20 Feb 2012

BEZA BLOG LELAKI DAN BLOG WANITA

2729304_700b
Mungkin bagi sesiapa yang suka membaca blog sudah pasti tahu apa perbezaan blog lelaki dan wanita. Secara amnya kebanyakkan blog wanita kelihatan cantik, berwarna-warni, header menarik, bunga situ bunga sini, dan yang pasti ramai blog wanita yang suka meletak lagu. Betul bukan?

Berlainan pula dengan blog lelaki yang simple dan nampak lebih kemas. Apa yang membazakan blog wanita dan blog lelaki? Paling ketara adalah masa untuk loading blog. Blog lelaki sangat laju ketika proses loading manakala blog wanita sangat lambat untuk loading. Sebagai contoh gambar diatas.

Apa yang mempengaruhi proses loading blog? Sudah tentu widget-widget yang ada pada blog itu. Semakin banyak widget semakin lambat proses loading blog.

13 ulasan:

missSenget berkata...

blog aku mampu masuk blog kategori lelaki x..?

laskar pelangi berkata...

ahaks!

CiK FizA berkata...

Setuju !! Hikhik :DD

**Tapi rasanya la kannnn~ blog Cik Fiza nie masuk dlm kategori blog laki x? Hee. ^^

Rozuan Ismail berkata...

blog kitew simple jew.hehe

Diyana Norman berkata...

dah sedaya mungkin kurangkan widget... =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

blog lelaki biasanya ringan sket..tp ada 3 org akak jmp berat cam batu..huwaaa.smpi akak ckp kat dia blog dia berat.

ijA berkata...

hahahaa..blog kita ringan..nak ringankan blog lagi..

Rapunzel Cikilolo berkata...

hahaha, aku paling tak suke shout yg tenggelam tu. buat semak aku. pendapat je okey :)

Syiela O-lala berkata...

Rasanya blog kita simple je kot :)

Tanpa Nama berkata...

scrooll...scroollll...

eiela berkata...

haha, gelak baca bunga situ bunga sini tuh sebab kat blog pun ada bunga2.. hehe

nizarazu berkata...

hehe..

Mazri Khairil Mazri berkata...

aku kopi gambar bro...

tq

http://www.khairilmazri.com