19 Dis 2011

SIAPA FATIN LIYANA?

Nama penuh Fatin Liyana
Fatin Liyana adalah seorang gadis yang paling dicari di google search Malaysia pada tahun 2011. Di dalam data yang dikeluarkan oleh google zeitgeist, Fatin Liyana tersenarai di ranking ke-6 dalam kategori “Fastest Rising People” iaitu manusia yang paling dicari di Malaysia pada tahun 2011. Untuk info lanjut KLIK SINI.

fatin liyana cun
Sedapnya makan Twisties KLIK SINI

Mungkin ramai yang tertanya-tanya siapakah Fatin Liyana, kali ini Ammar akan membongkar siapakah sebenarnya gadis yang bernama Fatin Liyana ini. Fatin Liyana merupakan pemilik blog http://honeykoyuki.blogspot.com/. Bermula sebagai blogger pada tangga 5 Januari 2009, gadis cantik molek ini dikenali ramai apabila berjaya menarik minat pembaca setia ke blognya.

gambar fatin liyana4
Nak menang baucer RM100 dari Calvin Klein? KLIK SINI

Fatin Liyana merupakan pelajar jurusan perubatan di Universiti Padjadjaran, Bandung, Indonesia. Pada awalnya, Fatin menulis blog bagi mengabadikan kenangan pahit manisnya sepanjang berada di Indonesia. Pelbagai cerita pahit manis diceritakan pada blognya.

Antara cerita Fatin di blognya adalah:
“Paling menyakitkan hati segelintir peniaga sesuka hati menaikkan harga nasi ayam penyet daripada 7,000 rupiah (RM2.50) kepada 20,000 (RM7) walaupun harga asalnya tertera pada menu,” cerita Fatin.

Biodata Fatin Liyana
Setiap usaha pasti ada hasilnya, setelah 3 tahun laman blog http://honeykoyuki.blogspot.com/  kini mempunyai 33819 pengikut. Fatin Liyana gemar berkongsi tip kecantikan dan gaya hidup di blog miliknya itu. “Saya menulis blog sekadar ingin mengelakkan kebosanan bukan kerana populariti,” katanya yang pernah memperoleh pendapatan sebanyak RM2,500 sebulan daripada laman blog tersebut.

koleksi gambar fatin liyana
Terbaru, Fatin sedang menjalani latihan praktikal di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di Cheras, Kuala Lumpur begitu mencintai bidang perubatan.

“Impian saya adalah untuk menjadi seorang yang boleh menyumbang sekurang-kurangnya kepada ibu bapa sendiri.“Menjadi seorang doktor adalah impian saya. Cita-cita itu terlaksana jika saya dapat menamatkan pengajian yang berbaki dua tahun lagi,” kata gadis berbintang Gemini ini.

siapa fatin liyana
BIODATA FATIN LIYANA
Nama Penuh: Nur Fatin Liyana Binti Asri
Umur: 22 Tahun (Sama umur Ammar)
Email: honeykoyuki@gmail.com
Senarai Top 10 Google: Ranking ke-6
URL Blog: http://honeykoyuki.blogspot.com/
Tarikh Mula Blogging: 5 Januari 2009
Status: Pelajar
Tempat Belajar: Universiti Padjadjaran, Bandung, Indonesia.

Destinasi Snorkeling terbaik KLIK SINI

10 ulasan:

Syafiq Rosli berkata...

teringin tuh nk jmpa dia..

fairuz berkata...

untunglah jadi popular~~~~~~~~~

Lulu Caldina berkata...

lepas ni buat siapa lulu caldina :P

cik ika berkata...

bestnye jadi fatin liyana..seyes ika suka cara penulisan dy..that one reasons why many people come to her blog...

Rozuan Ismail berkata...

dah jumpa dia masa dia berlakon utk pesta konvo UKM

qasehraihan berkata...

lawa dia ni amar kan??

:: Into The New World :: berkata...

nak jugak letak sama umu dgr ammar.. hehe

LidiaSuraya berkata...

yup adore FL jugak..

Rozuan Ismail berkata...

eyh,ammar letak blog wan ke.hoho.nanti wan letak blog ammar jugak k

Miss Vee berkata...

This Is What You Really Want !!
Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!