2 Feb 2012

BLOGGER TIN KOSONG

aluminumcan

 

Sebenarnya aku ni tak suka kutuk-kutuk orang kalau orang tu silap tapi aku lebih suka berterus terang. Sebenarnya aku kurang suka dengan segelintir blogger sekarang ni yang aku rasakan mereka seperti tin kosong. Tin kosong disini bukan aku maksudkan kepada blogger yang baru yang nak belajar atau yang tak pandai menulis tapi aku nak hentam sikit dengan blogger yang suka buat entri lucah.

 

Sekarang ni banyak blog-blog aku tengok dah macam trend pulak post entri lucah untuk dapat traffik tinggi. Biasanya blog yang guna fan page selalunya suka post entri lucah. Bila fan page like tinggi contoh 100k mesti ramai yang akan baca kan? Sekali post entri dekat fan page terus dapat UV beratus-ratus dan ada yang beribu-riban dalam satu masa. Best ke macam tu? Traffik tinggi memang best kan? Bila traffik tinggi income pun tinggi kan? Untung lah yang pakai innity sebab semakin tinggi semakin masyuk.

 

Tapi…. Persoalan disini adakah duit yang dapat dari blog tu halal? Pandai-pandai lah fikir sendiri ya. Aku ni bukan blogger bagus pun tapi aku belajar dari kesilapan lalu. Dulu aku pernah jugak post benda-benda yang agak lucah. Tapi….. Bila fikir-fikir balik buat apa post benda macam tu kan? Kalau nak post benda macam tu baik buat blog lucah terus. Senang cerita kan? Harap blogger yang suka post entri-entri lucah tu fikir lah kesan buruk. Jangan sebab gilakan traffik dan income sanggup buat kerja kotor tu. Jangan sampai orang cakap kau tu “Blogger Tin Kosong”.

18 ulasan:

Arra Ahmad berkata...

tak pernah post entri lucah dan tak akan..
dan tak pernah mengharapkan duit dari blog

AMMAR YASIR berkata...

Bagus. Jangan jadi macam tin kosong

Amely Afandi berkata...

Saya pun tin kosong jgk tp bkn lucah tp bahagian merapus merepeks memeliks muehehe :p

AMMAR YASIR berkata...

kALAU tak lucah takpe.. Bukan kategori tin kosong

ILA HonEyBuNNy berkata...

maloo nak berblog secara melucah...

lebih baik berblog secara sihat..;)

Yana Libra berkata...

Perempuan jarang kot wat post-post lucah ni..hehe~

Faztee Danisha berkata...

entah ade je perasan blogger yg glamer gk le..suke bnor wt entri ade bunyi kelucahan..citer laki bini le..tmbh nk mlm jumaat nie..

AMMAR YASIR berkata...

Betol tu. Sihat sihat sudah. Heeeee

AMMAR YASIR berkata...

Yeke? Bhahahaha

AMMAR YASIR berkata...

Hahahaha.... try lah tgk entri mlm ni. Ada lah kot entri laki bini. Hahahaha

Dylla Abas berkata...

kadang2 terjadi 'tin kosong' juga..tapi tak pernah buat entri lucah..tak suka..tak suka..tak suka..

naiemah_ramli berkata...

erkk..ada ke org bt entri mcm ni? heee..kita baru lg sbb tu tak tau :)

# terima kasih sbb sudi folo blog kita :)

AMMAR YASIR berkata...

Takpe tulis entri kelaut pun asalkan tak lucah. Huhuhuhu

AMMAR YASIR berkata...

Ada je. Sama-sama :-)

hud aikara berkata...

dari buat blog gitu...baik saya bercerita tentang kucing aje...hehehe...

AMMAR YASIR berkata...

Haaaaaaaa...betul tu. Jangan jadikan blog mcm sampah

Fyzal berkata...

trafik punya pasal bro. blog2 camtu at one time puluh2 visitors. trafik punya pasal tak kesah dah elok ke tak elok. kesannya, budak-budak muda jugak yg makin rosak.

AMMAR YASIR berkata...

Fyzal: Betul tu. Jadilah blogger yang baik