Krisis Politik Terengganu : Adun Kemasik , Permaisuri Dan Hulu Besut Nafi keluar Parti

Kemelut politik di Terengganu yang begitu rancak dibicarakan sejak semalam. Hal ini telah banyak menimbulkan banyak spekulasi , selepas peletakan jawatan dan pengisytiharan Bekas Menteri Besar Terengganu , Dato' Seri Ahmad Said bersama dua adun yang lain keluar parti itu semalam , ada yang mengatakan akan ada 3 lagi adun yang akan mengikuti jejak Ahmad Said.

Namun ,semua itu telah terjawab, selepas diberitakan media yang mengatakan beliau menafikannya berhubung hal tersebut sebentar tadi .

Adun Kemasik

Adun Kemasik, Ir Rosli Othman memberitahu Bernama melalui telefon, beliau masih bersama Umno bertentangan dengan mesej yang tersebar melalui SMS selepas tiga wakil rakyat mengisytiharkan mereka keluar parti.

Antara mesej yang tersebar melalui SMS itu menyebut bahawa Rosli ialah seorang daripada tiga wakil rakyat BN dari Umno yang keluar daripada parti itu dan menyertai tiga yang lain bagi mengisytiharkan mereka sebagai wakil Bebas. Adun Hulu Besut, Nawi Mohamad juga menafikan dirinya isytihar keluar Umno dan mengaku masih setia bersama parti. Turut menafikan juga Adun Hulu besut , Nawi Mohamad dan Adun Permaisuri , Datuk Mohd Jidin Shafie. Sekali gus memadamkan khabar angin yang mengatakan 3 adun ini juga mengikuti Ahmad Said.

Adun Permaisuri

Adun Hulu Besut

Dengan pergolakan itu, BN kini mempunyai 14 kerusi Dun diikuti Pas (14), PKR (satu) dan tiga wakil Bebas. Mungkinkah bakal akan ada pembuburan Dun Negeri Terengganu dengan perubahan kerusi ini?

0 comment... add one now