16 Okt 2011

BERTEMU ARTIS BLOGGER DI UPM

PA160246
Hari ni last paper untuk final exam Ammar. Exam last tu pukul 10 pagi tadi. Lepas je habis exam Ammar terus serbu gerai jual bunga sempena Hari Konvokesyen UPM kat belakang dewan konvo tu. Nak tahu sebab apa? Sebab Ammar dapat tahu yang artis blogger kita tu ada kat situ. Lepas usha blog artis tu semalam Ammar dapat info yang dia jual bunga kat gerai no 4. Terus Ammar cari gerai tu.

PA160245
Macam tak percaya akhirnya dapat jugak Ammar jumpa face to face dengan artis ni, Ujang9897 dan isterinya YanaMIB(Bukan Man In Black). Korang perasan sesuatu tak? Korang tahu tak kenapa Ujang tu pegan bunga? Ok. Ammar bagitahu jawapannya kenapa Ujang pegan bunga.

“SEBAB PERUT UJANG BOROI” Bhahahaha……… Sejak dia kahwin ni perut Si Ujang tu memboroi je mengalahkan isteri dia yang mengandung pulak. Tapi dalam entri ni korang tak dapat kesan perut boroi Ujang sebab semua gambar dalam ni tidak menunjukkan beboroian perut dia. Kalau nak nampak betul-betul jumpa dia face to face lah.

PA160247
Masa untuk makan. Ujang dan isterinya “berangos nasi” kat kafe Fakulti Ekonomi dan Pengurusan UPM (Ni fakulti tempat Ammar belajar). Ammar just tengok je diorang makan sebab tak ada selera nak makan kat kafe tu(makanan tak menepati citarasaku).

PA160243
Sopan je muka penjual bunga ni kan? Patut lah ramai awek-awek yang masuk gerai ni. Serius mula-mula Ammar ingatkan bunga tu bunga palsu tapi rupa-rupanya bunga betul. Ruginya tak ada awek. Kan best kalau ada awek. Boleh beli bunga tu sebagai hadiah untuk awek. Bunga hidup macam ni bukan senang nak dapat. Baru je nak berangan jadi romantik macam SETH TAN dalam drama NORA ELENA tu. Niat terpaksa dibatalkan sebab Ammar tahu Ammar tak layak jadi macam tu sebab Ammar bukan ada awek pun. Ada awek pergi mintak putus. Derm!!!

PA160244
Tapi apa-apa pun terus terang Ammar cakap Ujang dan YanaMIB memang seorang yang baik hati dan peramah. First time jumpa dia tapi peramah sangat2 macam dah pernah jumpa sebelum ni. Pesanan Ammar kalau korang rasa dekat dengan blogger-blogger lain rapat-rapatkanlah ukhuwah antara satu sama lain barulah merasai kemanisan berblog. Bila semua blogger bersatu barulah aman dunia blogging ni. Tak ada lah kes-kes berbudak macam blogger kecam blogger, blogger serang blogger, blogger jatuhkan blogger dan macam-macam lagi kes-kes jenayah blogging yang lain tu. Kalau ada masalah settle dengan cara baik dan masalah akan mudah selesai. Dan Ammar nak pesan lagi, kalau ada blogger buat silap jangan cepat taip entri mengutuk blogger tu, sebaiknya tegur dulu blogger tu dan bagi nasihat baik-baik. Semuanya akan jadi OK. Tak gitu? Ammar pun pernah buat salah dulu. Tapi kata orang belajarlah dari kesilapan. Happy blogging.

SUMBER ASAL: UJANG & YANAMIB

NOTA KAKI: Bila lah boleh jumpa BRO BEN ASHAARI dan BRO EQBAL ZACK pulak.

35 ulasan:

SyafiQ aHaDin berkata...

abang Ujang lawak!!!!

AMMAR YASIR berkata...

SyafiQ aHaDin: Ujang Raja Lawak..hahahaha

BEN ASHAARI berkata...

Laa.. mai putrajaya , habaq mai jaa...kita lepak mamak ...

