10 CARA KEMPISKAN PERUT YANG BOROI

belly-fat
Boroi selalunya sering dikaitkan dengan lelaki dan hampir lebih 50% rakyat Malaysia dikategorikan sebagai boroi. Perut boroi atau buncit bukan sahaja dimiliki oleh orang gemuk malah ada juga orang yang berbadan kurus mengalami masalah perut boroi.

Mungkin ramai yang tertanya-tanya kenapa saya kurus tetapi boroi? Jika gemuk memang tidak hairan memiliki perut boroi tetapi jika anda kurus mungkin anda merasakan sesuatu yang tidak kena. Badan kurus tetapi boroi. Itu sedikit sebanyak menjejaskan penampilan anda kerana memiliki bentuk badan yang tidak normal.

Seringkali orang yang mempunyai perut boroi terasa dirinya malu berhadapan dengan orang ramai. Persoalan disini bagaimanakah cara untuk mengempiskan perut yang boroi? Kali ini Ammar akan memberikan 10 tips untuk menghilangkan perut yang boroi. Mungkin tips ini dapat membantu untuk memiliki bentuk badan idaman. Boroi tiada hidup cergas!!!

10 TIPS HILANGKAN PERUT BOROI
  1. Selalu amalkan “Sit Up”
160
     2.   Makan secara perlahan-lahan.
     3.   Elakkan minum minuman sejuk(ada ais).
     4.   Amalkan minum air masak yang banyak.
     5.   Elakkan meminum minuman berkarbonat.
     6.   Makan makanan yang berserat seperti kurma.
     7.   Elakkan makan makanan masam dan pedas.
     8.   Kurangkan garam dalam makanan.
     9.   Selalu “pumping”.
   10.    Elakkan mandi sejurus selepas makan.

{ 12 comments.. read them below or add one }

sitihanisahali sitihanisahali 6 Februari 2012 10:17 PG
yeyy boleh prctice.hehe.thnx :)
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 6 Februari 2012 10:22 PG
CekbOlat-bOlat: Bhahahaha....lawak-lawak
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 6 Februari 2012 10:23 PG
sitihanisahali: bOROI jgk ke? Heeeeee
Yana Libra Yana Libra 6 Februari 2012 10:36 PG
Kena wat sit-up tiap-tiap hari ni..hehe~
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 6 Februari 2012 12:23 PTG
Yana Libra: Paling kurang 10x k...heeeee
Dr Hafiz Dr Hafiz 6 Februari 2012 12:25 PTG
Ammar, saya rasa nombor 1 tu yg paling susah nak buat...
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 6 Februari 2012 12:34 PTG
Dr Hafiz: Betul tu. Hahahaha...tapi kalau buat yang tu kejap je kempis perut kan Dr?
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 6 Februari 2012 3:34 PTG
Nelly The Strange; tak perli pun. Nelly perut boroi ke? Hahahaha...kantoi sudah