28 Feb 2011

Join Bloglist Ujang9897



Yahoo!!!! Bloglist datang lagi..yes! yes! yes!... Kali ni bloglist dari Ujang9897.



Sape yang tak kenal dengan bro femes ni kan? Bro yang suka kentut dekat blog orang. Bhahaha... Busuk oit jang...hehehehe. Blog Ujang ni sangat best sebab blog ni sempoi habis dan tajuk entri blog ni sentiasa gempak. Cayalah bro ni sebab baru je buat blog tapi dah ramai pengikut setia.



Ada ke sapae-sape yang tak kenal dengan bro femes ni? Kalau ada yang tak kenal sila KLIK SINI.

Sebulan 120 Entri




Memandangkan hari ini dah hari terakhir untuk bulan Februari 2011 tadi Ammar try lah tengok jumlah entri untuk bulan ni. PerHHH!!!!! Tak sangka entri Ammar untuk bulan ni sampai 120 entri. Untuk blogger baru seperti Ammar ni Ammar rasa satu kejayaan yang sangat besar dah sejak masuk ke dalam arena blogging ni selama beberapa bulan. Dulu kalau nak dapat 50 entri satu bulan bukan main susah je tapi alhamdulillah semakin hari semakin meningkat jumlah entri Ammar setiap hari.



Harap-harap lepas ni dapat 500 entri sebulan dan seterusnya 1000 entri sebulan. Tak mustahil benda tu kalau kita nak kan? Hanya usaha je yang dapat tentukan benda tu dapat ke tak. Kalau usaha lebih insyaallah dapat tapi kalau usaha sikit je mungkin sekadar angan-angan je kan? Kalau boleh Ammar nak jadi macam Ben Ashaari yang suka update blog dan tiap-tiap hari pasti banyak entri yang dia keluarkan.



Kata Ben Ashaari kita mesti update blog tiap-tiap hari untuk pastikan blog kita itu hidup dan ternyata kata-kata itu ada betulnya. Kenapa? Sebab kalau Ammar tak update blog mesti pengungjung blog ni sikit je. Kita mesti ingat bahawa pengunjung blog mahukan sesuatu yang segar dan tak suka baca benda yang dah lama dan tak fresh. Betul tak? Kalau boleh tiap-tiap hari Ammar nak update blog dan keluarkan entri-entri yang bagus dan gaya penulisan yang baik untuk semua pengungjung blog ini. Terima kasih kepada pembaca setia blog Ammar kerana tidak putus-putus datang sini tanpa dijemput..Hehehehe..gurau je...lalalalala....

Lawak Seorang Budak Skima (Nerd)




Pernah dengar cerita pasal budak skima tak? Ada sape-sape suka kawan dengan budak skima? Ammar suka kawa dengan budak skima sebab dia baik je tak kacau orang dan tak suka cari pasal dengan orang. Ammar rasa kalau pergi belajar kat mana-mana pun mesti ada budak skima kan? Biasanya budak skima ni pakai baju dan guna butang sampai atas kan? Ada jugak yang pakai cermin mata yang besar. Bila tengok lucu pulak sebab dia tu skima sangat.



Ammar ada satu cerita yang nak dikongsi pasal budak skima ni. Cerita pasal seorang budak yang mengikuti segala arahan mak ayah dia. Ceritanya bermula begini, seorang budak skima tu dinasihati oleh mak ayah dia bila nak masuk mana-mana kena mulakan dengan kaki kanan. Sebagai contoh nak masuk rumah, masuk kelas, masuk masjid dan sebagainya. Budak ni memang bagus sebab semua yang mak ayah dia cakap tu dia ikut.



Pada suatu hari budak skima ni test lesen kereta. Setelah menunggu beberapa jam untuk giliran namanya dipanggil oleh pegawai JPJ untuk ujian memandu tu akhirnya namanya dipanggil. Dengan perasaan yang tak sabar lagi untuk test lesen tu dia pun mendekati kereta ujian memandu itu. Oleh kerana budak skima tu lambat sangat masuk kereta, pegawai JPJ tu masuk dulu. Pegawai JPJ tu sangat hairan dengan budak skima tu sebab dari tadi lagi tak masuk-masuk dalam kereta tu.



Dengan selambanya budak skima tu cakap kat pegawai JPJ tu "Encik boleh tak Encik keluar sekejap sebab saya nak masuk kereta ni, sebab mak ayah saya cakap kalau nak masuk kat dalam sesuatu kena mulakan dengan kaki kanan". Tengoklah betapa skimanya budak ni, nak masuk kereta pun masuk kaki kanan. Bhahahaha... lawak gila.... Mesti susah nak masuk kereta guna kaki kanan kan? Sebab kereta kat Malaysia ni guna stering belah kanan, mesti masuk kaki belah kiri dulu kan? Menyusahkan betul budak skima ni sebab rela masuk kereta guna pintu belah kiri sebab nak guna sangat kaki kanan masa masuk kereta tu.



Nota kaki: Skima gila budak ni kan?

Bloglist Anastasyea Bulan Mac 2011




Bloglist datang lagi. Ingatkan dah habis musim bloglist, rupa-rupanya ada lagi musim bloglist ni. Dengan gelojohnya Ammar join segmen bloglist ni dari Anastasyea. Nak join jugak ke? KLIK SINI. Tarikh tutup 3 Mac 2011 tu, dah dekat ni. Kalau takut terlepas cepatlah masuk bloglist dari Anastasyea tu.



Apa kelebihan bloglist? Banyak kelebihan bloglist sebenarnya contohnya kita dapat promosikan blog kita secara percuma di blog yang terkenal seperti blog Anastasyea ni. Ada ke sape-sape yang nak tolak perlawaaan untuk join bloglist ni? Kalau ada anda adalah antara blogger yang rugi kerana buat entri pasal bloglist ni bukan susah pun senang je. Nak tahu lebih lanjut KLIK SINI.



Bloglist adalah satu cara untuk tingkatkan traffik blog dan cara mudah untuk blog kita lebih dikenali oleh orang lain. Mungkin ramai blogger yang tak suka join bloglist sebab tak suka buat entri pasal bloglist tetapi tahukah anda bahawa traffik blog Ammar sebenarnya banyak dari bloglist yang Ammar join seperti blog Encik Nakal, Lulu, Iqbal, Tok Esah dan lain-lain. Walaupun traffik dari bloglist tak sebanyak dari google search itu tetap bermakna bagi Ammar.

Jahil Sungguh Pemimpin Malaysia Itu



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tadi Ammar ada baca satu artikel mengenai seorang pemimpin Malaysia yang meletakkan kalungan bunga ke kubur Kamal Attarturk(musuh Islam) yang merupakan perbuatan haram dan ada fatwa yang dikeluarkan sebelum ini. Perbuatan itu sungguh mengecewakan umat Islam kerana pemimpin Islam sendiri menyokong insan yang menghancurkan kuasa Islam yang dahulunya kukuh di Turki. Siapa itu Kamal Attarturk? Sila baca artikel di bawah ini.


IDEOLOGI KAMAL ATTARTURK DI TURKI (Sumber: Hoi Amirul Arif)

1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt/ROK.
2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tie dan topi (sesuai dengan kehendak barat)
3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
4. Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden"
5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.
6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.
8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.
9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan
10. Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.
11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara Islam
17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
18. Menganggap dirinya Tuhan sama seperti Firaun.

Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?". Oleh kerana takut, askar tersebut menjawab "Kamal Attarturk adalah tuhan". Beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

KEMATIAN KAMAL ATTARTURK YANG MENYEKSAKAN

Inilah kubur Kamal Attarturk

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah:
1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
2. Sakit jantung
3. Penyakit darah tinggi
4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24jam.

Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau. Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang. Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk. Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang! Pada 26 September 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya.wallahualam.Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama Etna Grafi Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).

Inilah binaan marmar yang menempatkan mayat Kamal Ataturk

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 tan. Mayatnya ditanam di celah-celah batu marmar.Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa "jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Attarturk!" Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

27 Feb 2011

Terasa Nak Nangis Kerana Yuyu Zulaikha




Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ammar sebenarnya masih baru dalam dunia blogging ni dan ilmu pasal blogging ni sikit je, mungkin hujung kuku je ilmu yang Ammar ada sekarang ni. Masa mula-mula blogging dulu memang ingat blogging ni senang dan tak ada cabaran dan apa-apa masalah tapi tanggapan Ammar tu silap. Barulah Ammar tahu dunia blogging ni penuh dengan cabaran, kritikan dan masalah. Hanya yang tabah je dapat terima semua tu.



Tadi Ammar ada baca satu artikel pasal "Pelacur Blogger" dari sebuah blog yang menghina Yuyu Zulaikha. Kalau betul pun dia nak cerita pasal seseorang blogger tu janganlah buat entri dan sebut nama terang-terang. Dosa tu, mengaibkan orang. Dia tak tahu ke perasaan orang yang dia hina tu? Kalau terasa jengkel sangat dengan orang tu patut ke kita tulis terang-terang nama orang tu? Tak patut kan? Nak luahkan perasaan biar ada bahasa atau erti kata lain puitis. Jangan sebut terus terang nama orang tu, kesian dia. Kalau cerita atau kutuk pasal lain boleh takpe jugak ni tajuk entri dah terus terang sebut pelacur blogger. Tak takut dosa ke buat orang macam tu?



Walau sejahat mana pun seseorang tu janganlah kita kutuk seseorang tu secara terang-terangan kerana Islam telah mengajar kita cara untuk menasihati orang. Cara terbaik adalah cakap depan-depan(individu) dan janganlah tegur seseorang tu dalam khalayak ramai, aiblah orang tu. Ammar rasa orang yang tulis entri tu tak ada perasaan kot. Suka memecahbelahkan orang lain. Apa yang dapat dengan buat macam tu? Duit? Tak kot.. Kepuasan? Lagi tak logik kan? Tak dapat apa-apa pun.



Terus terang Ammar terasa nak nangis bila dapat tahu ada entri yang hina Yuyu Zulaikha sampai macam tu sekali. Gelaran yang digunakan oleh blogger tu sangat pedas dan buat Yuyu Zulaikha sangat terhina. Apa sebenarnya yang dia tak puas hati sangat dengan Yuyu tu? Tak kan pasal VLOG tu pun sampai buat macam ni. Bodoh betul blogger tu sebab tak suka tengok VLOG Yuyu je siap kutuk-kutuk lagi. Apa yang dia dengki sangat? Kalu tak suka tak payah lah tengok senang cerita kan?



Pesanan Ammar untuk blogger yang tulis artikel pasal pelacur blogger tu cepat-cepatlah bertaubat dan mintak maaf dengan Yuyu Zulaikha. Jangan anggap diri tu baik sangat dan sempurna dari orang lain kerana sikap munafik tu Allah paling benci. Segeralah mengikuti jalan kebenaran iaitu jalan Allah. Semoga anda tergolong dalam kalangan orang-orang yang bertaqwa kepada Allah.



Nota kaki: Harap Yuyu Zulaikha sabar mengharungi dugaan dari Allah ini.

Anonymous Seorang Pembunuh




Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua semua pembaca setia. Dikesempatan ini Ammar nak mintak maaf kepada semua pembaca setia blog Ammar sebab dalam 2-3 hari ni Ammar jarang update blog dan entri pun semakin kurang sekarang ni. Entri Ammar kurang bukan sebab Ammar busy dengan study tapi semenjak diserang anonymous tempoh hari idea Ammar semakin berkurang sekarang ni.



Sebelum diserang anonymous idea Ammar untuk update blog mencurah-curah je tiap-tiap hari dan kalau tak silap ada jugak entri Ammar hampir 10 entri satu hari. Betul tak? Anonymous telah membunuh idea dan semangat Ammar untuk terus blogging. Tapi Ammar tak akan mengalah dengan semua tu, Ammar akan cuba bangkit kembali dan cari balik idea yang selama ni mencurah-curah tu.



Ammar adalah jenis yang susah untuk terasa tetapi bila dah terasa memang susah untuk lupa benda tu. Buat masa sekarang ni Ammar masih mencari balik semangat dan idea yang dulunya banyak dan kalau boleh Insyaallah dalam beberapa hari lagi ok lah kot. Ammar doakan supaya anonymous tu kembali ke jalan Allah dan insaf atas perbuatan tu. Ammar langsung tak simpan dendam dengan anonymous tu sebab Ammar tak suka benci atau dibenci.



Terima kasih kepada yang tidak putus-putus menyokong Ammar dari belakang dan sentiasa bagi semangat dan pandangan kepada Ammar. Terima kasih kepada Wafi, Astina dan yang lain-lain Ammar lupa nak hafal nama. Sorry..hehehehehe...

26 Feb 2011

Maklumat Tambahan Untuk Contest




Tadi ada yang bertanyakan Ammar pasal contest cintai alam sekitar tu. Ada yang tanya pasal beza top 10 dengan top 20. Ok, disini Ammar akan jelaskan perbezaan top 10 dengan top 20. Jika kita lihat ramai blogger yang buat top 20 tu akan dipilih menjadi top 10 kan? Maksudnya yang tersenarai dalam top 20 tu je yang boleh tersenarai dalam top 10 kan? Tapi kali ini Ammar nak buat kelainan sikit berbanding blogger lain.



Lain macam mana tu? Sebenarnya peserta yang tersenarai dalam top 20 tu bukan menjadi jaminan 100% untuk tersenarai dalam top 10. Ammar akan pilih balik sebahagian dari top 20 dan yang tidak terpilih dalam top 20 untuk masuk top 10. Jadi, bagi yang tidak tersenarai dalam top 20 ni jangan putus asa sebab peluang masih ada lagi hanya nasib je yang dapat tentukan segalanya.



Bagi yang tersenarai dalam top 10 nanti adalah keputusan muktamad dan tidak boleh diubah lagi dan Ammar akan memilih 3 pemenang dari top 10 yang akan datang. Jangan ketinggalan tunggu entri Ammar yang akan datang.



Nota kaki: Bagi yang tidak tersenarai dalam top 20 bolehlah buat rayuan kat komen bawah ni untuk dipertimbangkan ke top 10.

