KAPAL PERSIARAN TERBESAR DI DUNIA

Kapal terbesar di dunia
Tahukah anda bahawa kapal Allur dan Oassis of The Sea merupakan kapal yang terbesar di dunia? Dalam satu-satu masa kedua-dua kapal milik syarikat Royal Caribbean ini mampu membawa 6 ribu penumpang termasuk 3 ribu anak kapal.

Kapal terbesar di dunia ini dilengkapi dengan teater yang boleh memuatkan 1300 orang, sebuah gelanggang ais, kolam renang, gelanggang bola keranjang, taman permainan dan banyak lagi.

Saiz kedua-dua kapal ini adalah 360 meter panjang, 46 meter lebar, dan 72 meter tinggi. Kedua-dua kapal ini mempunyai berat keseluruhan lebih kurang 100,000 tan.

217632-worlds-largest-cruise-ships


217633-worlds-largest-cruise-ships


217634-worlds-largest-cruise-ships


217636-worlds-largest-cruise-ships


217637-worlds-largest-cruise-ships


217639-worlds-largest-cruise-ships


217642-worlds-largest-cruise-ships


217630-worlds-largest-cruise-ships


217631-worlds-largest-cruise-ships
Agak-agak bila lah dapat naik kapal semewah ni. Teringat kat filem Titanic bila tengok gambar kapal ni. Harap-harap dapat jodoh atas kapal jugak lah macam dalam filem Titanic tu. So sweet!!! Bercinta atas kapal pastu mati atas kapal. Owh. Tidak!!! Moga-moga Tuhan panjangkan umur.

{ 10 comments.. read them below or add one }

Yatie Awang Yatie Awang 17 Januari 2012 10:50 PTG
wowww...teringin nak naik haaaa
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 17 Januari 2012 10:53 PTG
Bila lah agaknya Ammar dapat naik ni
Fay Fay 18 Januari 2012 12:18 PG
waa.. syok la kalo dpt naik kapal ni.. huhu.. titanic zaman moden..
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 18 Januari 2012 2:00 PG
Best kan. Huhuhuhuhu... Teringin sangat nk naik Titanic moden ni. HUHUHUHUHU
Nizam Ijam Nizam Ijam 18 Januari 2012 4:06 PG
Terbaik.. dapat tengok pon jadi r..haha
miezah miezah 18 Januari 2012 7:59 PG
CANTEK !
tapi kan kalau sejarah kapal titanic tu
berulang lg kt kapal ni caner eik ?
hehe . gurau2 . kepala diorang memang kreatif . :D
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 18 Januari 2012 11:49 PG
Betul tu. Dapat tengok pun jadi lah...hahaha
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 18 Januari 2012 11:50 PG
Sejarah tidak mungkin berulang. Heeeeeeee