1 Sep 2011

GAMBAR REMAJA MELAYU MURTAD DAN GROUP MALAYSIA MURTAD DI FACEBOOK

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Sungguh terkejut dengan berita yang diterima ini. Gambar remaja Melayu murtad ini didedahkan di facebook baru-baru ini.
remaja-murtad
          Info yang diterima adalah seperti berikut:
Nama : Tajul Azri
Umur : 19 Tahun
Negeri : Melaka
Status : Murtad selepas SPM


Gambar di bawah ini merupakan perbualan remaja ini dengan ibunya. Dikatakan, keluarganya masih berusaha membantunya kembali kepada Islam.
remaja-murtad2

Lebih mengejutkan apabila info seterusnya yang diterima bukan sahaja seorang remaja ini yang murtad tetapi masih ramai lagi remaja dan rakyat Malaysia yang murtad. Paling menyedihkan umat Islam apabila wujudnya Group golongan murtad ini di facebook. Jumlah member juga mencecah 550 ketika artikel ini ditulis. Tidak hairanlah jika jumlah member group ini semakin meningkat pada masa akan datang. Untuk melihat bukti group ini betul-betul wujud KLIK SINI.
Untitled

Berikut adalah sedikit penerangan mengenai Group Murtad di facebook itu:

Murtad di Malaysia
Kumpulan ini terbuka kepada mereka yang murtad dari Islam di Malaysia dan pihak-pihak yang ingin menyumbangkan sokongan moral kepada mereka yang murtad. Objektif kumpulan ini adalah untuk menjadikan sistem sokongan moral kepada mereka yang telah murtad dari Islam di Malaysia. Kumpulan ini juga terbuka kepada perbincangan mengenai perkara-perkara yang berkenaan dengan persoalan murtad di Malaysia, persoalan agama Islam, persoalan Melayu Islam, dan lain-lain.


Kerajaan Malaysia telah bertindak dengan menyekatkan laman web yang bertajuk Faith Freedom International (Kebebasan kepada Kepercayaan Antarabangsa) di alamat: http://faithfreedom.org/. Penggunaan Internet di Malaysia kini sedang dikawal dengan ketat. Mereka yang dijumpai dan dipercayai oleh kerajaan Malaysia dan kerajaan Islam di Malaysia menyalahgunakan Internet adalah mereka yang mengakses dan mengeluarkan maklumat yang tidak disetujui oleh matlamat pengislaman negara Melayu Malaysia. Kawalan ini telah melibatkan rakyat Malaysia yang hanya bersuara di Internet ditangkap dan dihukum dengan berat. Murtad telah difatwakan oleh kerajaan Islam di Malaysia sebagai ancaman keselamatan negara dan jenayah berat. Oleh itu, demi menjamin keselamatan rakyat-rakyat Malaysia yang murtad dari Islam, mereka yang murtad dari Islam tidak galakkan menggunakan nama sebenar seperti tercatat dalam rekod negara seperti tertulis di kad pengenalan warganegara apabila ingin melibatkan diri dalam perbincangan murtad di kumpulan Facebook ini.

Walaubagaimanapun, semua dijamin keselamatan peribadi dan digalakkan berbincang dengan menghormati antara satu sama lain. Seseorang yang telah murtad dari Islam biasanya mengalami krisis peribadi yang merisaukan keselamatan and hubung-kait dengan keluarga dan umat Islam di sekelilingnya. Jadi, marilah kita semua menjadikan tempat ini sebagai tempat pelindung kepada murtad-murtad di Malaysia dan menghulurkan bantuan and sokongan kepada mereka. Ini boleh menjadi tempat yang selamat penuh dengan dorongan dan sokongan kepada apa jua pilihan yang dibuat oleh mereka yang murtad. Tanggungjawab kita semua hanyalah untuk menerima mereka ini sebagai seseorang individu yang berhak membuat pilihan, dan juga menerima mereka sebagai individu yang berhak untuk hidup dan bebas dari hukuman Sharia Islam.