Top 20 Peserta Contest Cintai Alam Sekitar


Berikut ialah senarai Top 20 peserta "Contest Cintai Alam Sekitar":

  1. http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  2. http://sweetdyba.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  3. http://ainrevival.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  4. http://www.adybudika.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  5. http://paklongsifu.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  6. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  7. http://taq6889.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  8. http://senyumumisimpul.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  9. http://cik-ku.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  10. http://puterizyan.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  11. http://eqybal14.blogspot.com/2011/01/kontes-cintai-alam-sekitar.html
  12. http://nellythestrange.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  13. http://erawatie18.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  14. http://mieramomochan.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  15. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  16. http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  17. http://akunieza.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  18. http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  19. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  20. http://screaminghands.fazminn.net/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html



Nota kaki: Bagi yang tidak terpilih dalam senarai ini jangan risau kerana anda masih lagi berpeluang untuk tersenarai dalam senarai Top 10.

Jadi Jutawan Dengan Blog




Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua. Kali ini Ammar nak kongsi tips untuk menjadi jutawan dengan blog. Jika dilihat hari ini jumlah blogger di Malaysia semakin bertambah hari demi hari. Pertambahan jumlah blogger di Malaysia ini antara sebab utama adalah kerana blogger baru tahu atau mendengar cerita dengan blog mereka dapat menghasilkan duit dan menjadi seorang jutawan. Sebagai contoh orang Malaysia yang berjaya menjadi jutawan melalui blog adalah Irfan Khairi.



Ramai yang menganggap dengan menulis blog sahaja mereka boleh menjadi jutawan. Tanggapan itu jauh sekali terpesong kerana bukan blog menjadikan seseorang itu jutawan. Blog adalah perantaraan atau sekadar medan iklan untuk peniaga yang bakal menjadi jutawan. Jangan menganggap hanya dengan meletakkan iklan di blog seperti iklan Nuffnang contohnya anda dapat menjadi jutawan. Perkara yang penting untuk menjadi jutawan melalui blog ialah menjual produk atau perkhidmatan di blog.



Produk atau perkhidmatan itu perlulah lain dari yang lain untuk cepat menjadi jutawan kerana pengguna lebih suka produk yang unik dan lain dari yang lain. Jadilah ketua atau pemula kepada barangan itu kerana pemula sesuatu produk lebih diingati berbanding pengikut sesuatu produk. Sebagai contoh ketua bagi minuman berperisa koko adalah MILO, jualan buku melalui internet adalah Amazon, makanan segera adalah Meggi dan sebagainya.



Hari ini semakin ramai blogger-blogger yang menjual produk seperti baju, buku, tudung dan sebagainya di internet tetapi jarang diantaranya yang menjual produk lain dari yang lain atau menjadi ketua atau pemula sesuatu produk itu. Ahli perniagaan merupakan seorang yang kreatif dan sanggup menanggung risiko dan tidak hairanlah jika mereka rugi hari ini dan akan untung pada masa yang akan datang. Sifat kreatif itulah yang menjadi kunci kejayaan kepada ahli perniagaan berjaya.

Semak Saman Traffik Secara Online




Jom kita sama-sama semak saman traffik sebab kita bukan tahu ada saman ke tak kan? Mana lah tahu kot-kot kita ni ada buat kesalahan traffik tanpa disedari kena saman ekor ke apa ke kan? Tadi Ammar sangat terkejut bila dapat 3 saman traffik. Ammar rasa Ammar dah memandu ikut peraturan dan tapi kena saman jugak. Jem jem..... Dut dah nak masuk ni tapi terpaksa bayar saman. Nasib....



Banyak gila kena bayar saman tu sebab 1 saman je pun dah RM300 lebih kalau darab dengan 3 hampir seribu tu. Kalau duit seribu tu banyak lagi benda yang boleh buat, shooping, buat contest, beli handphone baru dan lain-lain. Sedih kurasa diriku ini atas nasib yang menimpa sekarang ni.



Ada sape-sape rasa nak semak saman traffik KLIK SINI. Dah semak dah? Kena berapa saman? Banyak tak? Ada tak sampai 3 macam Ammar ni? Kalau 3 jugak kita ni sama nasib lah. Nak buat macam mana kan? Sudah nasib,

24 Feb 2011

Nombor Follower Cantik 666



Penantian satu hari akhirnya berjaya jugak dapat follower 666. Ammar memang gila nombor tapi bukan nombor ekor ek, tapi nombor cantik-cantik macam nombor plet kenderaan, nombor telefon dan nombor follower jugak. Betul ke orang kata dengan nombor kita boleh dapat tuah? Tapi Ammar tak percaya semua tu sebab tuah atau nasib tu semua Allah yang tentukan bukan pada nombor. Nombor yang cantik bagi Ammar adalah semangat Ammar.



Bila dapat nombor cantik semangat tu datang dengan tiba-tiba je contohnya semasa sekolah dulu Ammar dapat nombor 007(James Bond) masa bertanding lumba lari. Best je dapat nombor cantik ni rasa selesa je. Ammar tak suka kalau nombor yang susah nak hafal, suka nombor yang senang nak hafal je macam 353, 777 dan lain-lain lagi.



Apa pendapat anda tentang nombor? Boleh mempengaruhi hidup anda atau tak? Bagi Ammar nombor sangat penting dalam hidup contohnya seperti 99 iaitu nama Allah dan 25 iaitu bilangan Nabi yang wajib diketahui. Ammar suka nombor dan gila nombor anda?

Awek Kacamata Gila.....




Kata orang jauh perjalanan luas permandangan kan? Tadi Ammar pergilah jalan-jalan merentasi sempadan negeri dengan sepantas kilat dan sampailah kat satu tempat tu. Kat situ Ammar jumpa ada sorang awek berkacamata tetapi dia agak gila sikit bukan gila macam orang gila tu tapi dia gila contest dan gila segmen. Cayalah awek ni, blogger macam ni lah yang kita nak, gila contest, gila segmen, macam Ammar masa mula-mula buat blog dulu macam ni jugak. Tiap kali ada segmen dari blog Ben Ashaari Ammar akan join. Bukan apa, Ammar kan masih baru lagi dalam dunia blog ni. Dengan join segmen dan contest lah kita dapat kenal lebih ramai blogger dan blog kita mudah untuk dikenali kan?



Awek gila contest dan segmen ni adalah antara awek yang Ammar suka sebab tiap kali Ammar buat entri terbaru je mesti dia datang kat blog Ammar yang tak seberapa ni. Terima kasih kerana sentiasa datang ke blog Ammar ni. Ammar harap awek ni akan setia menjadi pembaca setia blog Ammar dan jika penulisan Ammar ni kurang baik atau kurang elok Ammar akan cuba perbaiki lagi pada masa akan datang.



Awek kacamata ni cute gila woooo!!! Kalau tak caye KLIK SINI. Cute kan? Kalau nak nombor telefon dia mintak ngan Ammar je ok. Ammar akan bagi nombor telefo awek ni k. Jangan malu jangan segan pergi ke blog Awek ni. Cantik blog dia kan? Kalau rasa-rasa nak join contest atau segmen cari je kat blog awek ni sebab banyak contest dan segmen ada kat sini.

Jom Balik Kampung




Pejam celik pejam celik hari ni dah hari khamis, cepat je masa berlalu sampai Ammar pun tak perasan. Dah dua minggu tak balik kampung ni, rindu sangat kat mak, ayah, adik-adik. Mujurlah Ammar ni belajar tak jauh sangat dengan kampung Ammar kalau belajar kat Sabah, Sarawak tak tahu lah macam mana nanti. Ammar kan anak manja walaupun anak sulong.



