TUTORIAL CARA UNTUK MEMBUAT STICKY POST @ POST MELEKAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini Ammar nak kongsi satu lagi tutorial ringkas kepada blogger yang belum tahu cara untuk membuat sticky post atau erti kata lain post melekat. Post melekat ini biasanya digunakan oleh blogger yang membuat segmen, contest atau entri yang penting bagi mengelakkan post itu berada dibawah selepas post baru di postkan dalam blog mereka.

Caranya mudah sahaja iaitu langkah pertama adalah menulis entri yang ingin di postkan di dalam blog. Seperti gambar dibawah ini, selepas entri siap ditulis anda perlu publishkan post itu dan langkah seterusnya ialah………
1
Langkah seterusnya ialah klik pada post options seperti gambar dibawah ini. Selepas itu akan keluar gambar seperti gambar dibawah ini. Seterusnya tukar post date and time mengikut berapa lama yang anda mahukan. Sebagai contoh jika mahukan sampai esok tukarlah tarik tu kepada tarikh esok. Senang je kan?

Selamat mencuba!!!!!! KLIK SINI kalau rajin.
2

6 comments.. read them below or add one

rayne rawt rawt rayne rawt rawt 26 Julai 2011 6:09 PTG
thanks ammar .. memang dah lame carii .
zie_ira zie_ira 26 Julai 2011 6:54 PTG
tenx 4 d tutorial ,da lama ira carik tuto ni,,macehh,,:)
kemboja kemboja 26 Julai 2011 7:01 PTG
tq.. camni rupanya..boleh share tak? hehe just utk simpanan sendiri
.izzati liyana. .izzati liyana. 27 Julai 2011 12:30 PG
baru tahu. terasa diri ini kuno. huk3.
dior anthony dior anthony 17 September 2013 5:24 PTG
Thank you. In such a position in Islam is used as a benchmark date. They know this subdivision.nice post.Very inspiring.
Cheap NFL Jerseys
cheap nba jerseys
wholesale nba jerseys
wholesale jerseys