AWAS!!! BAHAYA MINUM AIR YANG TERBIAR DALAM KERETA

Bahaya Minum Air Yang Terbiar Dalam Kereta


Air minuman dalam botol plastik yang dibiarkan lama di dalam kereta anda, jika diminum sangatlah merbahaya! Ini kerana ia akan menyebabkan kanser payudara.Perkara ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.

Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. Hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.

Berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta. Haba yang panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

Seperti yg kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnye tidak elok diminum kerana kebarangkalian boleh bertukar kepada racun.

0 comment... add one now