Dulu masa kecik-kecik Ammar selalu je nak ikut mak Ammar. Mak nak pergi situ nak ikut nak pergi sana nak ikut dan ada satu hari tu mak Ammar nak pergi Johor hantar mak saudara pergi belajar dan mak tak bagi ikut, Ammar menangis dan sorok selipar mak Ammar. Ingat boleh lah ikut tapi akhirnya tak boleh ikut jugak. Sedih sangat masa tu dan nangis sekuat-kuat hati. Manja kan?



Ammar tak boleh kalau berjauhan dengan mak dan ayah sebab rasa macam tak sempurna je hidup ni kalau berjauhan. Satu lagi Ammar rindu sangat dengan adik-adik Ammar tu. Lama dah tak cium dia. Hari ni Ammar nak balik kampung nak jumpa dia. Doakan Ammar selamat sampai ek. Assalamualaikum....

23 Feb 2011

Bila Cinta Itu Ada






Ku masih mencari erti hidup
hidup di dunia penuh duri
diriku pernah tertusuk duri
ku sembuhkan luka itu dengan rahmatmu
ku bersujud padamu Ya Allah


Ku masih mencari erti hidup
aku insan tanpa haluan
tanpa petunjuk darimu
ku leka kerana nikmatmu
pabila cinta hadir dalam hidupku
walaupun sedetik mahupun sesaat


Perginya cinta menyertak naluri halusku
bagai tercucuk jarum dihati
ku masih mencari erti sebenar cinta
kini ku tahu cinta sejati
kepadamu Ya Allah dan Rasul.


Anonymous Tu Blogger?




Tak habis-habis cerita pasal Anonymous ni kan? Asyik ganggu blogger je. Bercerita pasal Anonymous yang datang blog Ammar semalam tu Ammar dapat rasakan Anon tu adalah blogger jugak. Ambik kau, tak letak muka pun kantoi jugak. Lepas Ammar baca komen dari Anon semalam Ammar dapat rasakan yang gaya penulisan atau gaya komen tu macam pernah Ammar tengok kat blog ni. Dia adalah blogger jugak yang pernah datang kat blog Ammar ni.



Tapi Ammar tak dapat pastikan itu adalah blogger sebab Ammar ni bukannya tuhan yang tahu apa yang tak nampak. Hati Ammar kuat mengatakan Anon yang datang semalam tu adalah blogger jugak dan bukan pembaca yang tiada blog sebab cara dia komen tu macam dia pun ada blog jugak sebab asyik cerita pasal duit dari blog je dan tak ada kerja lain.



Kalau betullah Anon tu blogger kenapa dia sanggup menjatuhkan Ammar dan memalukan Ammar? Kita sama-sama blogger pun nak main jatuh-jatuhkan orang jugak apa yang dapat? Sebaiknya kita sama-sama blogger ni saling membantu antara satu sama lain dan bersatu padu barulah blogger ni kukuh. Betul tak? Ammar tak marah kalau nak komen entri Ammar tapi komen lah dengan cara berhemah dan janganlah dengan mengaibkan orang. Satu lagi gunalah muka anda tu jangan takut pamerkan muka masa komen entri.

Traffik Blog Semalam Hampir 1000 UV?




Rasa macam tak percaya tengok UV kat Nuffnang tadi sebab traffik jauh lebih tinggi dari biasa. Biasanya traffik blog Ammar ni maintain 200 UV je tiap-tiap hari tapi bila keluarkan entri pasal pengumuman keputusan SPM tu tak sangka traffik naik hampir 1000 UV semalam. Alhamdulillah usaha Ammar berhasil walaupun Ammar tak buat kajian pasal seo tapi sekadar angak je tajuk yang bakal gempak. Terima kasih kerana sudi jenguk sini walaupun blog Ammar ni masih baru ramai yang datang memberi sokongan. Ammar sangat menghargai sokongan dari anda semua.



Apa rahsia tingkatkan traffik? Rahsia Ammar ialah update blog tiap-tiap hari dan mengeluarkan entri ikut kata hati contohnya pasal tajuk SPM tu Ammar hanya ikut kata hati je tapi tak sangka sampai ramai sangat yang masuk blog Ammar sebab tajuk tu. Blog kita, citarasa kita dan cara kita itulah yang kita perlu buat jangan menulis blog ikut cara orang lain. Kita perlu ada identiti blog sendiri kerana pembaca lebih suka benda yang berlainan dari biasa.



Kalau ada yang cakap traffik blog Ammar tinggi sebab tajuk entri pasal pemain Machester United datang blog Ammar tu anda silap sama sekali sebab entri pasal tu langsung tidak tersenarai dalam top entri blog Ammar. Berapa orang sangat yang datang baca entri pasal tu, boleh kira dengan jari. Jadi sesiapa yang cakap Ammar makan duit tak halal sebab buat entri tajuk tipu tu harap-harap insaf lah. Jangan asyik tuduh orang macam-macam dengan tuduhan yang tak berasas dan tak masuk akal macam tu. Simpanlah hasad dengki tu dan buang jauh-jauh sebab kita blogging bukan untuk cari gaduh, kita blogging untuk kenal lebih ramai lagi kawan.

22 Feb 2011

Buang Iklan Di Blog? Patutkah?



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tadi Ammar baru je buat entri pasal dapat BE dari Nuffnang dan sekarang ni Ammar nak bercakap mengenai patutkah Ammar buang semua iklan di blog Ammar ini? Apa pendapat anda semua? Tadi Ammar sangat terasa sakit hati dengan komen dari Anonymous selepas Ammar buat entri bertajuk "Pemain Kelab Manchester United Datang Blog Aku" . Anon tu cakap Ammar tipu untuk tarik traffik dan dia cakap dapat duit dari Nuffnang tu tak berkat sebab tipu orang dengan tajuk gempak macam tu.



Ammar nak jelaskan disini bahawa Ammar suka sesuatu yang gempak bukan untuk tarik traffik atau tipu traffik tapi sekadar ingin ada keunikan sendiri. Sebagai contoh Ammar buat contest pasal alam sekitar tu tajuk bersama kita memelihara alam sekitar. Ada tak orang nak join contest Ammar tu? Tak ada kan kalau dia tak kenal blog Ammar ni. Lainlah kalau dia pembaca setia.



Kenapa orang sekarang ni kerana duit sanggup tuduh-tuduh orang dengan macam-macam tuduhan ek? Kalau rasa Ammar ambik duit dia sila bagitahu jumlah berapa. Sekali masuk blog Ammar ni dapat berapa sen? Meh sini Ammar nak bayar balik. 50 sen kan? Atau lebih lagi? Ammar akan bayar kalau nak. Bukan Ammar ni riak atau sombong tapi kalau itu boleh buat Anon tu senang hati Ammar rela buat.



Ammar menulis bukan untuk mengejar duit atau nak jadi kaya tetapi menulis ikhlas untuk menyampaikan info, kerana menulis adalah minat Ammar dari sekolah lagi sampai sekarang. Kalau ada yang tak puas hati dan tertipu dengan tajuk entri Ammar silakan keluar dari blog Ammar dan jangan komen-komen yang mengaibkan Ammar. Kalau dia rasa sebab masuk blog Ammar ni Ammar dapat duit tak halal boleh je Ammar nak buang iklan kat blog ni. Cakap je, Ammar akan buang kalau ramai yang suka.