Bancik berkata...

he..he..

eqbalzack berkata...

boroi tanda bahagia ammar...hehe

SoLy SoLicious berkata...

same la kite ,..studen FEP :))

Areliff berkata...

jual bunga pakai seluar pendek hu3..kofem laris jualan harini hu3

YanaMIB berkata...

haha statement artis x menahann..grr~ tp statement ujang boroi tu mmg fakta tuh..ngaaa~ =P

nice to meet u too..pekat sungguh loghat ganu hang! haha~ dh tkr2 contact number dgn ujang kan?? pasni ada gath kita roger2 yehh..

nk cari awek? pi la duk kt dpn gerai tu sehari..kompem dpt la sorang..hohoho~ v(^___^)

cityiklan berkata...

1. Laman Iklan Percuma Malaysia Terbaik!
2. Malaysia Blog Directory!
3. Sistem Andaforex
4. Laman Iklan Percuma Singgahiklan!
5. Greatest Free Advertising Malaysia
6. Laman Iklan Online Malaysia
7. Iklan Percuma Online Internet Di Malaysia
8. Story Blog
9. Free Download Movies Blog
10. Panduan Membuat Blog Bisnes Dengan Blogger

oli-go berkata...

syok banyak bunga..

mas saari berkata...

kita pun teringin jumpa abg EQ, abg Ben dah pernah jumpa 3-4 kali! hehehe

ain dzaya berkata...

bila ammar nk grade pulak?hihihi

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim berkata...

Wahh, bestnya dpt jumpa Ujang ngn Kak Yana. Ujang atul da jumpa. Dia mmg peramah. Kak Yana tak jumpa lg. Harap2 dpt lah jmpe lps ni. Beli bunga tu bg kt atul je lah. HAHA. :D

Finaz Jaafar berkata...

haaa pernah jmpe kak yana ngn ujang jgk..depa chillex je..kte yang segan..huhu

cik.mila berkata...

waaaa..sonok nye jumpe dorg :)

Lulu Caldina berkata...

Wah best :)..
nape tak bergambar sekali bertiga?

AMMAR YASIR berkata...

BEN ASHAARI: Ok jgk..lepak mamak..sambil mengoret ilmu blogging dari bro

AMMAR YASIR berkata...

Bancik: Bhahahahaha

AMMAR YASIR berkata...

eqbalzack: Bhahahaha...keluarga bahagia katakan...lalalala

AMMAR YASIR berkata...

SoLy SoLicious: Owh..yeke? Kalau jumpa nanti tegur2 lah ek

AMMAR YASIR berkata...

Areliff: Memang laris pun..ramai gila awek masuk kedai Ujang

AMMAR YASIR berkata...

YanaMIB: Pekat sangat ke? Bhahaha...xtahu plak... Tak sabar rasanya nk jmpe plak..hehehe... tolonglah carikan sorang dua awek..heheheh

AMMAR YASIR berkata...

cityiklan: Memang betol2 iklan lah....hehehehe

AMMAR YASIR berkata...

oli-go: Memang syok pun..bunga hidup plak tu

AMMAR YASIR berkata...

mas saari: Bila agaknya dapat jumpe ek...huhuhuhh

AMMAR YASIR berkata...

ain dzaya: 3 tahun lagi kot....heeeeeeeee

AMMAR YASIR berkata...

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim: Lepas ni leh lah jmpe YanaMIB plak

AMMAR YASIR berkata...

Finaz Jaafar: Sporting gila diorang kan?

AMMAR YASIR berkata...

cik.mila: Meh lah join sekali

AMMAR YASIR berkata...

Lulu Caldina: Lupa lah Lulu...nk bergambar bertiga

Ujang9897 berkata...

hahahah...derm yu artis.., tq bro sudi jumpa...boroi la macho..=)

AMMAR YASIR berkata...

Ujang9897: Sama-sama Bro...kalau ada masa free bagitahu lah..nanti kita lepak plak

Nurain How @ Nurain Mohd Arif berkata...

Eee...bestnyewwww....upm wait for me , IM coming ...salam kenal Ammar n other cmenters ....

Nurain How @ Nurain Mohd Arif berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Uncle Zuan berkata...

untung la dapat jumpa blogger retis. rasanya dah dekat 2 tahun tak jumpa ujang walaupun selalu je ada event kat kl