Macam Mana Dia Kira Jumlah Penonton Yang Tonton Drama Juvana?

Juvana-Cover
Semalam BW banyak blog yang Ammar jumpa duk cerita pasal jumlah penonton Drama Juvana. Best ke drama ni sampaikan ramai yang tengok? Jutaan pulak tu. Siap buat kajian lagi. Ammar pun terfikir macam mana dia kira jumlah penonton ni? Pelik jugak kalau difikirkan logik. So Ammar pun buat 3 tanggapan ni.

Tanggapan Pertama:
TV3 call semua rumah dan tanya ketua keluarga hari ni berapa orang yang tengok TV3 kat rumah hang?

Tanggapan Kedua:
Sebab TV3 malas nak sakitkan kepala so TV3 kesan dengan alat pengesan berapa buah TV yang dipasang untuk tengok saluran TV3.

Tanggapan Ketiga:
TV3 letak kaunter jumlah yang orang online macam kat blog Ammar ni. Lepas tu dia kira 1 online persamaan 2 orang yang menonton untuk sebuah rumah dan 5 orang yang menonton untuk sebuah kedai makan.

Nota Kaki: Boleh tambah tanggapan lain pulak tak?

{ 14 comments.. read them below or add one }

H.J H.J 20 Julai 2011 8:15 PG
tiap2 orang yang tengok dia p report yang dia tu tengok juvana.haha
Niena Pengembara Ilahi Niena Pengembara Ilahi 20 Julai 2011 8:19 PG
ada yg menonton secara tak langsung di blog kwn2 :D
AtiQah AtiQah 20 Julai 2011 8:20 PG
ha3..like3 komen kat atas tu.. citer ne mmg best kowt.. taggapan sya lak diorg agak2 ja bpa org yg tgk.. hehehe..
AtiQah AtiQah 20 Julai 2011 8:46 PG
*komen yg atas skali.. heheXD
ILA SYAMILA ♥♥ ILA SYAMILA ♥♥ 20 Julai 2011 8:58 PG
hahahai encik ammar. saya dah follow kembali. :D
wanbu wanbu 20 Julai 2011 9:31 PG
diaorang kira lam lam soi jer kot..

sebut pakai anak tekak la kiranya... nak nampak gempak sebutlah berapa juta penonton.. hehe
Lulu Caldina Lulu Caldina 20 Julai 2011 9:45 PG
teka jer kot..ngee... hai ammar.. sibuk bljr skrg?
Iszuan Iszuan 20 Julai 2011 10:10 PG
hahaha! komen atas skali agak bernas .. hehe! mungkin dia org agak2 kot? mungkin jugak dorg ade pasang counterr ke kot.

btw, thanks ammar follow blog iszuan. :D
oli-go oli-go 20 Julai 2011 10:40 PG
mesti ar ade sistem die..tak kan la die nak kire satu2 sape yang tengok TV3..huhuhuhuhu..tumpo le jawabnye...
Lelord Lelord 20 Julai 2011 11:29 PG
rating la....AC Nielsen kan media research company
miss dynda miss dynda 20 Julai 2011 12:03 PTG
haha! sume tiga2 anggapan tu takley bla.. hoho :DD
Santri T.P.I.N.I Santri T.P.I.N.I 20 Julai 2011 2:48 PTG
salam kunjungan..wah, best dapat follow blog ni dan trm kasih sbb sudi jenguk2 blog sy.
Cikgu Fikri Cikgu Fikri 20 Julai 2011 8:17 PTG
heheheh..
citer tu memang best bro..
psl tanggapan tu pulak, setiap rating radio or tv kat malaysia ni, dianalisis oleh AC NIELSEN..
cer search kat google kalau nak tahu lebih lanjut.. :)
Awan Biru Awan Biru 20 Julai 2011 11:31 PTG
Aaahkan, camanalah mereka boleh tau jumlah penonton. Kalau rating mungkinlah.