Tak nak orang cakap buat blog dapat duit haram dan tak halal lebih baik buat blog tak dapat duit, hati tenang dan tak ada yang dengki Ammar dapat duit. Paling penting Ammar dapat menulis dengan tenang dan menyampaiikan info yang menarik dan berguna kepada pembaca setia. Pada pendapat anda patutkah Ammar buang semua iklan kat blog ni?

Buffered Earnings Keempat




Alhamdulillah selepas hampir sebulan BE menyepi dan menjadi ME akhirnya hari ini dapat jugak satu lagi BE. Bukan senang nak dapat BE yang satu ni sebab 2-3 hari ni Ammar asyik duk pujuk Nuffnang je akhirnya dapat jugak. Terima kasih Nuffnang sebab bagi kepercayaan untuk letak iklan berbayar ni kat blog Ammar.



Macam mana Ammar pujuk Nuffnang? Senang je, up traffik blog, selalu update survey, rajin update blog, hantar tiket cadangan iklan kat Nuffnang dan bagi cadangan kat Nuffnang untuk peraduan Nuffnang dan sama waktu dengannya. Tapi kena ingat satu je, kalau tak berjaya teknik ni jangan cepat putus asa cuba lagi sampai berjaya kerana Allah suka kepada orang yang sabar.



Peringatan kepada blogger semua, menulis blog ini janganlah terlalu mengejar duit sangat, kena ikhlas barulah rezeki itu datang dengan sendiri dan berkat. Keberkatan itu sangat penting sebenarnya. Jangan cepat dengki dengan orang dan suka komen-komen yang menyakitkan hati orang dekat blog. Ingatlah kita bukanlah insan yang sempurna sangat. Manusia adalah insan yang kerdil dan tidak lari daripada membuat kesilapan.



Satu lagi Ammar nak pesan kepada yang rasa-rasa nak jadi kaya dengan buat blog hanya letak iklan Nuffnang tu buang jauh-jauh lah angan-angan tu. Nak kaya pergi buat cara lain je. Banyak lagi cara lain kalau nak kaya contohnya jual barang melalui blog, buat perniagaan online dan sebagainya. Tapi kalau berangan-angan nak kaya dengan sekadar letak banner-banner iklan dari syarikat pengiklanan tak payah lah. Buang jauh-jauh benda tu semua.



Duit melalui blog? Bagi Ammar duit bukanlah perkara yang sangat penting dalam dunia blog Ammar. kerana duit ramai blogger-blogger jadi bodoh, gila duit, tuduh orang macam-macam lah, makan duit haram lah dan sebagainya. Ammar paling benci orang yang taksub dengan duit tanpa memberi kebaikan kepada orang lain. Nak taksub dengan duit boleh tapi ikutlah aturan-aturan agama dan janganlah tersasar dari landasan agama.



Ada orang dengki ke Ammar dapat duit dari Nuffnang ni? Dengki sangat-sangat ke? Kalau dengki sangat-sangat Ammar rela bagi duit tu kepada orang yang dengki bagi menghilangkan dengki tu. Apa yang best sangat dengan dengki ni? Pelik lah dengan manusia zaman sekarang ni macam-macam hal. Dalam dunia blog Ammar sekarang yang Ammar kejar adalah menjadi penulis blog yang berjaya, berjaya yang macam mana? Berjaya menarik ramai pembaca dan ramai orang suka membaca hasil penulisan blog Ammar ini. Tujuan Ammar adalah menyampaikan dan bukan untuk meminta wang atau imbuhan.



Sejak zaman sekolah lagi Ammar sangat minat dengan bidang penulisan dan sebab itulah Ammar jadikan blogging ni sebagai perkara yang Ammar suka dan tiap-tiap hari Ammar akan cuba update blog dan tak akan membiarkan idea itu pergi dan terus hilang. Blog adalah sebahagian daripada hidup Ammar sekarang ni. Dengan menulis Ammar dapat menghilangkan tekanan , stress dan sebagainya. Blog adalah aura positif yang dapat menolak aura negatif yang ada dalam diri Ammar ini.



Nota kaki: Jika ada yang terasa tertipu atau ditipu dengan tajuk entri Ammar tu Ammar mintak maaf kerana itulah Ammar. Ammar suka benda yang gempak dan tak suka benda yang biasa dan kurang gempak. Kalau nak cop Ammar ni blogger penipu Ammar tak kisah pun, padam terus blog Ammar dalam senarai blog anda senang cerita. Tak payah nak kutuk-kutuk Ammar, Ammar tak suka dibenci dan membenci.

Pemain Kelab Machester United Datang Blog Aku?




Siapa yang kenal dengan Park Ji Sung? Dia adalah pemain untuk kelab bolasepak terkenal Manchester United dan merupakan orang Asia. Ammar sangat suka tengok gaya permainan Par Ji Sung sebab dia rajin kejar bola dan gerakannay yang licik. Itulah yang menjadi kelebihan untuk pemain ini dan tidak rugi Manchester membeli pemain bertaraf bintang ini.





Tadi Ammar tengok dekat kaunter pelawat blog ada pelawat dari Korea Selatan. Adalah Park Ji Sung datang blog Ammar ni? Park Ji Sung kan dari negara Korea Selatan kan mana tahu kot-kot dia datang sini ke, tyapi nape dia tak komen kat blog Ammar ni ek? Mesti dia tak faham bahasa Melayu kan? Kan best kalau Park Ji Sung datang betul-betul kat blog Ammar ni mana tahu kot-kot Par Ji Sung ajak kawan-kawan dia sekali datang blog Ammar ni contohnya macam Wayne Rooney, Nani, Giggs, Scholes dan lain-lain. Beat jugak kan?






Ini dia bintang bolasepak dari Asia.






Park Ji Sung sangat lincah semasa dapat bola dan kelincahan Park Ji Sung sering membuat pihak lawan gerun.


Aksi Park Ji Sung selepas menjaringkan gol kemenangan untuk Manchester United.

Contest Jikalau Aku Doraemon




Contest datang lagi dan saat join contest ni lah yang Ammar suka sangat sebab masa ni lah boleh nak merepek sikit. Tajuk pun dah buat Ammar gembira bila baca. Tajik jikalau aku Doraemon. Memang best lah contest ni, unik dan tersendiri dan tiada klon dari blogger lain. Contest yang macam ni lah yang ramai orang suka. Ada kelainan daripada orang lain.



Jikalau Ammar jadi Doraemon Ammar nak guna pintu kembali ke zaman dahulu. Bila dapat kembali ke zaman dahulu Ammar nak ngorat balik awek comel yang Ammar suka dulu. Dulu ada hati je kat awek tu tapi tak pandai nak tackle awek tu sebab ayat tak sepower macam sekarang ni. Tak sangka pulak boleh jadi macam ni sekarang. Dulu Ammar ni budak baik je, pendiam dan tak suka ganggu orang. Kalau boleh nak jadi budak nakal lah baru best macam Encik Nakal tu.



