SINOPSIS DRAMA SUPERMAK DI TV3

drama-supermak-tv3

Supermak ialah seorang ibu yang luar biasa, memiliki kuasa istimewa seperti kekuatan dan kepantasan dari nenek moyangnya yang bergelar Thani dari kepulauan Riau dan pulau tersebut jugak diterajui oleh nenek moyangnya.
Tetapi dia terpaksa menyembunyikan keistimewaannya dari suaminya yang juga seorang anggota polis iaitu Rees(Azhan Rani), mereka berdua mempunyai dua orang cahayamata iaitu Ayesha (Nelly) dan Amril (Haider Harris)
Bashar (Zul Yahya) merupakan musuh tradisi dari salah satu suku kaum Thani di Riau, muncul dengan tiba-tiba untuk mengganggu ketenteraman awam dan termasuklah keluarga Amy Salim. Bashar seorang yang sangat tamak dan gila kuasa. Akhirnya Bashar berjaya untuk menguasai seluruh Kuala Lumpur dan kumpulan gengster juga tunduk dan patuh dengan arahannya. Bashar juga sangat ditakuti ramai kerana mempunyai kuasa api dan hebat.
Menariknya ada lagi seorang pewaris dari keturunan Thani iaitu Camelia (Zara Zya) yang mempunyai kuasa Ais, tapi tunduk juga kepada Bashar, Menurut kisah silam, moyang Bashar telah mencuri pingat unik tersebut dari Thani, dan pingat itu terpecah kepada lima bahagian. Oleh itu, Bashar dan Camelia perlu bergabung untuk memerangi Amy untuk mendapatkan satu daripada pecahan pingat unik yang dijaga rapi olehnya.
Selain daripada mereka bertiga, Khalil (Syawal) dan Ghazi (Henzy Andalas) mereka juga mempunyai kekuatan telekenetik  yang berupaya untuk menjadi halimunan, mereka juga berasal dari keturunan Thani. Watak mereka sedikit berbeza, mereka suka berjenaka dan suka mengusik Amy.
Bagaimanakah pertarungan antara mereka berlima? Apakah yang akan terjadi seterusnya? sama-sama kita saksikannya bermula malam ini 25 Julai 2011 di TV3 pukul 9 malam, setiap hari isnin, drama ini juga mempunyai 13 episode.
Selamat menonton!!!!

0 comment... add one now