6 Feb 2012

10 CARA KEMPISKAN PERUT YANG BOROI

belly-fat
Boroi selalunya sering dikaitkan dengan lelaki dan hampir lebih 50% rakyat Malaysia dikategorikan sebagai boroi. Perut boroi atau buncit bukan sahaja dimiliki oleh orang gemuk malah ada juga orang yang berbadan kurus mengalami masalah perut boroi.

Mungkin ramai yang tertanya-tanya kenapa saya kurus tetapi boroi? Jika gemuk memang tidak hairan memiliki perut boroi tetapi jika anda kurus mungkin anda merasakan sesuatu yang tidak kena. Badan kurus tetapi boroi. Itu sedikit sebanyak menjejaskan penampilan anda kerana memiliki bentuk badan yang tidak normal.

Seringkali orang yang mempunyai perut boroi terasa dirinya malu berhadapan dengan orang ramai. Persoalan disini bagaimanakah cara untuk mengempiskan perut yang boroi? Kali ini Ammar akan memberikan 10 tips untuk menghilangkan perut yang boroi. Mungkin tips ini dapat membantu untuk memiliki bentuk badan idaman. Boroi tiada hidup cergas!!!

10 TIPS HILANGKAN PERUT BOROI
  1. Selalu amalkan “Sit Up”
160
     2.   Makan secara perlahan-lahan.
     3.   Elakkan minum minuman sejuk(ada ais).
     4.   Amalkan minum air masak yang banyak.
     5.   Elakkan meminum minuman berkarbonat.
     6.   Makan makanan yang berserat seperti kurma.
     7.   Elakkan makan makanan masam dan pedas.
     8.   Kurangkan garam dalam makanan.
     9.   Selalu “pumping”.
   10.    Elakkan mandi sejurus selepas makan.

12 ulasan:

CekbOlat-bOlat berkata...

okay sye boroi ! bahahaha

hawiz berkata...

wahh..tips bergune..

sitihanisahali berkata...

yeyy boleh prctice.hehe.thnx :)

AMMAR YASIR berkata...

CekbOlat-bOlat: Bhahahaha....lawak-lawak

AMMAR YASIR berkata...

hawiz: Boroi ke? HAHAHA

AMMAR YASIR berkata...

sitihanisahali: bOROI jgk ke? Heeeeee

Yana Libra berkata...

Kena wat sit-up tiap-tiap hari ni..hehe~

AMMAR YASIR berkata...

Yana Libra: Paling kurang 10x k...heeeee

Dr Hafiz berkata...

Ammar, saya rasa nombor 1 tu yg paling susah nak buat...

AMMAR YASIR berkata...

Dr Hafiz: Betul tu. Hahahaha...tapi kalau buat yang tu kejap je kempis perut kan Dr?

Nelly The Strange berkata...

perli nelly ke ? hahaha

AMMAR YASIR berkata...

Nelly The Strange; tak perli pun. Nelly perut boroi ke? Hahahaha...kantoi sudah