Bila nakal sikit baru boleh ngorat awek comel tu sebab dulu Ammar simpan je perasaan tu dan akhirnya terlepas macam tu je. Sekarang dah tua dah tak boleh dah nak tackle dia balik. Kalau boleh Ammar nak guna alat dalam poket ni untuk jadi muka macam Justin Bieber ke mesti ramai awek-awek yang minat, best jugak kan? Tapi Ammar nak pastikan Nobita tak lahir lagi masa tu sebab takut nanti dia ambik semua alat-alat yang berguna dalam poket Ammar ni. Nobita tu dahlah gedik, ada masalah sikit nak mengadu kat Ammar. Siapa suruh cari pasal dengan Giant padan muka kena tumbuk.



Kalau boleh lagi Ammar nak guna roket kat dalam poket ni untuk ke bulan dan Ammar menjadi angkasawan pertama Malaysia yang jejak kaki kat bulan dan biarkan Doktor Syed Mudzafar ternganga tengok Ammar naik roket sorang-sorang pergi bulan. Sampai kat bulan Ammar ingat nak singgah pergi plenet namet kejap sebab nak pergi jemput Piko datang bumi sebab Goku pesan dengan Ammar dulu kalau pergi bulan jangan lupa ajak Piko sekali datang bumi. Ammar terpaksalah pergi sebab takut jugak Goku mengamuk jagi Gorilla pulak nanti.



Sampai kat bulan Ammar nak tutup sikit bulan tu dengan selimut Ammar sebab takut kalau bulan mengambang penuh Goku jadi Gorilla kan. Mengamuk situ sini susah pulak terpaksa call Ultraman untuk lawan Gorilla jadian tu. Tapi kalau semua tu berlaku Ammar akan guna pistol penghapuas raksaksa yang ada dalam poket Ammar ni. Sekali tembak terus hilang dan bumi kembali aman.



Kawan yang di tag:



Nota kaki busuk: Cerita ini adalah rekaan semata-mata dan tiada kena mengena yang hidup atau yang mati.



Nak join klik sini.

Semalam Bertweet-tweet Dengan Bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia




Bahan bukti



Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Ammar ada satu berita gembira nak kongsi dengan anda semua ni. Semalam Ammar try lah buka akaun Twitter dan masa buka tu ternampaklah Dato' Seri Anwar Ibrahim(bekas Timbalah Perdana Menteri) tengah tweet-tweet jadi Ammar cuba lah tweet beliau dan tak sangka di tweet Ammar balik. Macam tak percaya je, dua tiga kali gosok-gosok mata ni takut mimpi ke apa kan. Maklumlah Ammar ni kan orang biasa siapalah yang sudi tweet dengan Ammar, bekas Timbalah Perdana Menteri pulak tu.



Ammar sangat suka dengan cara Dato' Seri Anwar Ibrahim sebab walaupun dia pemimpin terkenal tetapi masih dekat dengan rakyat. Di sini bukan Ammar nak bercakap pasal politik tetapi nak bercakap soal ciri-ciri pemimpin yang mesra rakyat. Pemimpin sebeginilah yang kita mahu sebenarnya. Terus terang Ammar cakap kalau orang yang jahat Ammar kenal Ammar akan cuba jugak cari dimana baik orang itu. Ingatlah orang jahat sebenarnya bukan 100% jahat.



Ammar tak suka bercerita pasal politik di blog ini sebab Ammar tahu kerana fahaman politik yang berlainan akan memecah belahkan orang Melayu. Kalau boleh Ammar tak nak ada seorang pun yang merasakan Ammar ni menyebelahi pada parti politik tu atau parti polotik ni. Soal sokongan Ammar pada parti politik biarlah rahsia. Ammar tak suka gaduh-gaduh dengan orang Melayu yang sebangsa dan seagama dengan Ammar. Tak nak lah ada manusia yang tidak bernama datang komen dekat entri Ammar ni dengan kata-kata kesat yang memalukan.



Twitter adalah salah satu laman sosial yang terbaik untuk rakyat mendekati pemerintah dan segala permasalahan rakyat dapat diluahkan. Pagi tadi ada jugak Obama tweet-tweet dekat Twitter tapi Ammar tak nak lah tweet dia sebab bukan dia balas pun kan? Siapalah Ammar kan?
Lepas ni nak try tweet Lisa Surihani, Katy Perry, Siti Nurhaliza lah pulak mana tahu kot-kot dia tweet Ammar balik kan.

Traffik Blog Semalam Mencanak Naik




Assalamualaikun dan selamat pagi kepada semua pembaca. Ammar nak kongsi sikit berita menarik dan gembira pasal blog ni semalam. Semalam adalah sejarah traffik blog tertinggi kerana pada masa pukul 12 lebih semalam blog Ammar dapat kunjungan 49 orang pada masa tu sahaja. Satu pencapaian yang sangat memuaskan dan macam tak percaya je dapat sebanyak tu traffik. Ammar pun try lah tengok traffik tu datang dari mana dan hasil pemantauan Ammar traffik blog yang banyak tu datang sebab Ammar post entri pasal tarikh keputusan SPM 2010 tu dan ada juga traffik dari blog Ben Ashaari, Lulu dan banyak lagi blog lain.



Ammar tak sangka pun ramai orang taip keyword pasal keputusan SPM tu, Ammar main agak-agak je pasal keyword tu tak buat kajian seo pun. Ammar buat tajuk tu berdasarkan masa dan waktu Ammar rasa sesuai. Mesti ramai yang nak tahu tarikh keputusan SPM masa ni kan? Jadi Ammar buatlah entri pasal tarikh keputusan SPM 2010. Ammar doakan supaya adik-adik yang ambik SPM tu semuanya lulus dengan cemerlang dan menjadi manusia yang berguna suatu hari nanti.



Bukan sesuatu yang mudah untuk dapat traffik yang tinggi kerana traffik yang tinggi memerlukan usaha yang kuat dan berkesan. Sekadar usaha dan tiada teknik yang berkesan tak dapat jugak traffik tinggil. Sama lah maca belajar, Ammar tak amalkan teknik belajar secara study hard tetapi Ammar amalkan teknik belajar secara study smart. Itu yang paling berkesan kerana kita tak perlu ada tekanan sangat dengan belajar dan 24 jam asyik membaca buku.

Contest: Ada Apa Pada Nama




Contest datang lagi. Bestnya....... Tadi pergi jalan-jalan pagi buta dan ternampak contest yang menarik ini. Apa lagi, Ammar pun dengan berbesar hati join lah. Terima kasih kepada penganjur contest ini kerana contest ini sangat menarik dan tertarik. Bukan senang nak dapat idea yang unik dan fresh dari blogger tapi blogger ni telah berjaya mengeluarkan idea yang unik dan fresh. Memang lah fresh sebab blogger ni rasmi contest pukul 5.30 petang. Masa tu biasanya masa bersantai dan idea mudah dapat masa tu.



Nama penuh Ammar ialah Ammar Yasir Bin Che Hassan. Maksud Ammar ialah yang kuat iman dan maksud Yasir ialah yang lemah lembut dalam percakapan. Oleh kerana maksud nama Ammar tu sangat baik dan cukup bermakna Ammar gunakan nickname di Facebook dan blog nama Ammar Yasir jugak. Ammar akan guna nama tu sampai bila-bila kerana nama itu adalah nama yang sangat cantik yang diberi oleh kedua-dua ibu bapa Ammar. Ammar sangat bersyukur kerana dapat nama baik ini.



