Bekas Jurulatih Barcelona ( Tito Vilanova ) Meninggal Dunia.Bekas jurulatih Barcelona ,Tito Vilanova akhirnya meninggal dunia pada 25/4/2014 (Jumaat) selepas bertarung penyakit Kanser kerongkong yg dialaminya sejak lebih dari 2 tahun. Vilanova menjalani pembedahan kecemasan semalam untuk merawat komplikasi kanser kerongkong yang telah berjuang sejak 2011.

Awal pagi itu , keadaan Villanova adalah stabil seperti yang Dilaporkan oleh Catalan sukan akhbar El Mundo Deportivo . Walau bagaimanapun keadaan dan beliau telah meninggal dunia pantas merosot Petang itu . Berita ini telah disahkan oleh FC Barcelona di laman web rasmi mereka , Tito Vilanova meninggal seawal usia 45 tahun.

Vilanova , yang merupakan pembantu kepada Pep Guardiola bermula di antara 2008 dan 2012 , telah dilantik jurulatih Barcelona selepas Guardiola meletak jawatan. Selepas mengambil alih untuk musim 2012/13 , di mana telah Barca memenangi gelaran liga, selepas itu Vilanova mengumumkan bahawa, beliau terpaksa meletak jawatan sebagai Pegurus Barcelona Julai lalu kerana masalah kesihatan berterusan .0 comment... add one now