TUTORIAL LETAK FUNGSI REPLY PADA KOTAK KOMEN BLOG

TUTORIAL THREADED COMMENT PADA BLOG BLOGSPOTUntitled
Tahukah anda bahawa sekarang blogger.com telah menyediakan fungsi terbaru untuk blog yang dipanggil “threaded comment” bagi memudahkan para blogger membalas komen-komen dari pembaca blog. Jika sebelum ini Ammar ada membuat “Tutorial Meletakkan Reply To Comment Pada Entri” tetapi tutorial itu mungkin agak rumit kerana anda perlu bermain dengan coding yang boleh memeningkan kepala. Kini, khas untuk blog yang menggunakan theme asal dari blogspot anda boleh terus menukar setting pada blog dan seterusnya kotak komen anda terus berubah kepada “threaded comment” seperti gambar di atas.

Bagaimanakah cara untuk membuat “threaded comment”  ini? Ikuti langkah mudah dibawah ini.
  1. Mula-mula klik setting > other > Allow Blog Feed > Full seperti gambar dibawah:

blog feed

    2. Klik Settings > Posts and Comments > Comment Location > Embedded
embedded
    3. Klik save settings. Selesai. Selamat mencuba!!!

Nota kaki: Bagi yang belum update interface blogspot baru sila update kepada yang baru dahulu sebelum membuat tutorial ini.

{ 15 comments.. read them below or add one }

AMMAR YASIR AMMAR YASIR 14 Januari 2012 2:29 PG
Memang pun. Suka sangat-sangat. Boleh jadi macam blog Beautifulnara. heeeeee
Muaz Faris Muaz Faris 14 Januari 2012 5:35 PG
ni cara nak aktifkan nye.. hehe

http://www.muazfaris.com/2012/01/cara-aktifkan-threaded-comment-pada.html
jomkongsistory.com jomkongsistory.com 14 Januari 2012 2:21 PTG
thanks u.. sy dah tukar sebelum ni.. memang cool!!
syaz@rozelt syaz@rozelt 16 Januari 2012 11:06 PG
nak try komen jd mcm mane?hihi..thanks for the tutorial..tp kurang faham part tukar kepada interface baru??
syaz@rozelt syaz@rozelt 16 Januari 2012 11:07 PG
ok2 dh tukar inteface baru..hihi..thanks~
ikaa sharin ikaa sharin 4 Jun 2012 11:03 PTG
thank you utk tuto iniii :)

#maaf , terfollow blog ohsem anda :)
nasir hamzah nasir hamzah 12 Julai 2012 12:43 PG
Thanks Ammar.. tuto ni ler yang saya cari..heheh.. berjaya juga akhirnya..
AFNI AFNI 27 Disember 2012 6:33 PTG
knp xjd pun? interface bru tu pe?
anthony dior anthony dior 7 September 2013 2:51 PTG
In his series Archaeological Teasures from the Tigris Valley he performed excavations at battlefield sites and photographed the objects found in an improvised studio on site.
NFL Draft Jerseys For Cheap
dior anthony dior anthony 17 September 2013 5:23 PTG
Thank you. In such a position in Islam is used as a benchmark date. They know this subdivision.nice post.Very inspiring.
Cheap NFL Jerseys
cheap nba jerseys
wholesale nba jerseys
wholesale jerseys