BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU

Header Ben Ashaari

Sebab ringkas kenapa korang patut baca blog Ammar? Sebab blog Ammar ni sentiasa diupdate tiap-tiap hati so kena rajin lah datang sini baca entri. Entri tu khas untuk korang baca,

 

Sekarang Ammar bagi satu entri menarik sebagai bukti blog Ammar ni menarik:

 

Misteri Penjara Pudu Terbongkar


Kisah ini terjadi di penjara Pudu dan baru disebarkan untuk menjadi pengajaran kepada semua orang. Penjara pudu tidak asing lagi sebagai tempat untuk menjalankan hukuman gantung dan sebat kepada pesalah.

Cerita ini bermula dengan kisah seorang pesalah yang akan dikenakan hukuman mati pada waktu subuh pada keesokan harinya. Sebelum hukuman mati dijalankan pesalah ini ditempatkan di sebuah bilik yang dinamakan "bilik terakhir". Biasanya bilik ini untuk pesalah yang akan dihukum mati pada keesokan harinya. Bilik ini sangat gelap tanpa cahaya yang menerangi mahupun lampu.

Ramai warden-warden penjara yang bertugas pada waktu malam mendengar bunyi-bunyi aneh seperti bunyi orang menangis, menjerit dan mengilai. Hal ini demikian kerana pesalah itu menyesal atas perbuatanya yang dilakukan sebelum ini. Selain itu ada juga warden melihat bayangan hitam di dinding bilik terakhir.

Tiada sesiapa yang berani pergi ke bilik itu pada tengah malam sehingga menjelang subuh. Pada suatu hari ada seorang warden telah bertugas berhampiran dengan bilik terakhir itu. Semasa bertugas dia melihat seekor kucing hitam menembusi dinding bilik itu.

Warden itu memberanikan diri masuk ke dalam bilik terakhir dan tiba-tiba bilik itu bertukar menjadi gua. Alangkah terkejutnya warden itu apabila melihat banyaknya harta karun. Tanpa melengah lagi dia terus mengaut harta itu. Selepas itu, kedengaran satu suara berkata "heii manusia harta itu bukan kau yang punya tetapi Ahmad Albab yang punya" Hahahahah....

Macam mana? Seram tak cerita ni?Terima kasih kerana kusyuk membaca.

 

Jom sertai segmen Ben Ashaari KLIK SINI

{ 24 comments.. read them below or add one }

maszull maszull 13 Februari 2012 12:38 PTG
assalamualaikum ammar...selamat bersegmen yer...:)
xaty xaty 13 Februari 2012 3:48 PTG
Salam singgah ke blog IncikAmmar. Link dari blog BA :)

Hahahahahmpeh je cerita tu. Tp orang cakap memang PenjaraPudu tu byk misteriuss.. Woo~
:: Cik Nur :: :: Cik Nur :: 13 Februari 2012 4:22 PTG
singgah dari segmen yg sama dan follow... :)

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 13 Februari 2012 4:36 PTG
maszull: W'salam. Ok... Thanks Mama
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 13 Februari 2012 4:37 PTG
This Is UA: Apa yang menarik tu? Huhuhuhu...
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 13 Februari 2012 4:37 PTG
xaty: Thanks sebab singgah... Bhahahaha
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 13 Februari 2012 4:38 PTG
:: Cik Nur :: Thanks..selamat bersegmen
AMMAR YASIR AMMAR YASIR 13 Februari 2012 4:38 PTG
Lulu Caldina: Dah lama entri ni kan Lulu?
Diera Tekikushika Diera Tekikushika 13 Februari 2012 4:56 PTG
hai, b/walking kat sini. dari segmen abg ben ashaari. jom g blog saya pulak =)
Rocker Hearted Girl Rocker Hearted Girl 13 Februari 2012 5:09 PTG
Buat suspen je kan entry tu.. hahaha..

Saya datang daripada segmen yang sama dengan awak.. Segmen Abang Ben Ashaari.. Follow la blog saya.. Baca pun ok je.. Salam Perkenalan..
Dah follow awak pun..

http://kikinsynyster.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
SuparMan SuaRez SuparMan SuaRez 13 Februari 2012 5:34 PTG
Salam..Hye..Singgah Dari Segmen BEN ASHAARI..Cantik Blog Awak!
Harap Singgah Blog Kite Jugak K...
Hehehe...Thanx ^_^

http://manssmile.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
deno deno 13 Februari 2012 5:52 PTG
hye amar... apa khabar...? lama tak dgr khabar amar? bile balik trg? :)
BELOG GILA BELOG GILA 13 Februari 2012 7:21 PTG
singgah sini dari segmen yang sama...
follow blog nie jugak...
SUPPORT BELOG GILA JUGAK K!!

http://belogila.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
Maliha ♥ Maliha ♥ 13 Februari 2012 9:17 PTG
singgah dr segmen abg ben,jum datng sini ... http://mawarmialah.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html....
9n0L4 9n0L4 13 Februari 2012 10:34 PTG
jalan jalan ke blog ni & follow juge. lucky no 2184. hee. ben ashaari kirim salam kat ammar. ;)

farizafairuz.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
shairah shairah 13 Februari 2012 10:38 PTG
hye..jenjalan + follow dari segman yang ada..

moga2 terus maju dalam dunia blog...

salam kenal tau..;)

http://lapanfebruari.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
Azhafizah[フィザ] Azhafizah[フィザ] 13 Februari 2012 11:07 PTG
Salam perkenalan dari sihatimerahjambu datang dari segmen Abg Ben
Harap sudi singgah juga di blog Fiza.^___^

azhafizah.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
hafizaiman95 @ fizs hafizaiman95 @ fizs 14 Februari 2012 5:36 PG
Salam ziarah.. Datang dari segmen uncle Ben.. Sudah follow kamu.. Kalau tak keberatan, follow saya sekali..

Entry paling menarik : http://www.hafizaiman95.com/2012/02/kesalahan-yang-lazim-dilakukan-blogger.html

Entry segmen : http://www.hafizaiman95.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html
ZaroL ZaroL 14 Februari 2012 12:11 PTG
Hi Ammar...Salam perkenalan dari saya, ZAROL =)

Sama lah segmen kita kt BA !
Wahh..Dah baca blog awak, Cantik.

Jom tgk entry di blog sy pula.
www.pelangianoy.blogspot.com
myu myu 16 Februari 2012 10:44 PTG
Salam perkenalan :) Myu singgah dari segmen yang sama ;)