[ Live Streaming ] Arsenal Vs Hull City - Final FA Cup 2014

Siaran Langsung Arsenal Vs Hull City Final Piala FA 13-14 ( 17 May 2014 )Pada malam ini (17 may 2014) ada perlawanan penting bagi peminat The Gunners iaitu saingan akhir Piala FA 2013-2014 Arsenal menentang Hull City atau lebih dikenali sebagai (Maybank). Perlawanan yang berlangsung pada tepat jam 12 tengah malam ini di Stadium Wembley, London. 

Lineups: Arsenal vs Hull City

Arsenal: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud.

Hull City: McGregor; Davies, Bruce, Chester; Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Meyler, Rosenior; Quinn, Fryatt.

Arsenal yang telah berjaya melayakkan di pentas akhir dalam saingan Piala FA inggeris selepas berjaya menundukan Juara bertahan Piala FA Inggeris sebelum ini  iaitu Wigan melalui sepakan penalti. Arsenal tampak berpeluang mendapatkan satu trofi dalam saingan ini selepas hampir 9 tahun tidak menjulang trofi sehingga mendapat banyak ejekan dan kritikan penyokong kelab lain.Pada malam ini , Arsenal perlu memenangi Piala FA Inggeris ini bagi memadamkan kutukan dan kritikan mereka itu.


Pada awal musim dalam saingan Liga Perdana Enggeris (EPL) Arsenal tampak berpeluang untuk menjuarai BPL 13-14 apabila menjadi pendahulu liga. Namun, selapas itu bermulalah siri kekalahan buat pasukan Arsenal apabila ramai tonggak utamanya mengalami kecederaan iaitu Ramsey, Walcott, Welshere dan Ozil yang terpaksa direhatkan dalam jangka masa yang lama. Keadaan itu membuatkan kedudukan Arsenal terus merundum dan membuka peluang pencabar-pencabar terdekat untuk memintas kedudukan itu dalam liga BPL 13-14 yang dijuarai oleh Manchester City.


Inilah dia... Trofi yang menjadi rebutan pada tengah malam nanti antara Arsenal dengan Hull City. Admin yakin Arsenal mengalahkan pasukan Maybank ini (Hull City). Seterusnya menjulang trofi kemenangan.. dan menamatkan kemarau ini sejak hampir 9 tahun. 

Get ready fan Arsenal. COYG!!!

Nah! ini dia live perlawanan Final FA Cup 2014 - > klik sini <
Abaikan yg bawah tu.. tak berguna..0 comment... add one now