Pada pedapat Ammar pihak penganjur menggunakan nama Yad'z kerana nama itu adalah nama yang memberi tuah kepadanya. Nama itu sangat unik dan mungkin boleh menaikkan semangat pihak penganjur contest ini. Mungkin jugak nama tu ada makna tersirat yang mungkin ramai yang tidak tahu. Ammar bukanlah ahli nujum atau tukang tilik dan tahu kenapa enganjur contest tu pilih nickname tu. Hanya sekadar pandangan sahaja yang Ammar mampu berikan.



Seorang kawan yang di tag:




NAK JOIN KLIK SINI.

21 Feb 2011

Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2010




Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua. Jika sebelum ini Ammar bagitahu kemungkinan keputusan SPM akan keluar 10/3/2011, tapi tadi baru Ammar dapat berita terbaru dari sumber-sumber yang boleh dipercayai bahawa keputusan SPM akan keluar pada 28/2/2011. Berita itu agak mengejutkan Ammar kerana tarikh tu semakin dekat dan tak tahu result ok ke tak ni. Hatiku berdebar-debar sekarang ni.



Ammar doakan adik-adik yang ambik exam SPM 2010 lulus dengan cemerlang semuanya. Nak tahu jugak siapa pelajar paling cemerlang tahun ni. Tak sabar rasanya nak tahu keputusan SPM tu. Tapi mesti result Ammar tu dapat lambat sebab Ammar kan calon persendirian, mungkin dia pos keputusan SPM tu. Tapi harap-harap dapat check keputusan SPM tu dengan SMS ke, dengan online ke baru best.



Jangan lupa doakan Ammar supaya lulus dengan cemerlang untuk 2 kertas ulangan yang Ammar ambik tu ek. Kalau anda semua baik hati dan sopan santun sila doakan Ammar ek.Hehehehe. Tak sabar rasanya nak sambung Ijazah ni. Kan best kalau dapat sambung Ijazah tahun ni, cepat sikit habis belajar dan dapat kerja terus kahwin. Bestnya.... YahooOOOOO!!!!!!

Teka-teki:Topup Free Malam Ini




Assalamualaikum pembaca semua. Dah lama Amar tak buat teka-teki kat blog ni. Malam ni rasa nak buat teka-teki je. Tak best jugak kalau datang baca je kat blog Ammar ni tapi Ammar tak memberi kan? Sebagai hadiah hujung minggu ni Ammar nak bagi topup free RM10 kat sape-sape boleh jawab teka-teki ini dengan markah tertinggi.



Syarat penyertaan senang je. Bukan susah pun cuma letak jawapan ABC dekat fan pages Ammar je. Klik sini.



Soalan teka-teki:


1. Siapakah kawan baik Ammar?
A. Syafiq
B. Najmi
C. Ahmad
D. Muslim



2. Petang tadi Ammar makan apa?
A. Nasi goreng USA
B. Tom yam
C. Mee Sup
D. Nasi goreng kampung



3. Hadiah pertama contest "Cintai Alam Sekitar" berapa ratus duit?
A. RM100
B. RM150
C. RM80
D.RM 300



4. Blog versi hitam putih kepunyaan?
A. ALIFF
B. SARAH
C. NELLY
D. WAFI



5. Apakah nama spesis lebah paling besar?
A. Apis Dorsata
B. Apis Florea
C. Apis Koscherrnikori
D. Apis Cerana



6. Awek mana yang menang contest kategori gambar profile facebook tercantik?
A. Iera
B. Ain
C. Fauzan Ismail
D. Lisa



7. Blog lawak yang paling Ammar suka lawat?
A. Encik Nakal
B. Lawak King
C. Kelakar Tube
D. Cerita Kelakar



8. Siapa bekas awek Ammar?
A. Lisa Surihani
B. Katy Perry
C. Heliza
D. Nelly



9. Berapakah umur Ammar sekarang?
A. 21 tahun 60 hari
B. 22 tahun 3 hari
C. 21 tahun 5 hari
D. 21 tahun 68 hari



10. Sem ni Ammar ambik berapa subjek?
A. 5
B. 6
C. 8
D. 4



Nota kaki busuk: Jawapan kebanyakan ada dalam blog ini. Nak senang cari dekat label tu. Tepi tu je. Pemenang akan diumumkan bila ada jawapan betul tertinggi.

Aku Geram Dengan Perempuan Itu





Cerita ni takde kaitan dengan gambar kat atas ni. Gambar kat atas ni sebagai hiasa je. Cerita ini berkaitan dengan entri ini. Bukan apa, orang tu dah sakit tapi tak faham-faham lagi. Ingat kita hidup kat dunia ni sihat je sepanjang masa. Jejaki ini atau kawan baik Ammar dia sakit dalam masa yang sama dia adalah salah seorang yang berjawatan dalam kelab dekat kolej ni. Jawatan sebagai yang tertinggi lagi, jawatan pengerusi Kelab BBA(Bacelor Pentadbiran Perniagaan).



Masa dia sakit hari tu Kelab BBA ada buat meeting tapi dia tak pergi lah sebab sakit teruk masa tu. Jadi terpaksa lah tak pergi kan. Tapi bila dia tak pergi ada puak-puak perempuan yang suka mengumpat ni cakap yang Si Najmi masa orang nak buat meeting macam ni lah dia sakit. Hello.... Sakit tu kau ke yang buat yang main sedap-sedap mulut sangat kata macam tu? Kau tak tahu ke sakit tu Allah yang buat?



Kalau setakat cakap-cakap macam tu tak apa lagi, boleh lah tahan sikit tapi yang Ammar geram ni perempuan-perempuan yang gila pangkat ni pergi buat mulut dengan orang atasan dan cakap Si Najmi tak nbuat kerja. Apa lagi Ammar geram lah kalau duk main buat-buat mulut kat kawan baik ni. Dia sakit lah, kau tak faham bahasa ke? Kau ingat dia nak ke sakit tu?



Kerana buah mulut yang tak baik pasal Najmi tadi Najmi serah surat perletakan jawatan sebagai pengerusi tu. Senang cerita kan? Daripada disakiti dan dituduh macam-macam baik letak jawatan. Nama dia buruk disebabkan perempuan-perempuan mulut jahat tu. Biarlah pihak atasan fikir sendiri yang mana baik dan yang mana buruk, yang mana betul dan yang mana salah. Kerana Allah itu Maha Adil dan saksama.

Senarai Peserta Contest Cintai Alam Sekitar




Oleh kerana sudah ramai yang join contest ni Ammar nak tunjukkan senarai blogger-blogger yang spoorting ni. Contest ini masih dibuka lagi jika Ammar tak umum pemenang. Sebenarnya susah lah Ammar nak pilih pemenang ni sebab semuanya bagus-bagus. Takut jugak pilihan Ammar nanti akan buat orang terasa atau makan hati dengan Ammar. Tapi takpe, adat pertandingan ada yang menang ada yang kalah. Senarai kat bawah ni Ammar buat untuk memudahkan Ammar pilih pemenang.