GAMBAR: OHDUNIAKU.COM

25 ulasan:

avam ming berkata...

isk3 .. apa nak jadi la dengan budak2 sekarang ni kan ... pihak yg berwajib sila bertindak .. huh!!

zikeryhassan berkata...

Nauzubillah. Semoga mereka-mereka tersebut akan kembali kepada jalan yang benar dan kita yang masih Islam dipelihara iman oleh-Nya. Amiin

Fendy berkata...

terok remaja skrg...

blackrosehunter berkata...

makin menjadi-jadi budak sekarang ni..

cik tenggiling berkata...

apa nak jd dgn dunia skrng..
minta dijauhkan..

Bunga Cengkih berkata...

dunia da nak kiamat da...
kita doa je la semoga dorang ni tak terlambat...

miezah berkata...

astaghfirullah ..
ape nak jadi dgn dunia skang ..
huhu .. >.<

si Bella Bilot berkata...

sedih betul bila ramai yg murtad. mintak dijauhkanlah.

Tanpa Nama berkata...

wajib diperangi

Tanpa Nama berkata...

bodohhhhhhhhhh

I wong (依之汉) berkata...

kenapa diorang boleh murtad?

HafsahAzmi berkata...

bile bace post dgn comment die , pastu ckp allah mmg pro menghina org2 kafir bagai , org tadek agama mmg tadek otak -_-

chor_sayong@yahoo.com.my berkata...

Nauzubillah, marilah kita beramai - ramai berdoa agar allah terbuka pintu hati mereka supaya segera bertaubat nasuha dan kembali kepada agama allah, Insyallah

Tanpa Nama berkata...

Pihak kerajaan...tolong sgt2..pdulikan benda yang merunsing kan kami ini..sekat laj filem2 y bukan2!!kami pihak remaja perlu kan bimbingan bukan hiburan yang bukan2!!!

Hamba Allah berkata...

Astaghfirullah...harap Allah bka pntu hati mereka...

Tanpa Nama berkata...

d mn peranan kerajaan yg d kata kan islam ini?! Aku lihat kerajaan malaysia ne, siang islam, mlm kafir! Siang kafir, mlm islam! Aku buknlah alim ulamak tapi perkara sebegini harus d tangani dgn sekeras2nya wlupun kita d akhir zaman! Kasihanilah diri kita dan juga saudara2 kita dari ideologi kafir!

Farid Syahmi berkata...

budak sekolah aku T_T

Mejar Bahar berkata...

begitulah akhir zaman..belum Allah hantar bapa Dajal. Baru cucu2 dajal datang ramai yg dah murtad...wahai anak2 ingat akan pesanan Rasulullah mengenai musoh org beriman iaitu ada 5 iaitu 1.syaitan 2.nafsu jahat 3. org islam munafik 4. org islam munafik 5. 0rg kafir.... jauhi atau berhati2 dgn mereka insyallah anda selamat drp kejahatan apatah lagi murtad!!

Mejar Bahar berkata...

maaf pembetulan... 3.org islam yg fasiq ...lain2 tak berubah.

Tanpa Nama berkata...

salah satu tanda kiamat hampir tiba

Tanpa Nama berkata...

Paderi yang banyak ilmu pun nak masuk Islam, sebab apa?, sebab dia tahu kebenaran Islam, org yg murtad ni cuma org bodoh yang memohon tiket masuk neraka jahanam, pasal apa dia wat camtu? pasal tandus agama,dia tau apa ?,dengar itu caya dengar ni caya,pasal apa? pasal tak tau beza mana betul mana salah, asyik nak seronok je.

Tanpa Nama berkata...

Ibu bapa tiada didikan agama....apatah lagi anak......

Tanpa Nama berkata...

beri nasihat n teguran... Xjalan gak... Bunuh je, kerajaan perlu tegas... Jgn lpas tgn...

Tanpa Nama berkata...

hya mmpu berdoa

Tanpa Nama berkata...

Nauzubillah...
semoga Allah membuka pintu hati mereka kembali ke Islam.