2 Sep 2011

SENARAI BARANG YANG PERLU DIBAWA UNTUK MASUK UNIVERSITI

SENARAI BARANG YANG PERLU DIBAWA KE UNIVERSITI
DormRoom
Pejam celik pejam celik hari ni dah 4 Syawal bersamaan 2 September 2011. Sudah 4 hari Umat Islam beraya dan masa jauh meninggalkan kita semua. Sebut je bulan September mesti ramai pelajar Universiti tak boleh duduk diam sebab tarikh untuk masuk U dah tak lama lagi. Persiapan untuk masuk U belum siap sepenuhnya lagi dan ada juga yang langsung tidak buat persiapan untuk masuk U sebab asyik sibuk dengan beraya.

Dikhabarkan 7 September ini pendaftaran pelajar baru ke Universiti dan 10 September adalah kemasukan pelajar lama ke Universiti. Ramai dah yang berpusu-pusu membeli-belah untuk persediaan ke Universiti. Tapi ingat!! Jangan lupa medical check-up dan laporan x-tray juga perlu untuk masuk U. Lepas semua tu selesai lengkapkan borang pendaftaran dan yang terakhir sediakan list barang yang perlu dibawa ke Universiti. Ramai yang tak tahu barang apa yang perlu dibawa ke Universiti, jadi kali ni Ammar akan senaraikan barang-barang yang perlu dibawa ke Universiti.

gadget

PAKAIAN
BAJU KURUNG(WANITA)
T-SHIRT
SELUAR JEAN
SELUAR SLACK
BAJU DAN SELUAR SUKAN
KAIN BASAHAN
KAIN BATIK SARUNG(WANITA)
CARDIGAN/ SWEATER
TELEKUNG(WANITA)
STOKING
TUDUNG/ SELENDANG(WANITA)
BAJU SUKAN WARNA PUTIH(UiTM SAHAJA)

ALAT PENJAGAAN PERIBADI
SABUN MANDI
BERUS GIGI
DEODARANT
SIKAT
MINYAK GAMAT
SHAMPOO
PENCUCI MULUT
PENGETIP KUKU
BALDI
SHOWER BASKET
TUALA MANDI
PENCUCI MUKA
BEDAK
BALDI

KELENGKAPAN PELAJARAN
1 SET ALAT TULIS
KERTAS KAJANG A4
KALKULATOR
BUKU NOTA KECIL

KELENGKAPAN BILIK
CADAR DAN SARUNG BANTAL
BANTAL
SELIMUT
MUG
SUDU DAN GARFU
PINGGAN DAN MANGKUK
HANGERS
PENGEPIT BAJU
JAM LOCENG
IRON
BOTOL AIR
AL-QURAN DAN YAASIN
CARPET KECIL

4 ulasan:

dylla abas berkata...

rindunya saat2 nak mengemas brg mcm ni..dah lama tinggalkan zaman belajar :)

Muhamad Zulkarnain berkata...

BW di waktu suntuk beraya ini, menjempot contest yg best2 http://zulzol.blogspot.com/2011/08/hari-raya-photo-contest-2011.html harap sertai la ia :-)

Muhamad Zulkarnain berkata...

BW di waktu suntuk beraya ini, menjempot contest yg best2 http://zulzol.blogspot.com/2011/08/hari-raya-photo-contest-2011.html harap sertai la ia :-)

izaminallah berkata...

Ya Allah..sgt bergune lah ini info..tenkiu ;))