Berikut adalah senarai peserta contest " Cintai Alam Sekitar":



  1. http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  2. http://darikelatekecopenhagen.blogspot.com/2011/01/10-tip-supaya-dicintai-alam-sekitar.html
  3. http://elieynz.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  4. http://lalazarryn.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  5. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  6. http://gedungrasa.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  7. http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  8. http://duniadinie.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  9. http://meandamani.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  10. http://eimah2328.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  11. http://sweetdyba.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  12. http://eddysyrol.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  13. http://saiapanic.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  14. http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  15. http://nellythestrange.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  16. http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  17. http://ainrevival.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  18. http://www.adybudika.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  19. http://miszhardstyleam.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  20. http://spongebobkitty.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  21. http://anisahsofiah.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  22. http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  23. http://paklongsifu.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  24. http://sophisticatedgirllife.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  25. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  26. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  27. http://satupermata.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  28. http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  29. http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  30. http://ilovecontestblog.com/2011/01/17/contest-cintai-alam-sekitar/
  31. http://fatinlovefaiq.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  32. http://mykidsinaction.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  33. http://bella0107.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  34. http://rrsaid.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  35. http://norsharmila3343.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  36. http://lilo80.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  37. http://advsinfo.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-clam-sekitar.html
  38. http://cintanabella.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  39. http://taq6889.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  40. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  41. http://alicebaby89.blogspot.com/2011/01/cintai-alam-sekitar.html
  42. http://farhanzulhusmi.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  43. http://elizamuslim.blogspot.com/2011/01/nak-join-contest-cintai-alam-sekitar.html
  44. http://jalan-tanpa-episod.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  45. http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  46. http://hanisaya.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  47. http://senyumumisimpul.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  48. http://oya-contest.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  49. http://cik-ku.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  50. http://erawatie18.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  51. http://puterizyan.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  52. http://eqybal14.blogspot.com/2011/01/kontes-cintai-alam-sekitar.html
  53. http://nizamk.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  54. http://ance-mylifey.blogspot.com/2011/01/contes-love-of-nature-cintai-alam.html
  55. http://vanillasynus.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  56. http://kenamimpidulu.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  57. http://cuba-cuba-contest.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  58. http://eimah2328.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  59. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  60. http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  61. http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  62. http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  63. http://akunieza.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  64. http://fasyafrina.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  65. http://mieramomochan.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  66. http://tuahdicari.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  67. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  68. http://chummycliche.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  69. http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  70. http://najihavskontes.blogspot.com/2011/01/siapalah-kite-tnpa-alm-sekitar.html
  71. http://sekencangangin.blogspot.com/2011/02/kencang-contest-cintai-alam-sekitar.html
  72. http://akudandunia-ironmax.blogspot.com/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html
  73. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/01/contest-cintai-alam-sekitar.html
  74. http://screaminghands.fazminn.net/2011/02/contest-cintai-alam-sekitar.html

Ceq Nak Join Bloglist Tomato Kering



Ramainya orang buat bloglist sekarang ni. Memang sekrang ni musim bloglist ke? Bestnya kalau ramai orang buat bloglist ni, dapat tambah backlink blog kan? Kali ni Ammar join bloglist dari si gadis comel Tomato Kering. Nape Tomato Kering ek? Tomato tu kena jemur tengah panas ke? Nak buat apa dengan tomato tu?Boleh ke makan tomato kering? Tak sakit perut ke? Cepat jawab Cik Tomato Kering.



Blog Tomato Kering dah ok dah Ammar tak nak kritik dan terpaksa akur dengan kecantikan bloog Tomato Kering. Walaupun kering tetapi idea update blog tu tetap tidak kering kan? All tehe best Tomato Kering. Majulah tomato untuk buat nasi ayam. Kalau tak ada tomato tak best makan nasi ayam.



Nak join jugak klik sini.

Saya Nak Join Bloglist Siti Manis




Ammar nak join bloglist Siti Manis sebab muka Siti Manis macam gul. Manisnya.. Hehehehe... Memang tidak dinafikan Siti Manis ni memang manis. Header blog dia cantik kan? Kalau nak pergi terjah klik sini. Jangan lambat-lambat join sebab tarikh tutup 28/2/2011. Nak tahu tak pasal Siti Manis ni? Dia ni sebenarnya Cikgu dan dia ni kuat cakap dan suka menulis. Kalau tak percaya klik sini sekali lagi.



Ammar nak masuk kategori pelajar sebab nak jadi pelajar kepada Siti Manis. Boleh kan Cikgu?
3 orang yang di tag:

20 Feb 2011

10 Jenis Wanita Yang Perlu Dijauhi





1. Terlalu cemburu
Cemburu itu perlu sebenarnya tapi bila cemburu buta boleh merosakkan hubungan dengan si jejakanya. Contohnya wanita pergi menyerang orang tanpa usul periksa. Ramai lelaki yang tidak tahan dan memutuskan hubungan dengan wanita seperti ini.



2. Selekeh
Wanita penuh dengan keayuan dan kesopanan, jika seseorang wanita itu selekeh ramai lelaki yang tidak suka kerana keayuan dan kesopanan itu tidak ada pada perempuan seperti ini. Walaupun muka cantik tetapi itu tidak menjadi jaminan 100% untuk memikat hati jejaka.



3. Suka mengharap
Sering mengharapkan orang lelaki sahaja membuat sesuatu dan tidak berusaha untuk mencuba sendiri. Wanita seperti ini jika ditinggalkan suami hidupnya akan merana dan tidak dapat berdikari sendiri.



4. Ingin sempurna
Sikap ini sangat merimaskan lelaki kerana setiap keputusan yang dilakukan sering ingin sempurna dan jika orang lain melakukan sering tidak sempurna. Pasti ada yang tidak kena jika seseorang lelaki melakukan dan menganggap dirinya sempurna dan betul.



5. Tidak berhati-hati
Tidak berhati-hati dalam percakapan boleh melukakan hati lelaki dan ramai lelaki akan makan hati dan seterusnya memutuskan perhubungan. Kerana mulut badan binasa.




6. Perasan cantik
Perempuan ini boleh digelar pisau cukur keran menggunakan kecantikannya untuk mengikis harta lelaki. Sanggup menjual dan menggadai kecantikannya demi harta benda dan ada yang menjadi GRO.



7. Ada "sugar dady"
Dalam kehidupan sekarang yang memerlukan duit yang banyak kerana kos sara hidup yang tinggi ada juga wanita yang sanggup mendampingi lelaki kaya yang berumur untuk mendapatkan duit. Merekan menjual tubuhnya kepada lelaki kaya semata-mata untuk mendapatkan duit.



8. Pandai ambil kesempatan
Perempuan seperti ini boleh dikatakan sebagai perampas. Merampas kekasih orang, tunang orang dan suami orang demi untuk kepentingan diri sendiri. Perempuan seperti ini biasanya tiada perasaan malu.



9. Suka mengongkong
Dalam bahasa Inggerisnya dipanggil "Queen Control". Sebagai contoh wanita seperti ini sering mengawal pergerakan pasanganya, pergi mana. Sering bertanyakan pasangannya keluar dengan siapa, balik pukul berapa dan sebagainya. Ini boleh merimaskan lelaki.



10. Hipokrik
Didepan lelaki yang disukai berlaku sopan dan solehah tetapi dibelakang lelaki yang disukai bergaul bebas dengan lelaki lain dan sering keluar malam ke kelab malam. Biasanya ada juga wanita yang berpakaian menutup aurat tetapi perangai jauh lebih teruk dari wanita yang tidak menutup aurat.