4 Sep 2011

KOLEKSI GAMBAR AWEK MELAYU BERTUDUNG

DSC0000162
Gadis Melayu atau bahasa pasarnya “awek melayu” terkenal dengan sifat kelembutan dan keayuan yang tidak dimiliki oleh bangsa lain. Kejelitaan gadis melayu akan semakin terserlah jika mereka bertudung litup.

Gadis Melayu bertudung semestinya menjadi idaman lelaki untuk dijadikan pasangan hidup sehingga akhir hayat. Gadis yang pandai menjaga aurat semestinya menjadi pilihan utama jejaka untuk dijadikan isteri. Ada kata-kata yang mengatakan perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya.

Namun, bertudung bukanlah bermakna seorang gadis itu baik kerana ada juga perempuan bertudung lebih teruk daripada perempuan yang tidak bertudung. Jadi, pandailah kita menilainya sendiri.

IMG_3166


IMG_3265


jilbab_seksi_cantik_08-225x300


MYLOVE


Nida89


Photo0303


2_409782137l


71057_110741312318869_2997915_n


262098_228728413822781_100000568728233_973431_3071699_n


300573_246836132016887_100000715066990_805816_1701245_n

8 ulasan:

akuamir berkata...

klo nak tgok betul ke die nak tutup aurat,, tgok pakai sarung kaki ke tak..
sebab ramai ta pakai.. :)

_cik fatihah_ berkata...

ade betul nye juge komen diatas .. than tgok juge tudung yg macamne die gayakan .. kalau tudung yg tutup rmbut tapi nmpak leher, nampak btuk dada.. ibarat mcamc tak pakai tudung juge sebab tutup aurat ade carenye .. bkn sekadar tutup yg diselaputi kain saje .. :)

Miss Masjue berkata...

err..ada permission ke upload gambar dorg nie??

HaiDa HiDa berkata...

soal perangai biarlah antra individu tersebut dengan Yang Maha Pencipta.. tapi jangan di pertikaikan soal menutup aurat kerna ianya adalah wajib bagi seorang muslimah.. jika soal fesyen pemakaian tudung skrg yg dipersolkan, mgkin itu blh diterima..

sekadar pendapat..

Cikgu Fikri berkata...

ko dh mintak permission x update gmbr mereka itu..
uhuhhuh...
:)

pssst: sokong komen amir..
betul tu.. sarung kaki pun penting gak..

Bancik berkata...

ermmmm....

Tanpa Nama berkata...

Kbnyakkan yg pkai tdung skrg lbh teruk prngai dr yg pakai terdedah..nampak je brtudung n bju kurung @ kebaya.tak kira la yg ketat ke tak.depan sama2 melayu tnjuk baik n sopan santun konon..kat belakang,mat bangla n mat nepal dia rabat..tak kira la yg bini org ke tak..sama naik..mmg tak semua,tapi banyak..

Tanpa Nama berkata...

Ale uto..looser