25 Mei 2014

Resipi Biskut Raya BISKUT BATIK

Resipi Biskut Raya : BISKUT BATIK



BAHAN-BAHAN:

> 1 tin susu pekat manis
> 1 bungkus biskut marie ( dipatah-patahkan )
> 1 paket kecil milo
> 100gm coklat masakan ( dipotong kecil)
> 1 buku butter atau mentega
> 2 atau 3 biji telur (dipukul )

CARA MEMBUATNYA :

1- Pukul telur dan ketepikan.

2- Cairkan susu pekat manis dengan api yang kecil , kemudian masukkan milo dan coklat masakkan.

3- Kacau sehingga sebati  ( api perlahan )

4- Kemudian masukkan telur yang dipukul tadi bersama butter atau mentega , kacau hingga pekat dan nampak berkilat dan tutup api.

5- Masukkan biskut marie yang dipatah-patah dan gaul sehingga rata.

6- Kemudian mampatkan adunan ke dalam bekas atau loyang dan letakkan ke dalam peti sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan.



~ gambar- citarasawan.

Tiada ulasan: