KANAK-KANAK MAUT TERJATUH DI MID VALLEY

Kanak-kanak Terjatuh Di Pusat Membeli-belah Di Mid Valley

Semalam kita digemparkan dengan kematian kanak-kanak 2 tahun yang dibunuh dengan kejam oleh seorang lelaki, kini mendapat satu lagi kejadian kematian kanak-kanak. Kali ini berita mengenai kanak-kanak maut akibat terjatuh dari tingkat tiga di sebuah pusat membeli-belah MID VALLEY di Kuala Lumpur. Kejadian berlaku kira-kira pukul 2 petang tadi.

Gambar oleh - daily traffic report
Insiden menyayat hati itu disedari kakitangan pembersihan ketika sedang menjalankan tugasnya dan melihat kepala kanak-kanak perempuan itu hancur selepas terhempas ke lantai.

Ibu bapa mangsa kelihatan meraung di samping jasad anak mereka sambil berkali-kali menyebut anaknya mereka baru sahaja masuk darjah satu.

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Muhammad Azlee Abdullah mengesahkan kejadian itu dan polis akan memaklumkan kepada umum perkembangan tentang kes itu dalam masa terdekat.

Dari insiden ini, ambillah iktibar supaya jangan terlalai kita menjaga anak-anak kecil semasa membawa mereka membeli belah mahupun semasa keluar jalan-jalan bersama. Ibubapa haruslah terus memerhati dan mengawasi anak-anak. Jangan sampai terlepas dari pandangan mata.


sumber~ sinar harian

0 comment... add one now