13 Jan 2012

SUSHI EKSOTIK

japanbizarrefoodstrange (2)
Sushi merupakan makanan yang berasal dari negara Jepun dan digemari oleh semua orang di seluruh dunia. Makanan ini kebiasaannya daripada makanan laut yang mentah atau separuh masak. Kebiasaannya sushi diperbuat daripada ikan salmon dan banyak lagi bahan-bahan lain. Pelbagai citarasa anda boleh pilih di kedai-kedai sushi dan anda juga boleh menyediakan sendiri jika pandai memasak.

Adakah anda antara yang suka makan sushi? Sebelum ini Ammar ada menulis satu artikel mengenai “Otak berulat akibat makan sushi” , tapi sejauh manakah kebenaran berita itu? Kali ini Ammar ingin berkongsi dengan anda semua gambar-gambar sushi yang aneh dan pelik. Sushi ini bukan diperbuat daripada makanan laut tetapi diperbuat daripada serangga seperti cengkerik, lipas, ulat, lipas dan banyak lagi.

Jikalau anda antara seorang yang suka memakan makanan pelik dan aneh mungkin anda pernah merasa sushi pelik dan aneh ini. Bagaimanakah rasanya agaknya? Sedap atau bagaimana? Hanya yang merasanya dapat memberitahu bagaimanakah rasanya. Jom sama-sama kita kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan di facebook hanya dengan klik butang share dibawah itu. Marilah kita lihat siapakah di antara kita yang pernah merasa makanan aneh ini.

sushi aneh


japanbizarrefoodstrange (5)


japanbizarrefoodstrange (4)


japanbizarrefoodstrange


sushi eksotik


Sushi pelik


japanbizarrefoodstrange (1)

8 ulasan:

ecah_amicable berkata...

sedap...hahhahahah

Hawa Ahmady berkata...

ahhhhhh..!!!! geliii..!!!!

AMMAR YASIR berkata...

ecah_amicable: Pernah try ke? Heeeeee

AMMAR YASIR berkata...

Hawa Ahmady: try makan dulu. Sedap...

kotak hitam berkata...

mak ai.. ado ko orang nak makan nie..

AMMAR YASIR berkata...

kotak hitam: Ada je. Jenis perut yang boleh tahan lah. Heeeeeee

O'gosh berkata...

alahai...dah sedap2...dibuat yang pelik2 pulak..terus kembang tekak..

AMMAR YASIR berkata...

O'gosh:Sedap ke sushi? Tak pernah makan pun.