata...

rating la....AC Nielsen kan media research company

miss dynda berkata...

haha! sume tiga2 anggapan tu takley bla.. hoho :DD

Santri T.P.I.N.I berkata...

salam kunjungan..wah, best dapat follow blog ni dan trm kasih sbb sudi jenguk2 blog sy.

Cikgu Fikri berkata...

heheheh..
citer tu memang best bro..
psl tanggapan tu pulak, setiap rating radio or tv kat malaysia ni, dianalisis oleh AC NIELSEN..
cer search kat google kalau nak tahu lebih lanjut.. :)

Awan Biru berkata...

Aaahkan, camanalah mereka boleh tau jumlah penonton. Kalau rating mungkinlah.