1 Nov 2011

GOOGLE HINA AL-QURAN

Hina Al-Quran
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca Blog Ammar.

Tadi Ammar agak terkejut apabila mengetahui satu berita ini. Google translate menghina Al-Quran. Namun kita belum mendapat kepastiaan bahawa benda ini betul-betul dirancang atau secara kebetulan. Namun, bagi pandangan Ammar sendiri besar kemungkinan benda ini dirancang oleh orang-orang kafir laknatullah.

Disini Ammar sertakan bukti bagaimana cara untuk mengetahui bahawa google translate menghina Kitab Suci Al-Quran. Caranya adalah seperti langkah-langkah dibawah.

Lihat bagaimana mereka menghina kita...
cara:

1) buka Google Translate

2) pilih untuk terjemahan 'English' to 'Malay'

3) masukkan perkataan 'myQuran' lihat terjemahannya apa?

4) cuba pilih perkataan lain.. contoh.. mySelipar / myBaju / myCar atau sebagainya...
ia tak dapat diterjemahkan dari 'English' to 'Malay'
adakah ia suatu kebetulan atau kesilapan?
"kt translation tu ada tanda rate the translation..cukup 1000 org report offensive nnt dia buang"

TOLONG RATE OFFENSIVE PERKATAAN INI!cara:
1) pergi ke tanda ✔ di hujung terjemahan, klik
2) menu akan terpapar. klik OFFENSIVE
semoga usaha yg tak seberapa ini membantu menyelamatkan Islam dari terus dihina. amiin...
tolong sebarkan. sekian,tq

SUMBER: UNTUNG ARR

5 ulasan:

deno berkata...

macam2 cara nak hina islam... emm... dunia sekarang....

Rozuan Ismail berkata...

kadang2 ada je musuh Islam dalam selimut

Viosas La Crus berkata...

broo.mane ade jadi ape2.sy dah buat ape yg disuruh.keluar myQuran gk..??pelik ar..

Tanpa Nama berkata...

hahahahahahaha...bukan nk kata ape laaa... tp google translate tu bole diubah oleh sape2 je... pnah try translate mlay ke english "ziana zain" x???

Viosas La Crus berkata...

pernah..nty jd jonas brother...tp time sy wat..takde r pylak kuar syaitan...dh ditukar ni.